CoronaBinnenland

Gideon van Meijeren legt Van Dissel het vuur aan de schenen: ‘Geen behoefte hierop te antwoorden’

Help ons door deze info met iederen die je kent op je social media te delen!

Kamerlid Gideon van Meijeren confronteerde OMT-voorzitter en RIVM-baas Jaap van Dissel woensdag met berichten over de beïnvloeding van ‘onafhankelijke’ OMT-adviezen door het ministerie van Volksgezondheid. Uit onderzoek van Nieuwsuur bleek dat het ministerie erin is geslaagd in het begin van de coronapandemie OMT-adviezen aan te passen.

Van Dissel houdt vol dat het slechts gaat om ‘tekstuele aanpassingen’ die ter verduidelijking dienen. “Een verduidelijking is in mijn ogen iets totaal anders dan beïnvloeding,” beweerde Van Dissel. Van Meijeren wees erop dat OMT-leden zelf aangeven dat het totaal niet gaat om tekstuele verduidelijking, maar om inhoudelijke politieke beïnvloeding.

Gerommeld met notulen

“Op grond van de wet op het RIVM valt het RIVM onder de verantwoordelijkheid van de minister van Volksgezondheid, maar mag de minister zich niet bemoeien met de totstandkoming van de adviezen. De stukken die naar buiten zijn gekomen, laten niets aan duidelijkheid te wensen over. Er worden zinnen, die door ambtenaren van VWS worden aangeleverd, in zijn geheel overgenomen. Dat gaat om adviezen waar het RIVM in eerste instantie het nut niet van inzag, maar die zij toch heeft opgenomen,” zei Van Meijeren.

“Er is zelfs gerommeld met notulen van OMT-vergaderingen die daarvoor hadden plaatsgevonden. De heer Van Dissel blijft zeggen: het ging slechts om tekstuele verduidelijking,” voegde hij toe.

Geen enkele behoefte om te antwoorden

“Als Nieuwsuur zegt dat hier sprake is van politieke beïnvloeding, als OMT-leden zeggen dat er sprake is van politieke beïnvloeding, als hoogleraren Gezondheidsrecht zeggen dat er sprake is van politieke beïnvloeding en de wet is overtreden, zegt de heer Van Dissel dan dat Nieuwsuur fake news verspreidt, dat die OMT-leden liegen en dat die hoogleraren Gezondheidsrecht de wet niet goed interpreteren?” vroeg Van Meijeren aan de RIVM-baas.

Van Dissel: “Ik voel geen enkele behoefte om hierop te antwoorden. ”

4.8 96 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
65 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Remove
Remove
5 maanden geleden

Dat van Dissel die behoefte niet voelt is logisch. Alles wat duidelijk maakt dat hij een leugenaar is, heeft hij geen behoefte aan op te antwoorden, zoals het een psycho-/sociopaat betaamt.
Maar niet dat hij daarmee wegkomt. Hij dient te antwoorden en dient anders verwijdert te worden net als alle anderen die ware volksvertegenwoordigers a la van Meijeren, arrogant trachten te negeren. Weg met die hap! Weg met deze schadelijke zieke destructieve leugenaars.

Marc
Marc
5 maanden geleden

Ach, zoals al bekend bij velen werden en worden we door de overheidsinstanties big time belazerd.
Gelukkig komt er steeds meer aan bagger bovendrijven, ik ben benieuwd wanneer de eerste kopstukken voor de bus gegooid gaan worden. Ik denk dat dat niet lang meer duurt, er komt teveel shit bovendrijven.

Mar
Mar
5 maanden geleden

Smerig cirrupt zooitjw dat weten ze best. Komt goed ooit.

Jan
Jan
5 maanden geleden

Nee tuurlijk geeft van dissel hier geen antwoord op dat kan hij namelijk ook niet omdat onze nep regering het rivm het omt de rechtstaat in de staatsmedia al in hun zak hebben.de Nederlandse bevolking heeft nog steeds niet in de gaten wie betaald bepaalt
Kijk alleen maar naar de staatsmedia ze krijgen miljoenen euro subsidie waarvoor voor wat tel me

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

65
0
We lezen graag je reactie!x