CoronaBinnenland

Gideon van Meijeren legt Van Dissel het vuur aan de schenen: ‘Geen behoefte hierop te antwoorden’

Help door dit artikel met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

Kamerlid Gideon van Meijeren confronteerde OMT-voorzitter en RIVM-baas Jaap van Dissel woensdag met berichten over de beïnvloeding van ‘onafhankelijke’ OMT-adviezen door het ministerie van Volksgezondheid. Uit onderzoek van Nieuwsuur bleek dat het ministerie erin is geslaagd in het begin van de coronapandemie OMT-adviezen aan te passen.

Van Dissel houdt vol dat het slechts gaat om ‘tekstuele aanpassingen’ die ter verduidelijking dienen. “Een verduidelijking is in mijn ogen iets totaal anders dan beïnvloeding,” beweerde Van Dissel. Van Meijeren wees erop dat OMT-leden zelf aangeven dat het totaal niet gaat om tekstuele verduidelijking, maar om inhoudelijke politieke beïnvloeding.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Gerommeld met notulen

“Op grond van de wet op het RIVM valt het RIVM onder de verantwoordelijkheid van de minister van Volksgezondheid, maar mag de minister zich niet bemoeien met de totstandkoming van de adviezen. De stukken die naar buiten zijn gekomen, laten niets aan duidelijkheid te wensen over. Er worden zinnen, die door ambtenaren van VWS worden aangeleverd, in zijn geheel overgenomen. Dat gaat om adviezen waar het RIVM in eerste instantie het nut niet van inzag, maar die zij toch heeft opgenomen,” zei Van Meijeren.

“Er is zelfs gerommeld met notulen van OMT-vergaderingen die daarvoor hadden plaatsgevonden. De heer Van Dissel blijft zeggen: het ging slechts om tekstuele verduidelijking,” voegde hij toe.

Geen enkele behoefte om te antwoorden

“Als Nieuwsuur zegt dat hier sprake is van politieke beïnvloeding, als OMT-leden zeggen dat er sprake is van politieke beïnvloeding, als hoogleraren Gezondheidsrecht zeggen dat er sprake is van politieke beïnvloeding en de wet is overtreden, zegt de heer Van Dissel dan dat Nieuwsuur fake news verspreidt, dat die OMT-leden liegen en dat die hoogleraren Gezondheidsrecht de wet niet goed interpreteren?” vroeg Van Meijeren aan de RIVM-baas.

Van Dissel: “Ik voel geen enkele behoefte om hierop te antwoorden. ”

4.8 96 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

63 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Remove
Remove
2 jaren geleden

Dat van Dissel die behoefte niet voelt is logisch. Alles wat duidelijk maakt dat hij een leugenaar is, heeft hij geen behoefte aan op te antwoorden, zoals het een psycho-/sociopaat betaamt.
Maar niet dat hij daarmee wegkomt. Hij dient te antwoorden en dient anders verwijdert te worden net als alle anderen die ware volksvertegenwoordigers a la van Meijeren, arrogant trachten te negeren. Weg met die hap! Weg met deze schadelijke zieke destructieve leugenaars.

Marc
Marc
2 jaren geleden

Ach, zoals al bekend bij velen werden en worden we door de overheidsinstanties big time belazerd.
Gelukkig komt er steeds meer aan bagger bovendrijven, ik ben benieuwd wanneer de eerste kopstukken voor de bus gegooid gaan worden. Ik denk dat dat niet lang meer duurt, er komt teveel shit bovendrijven.

Mar
Mar
2 jaren geleden

Smerig cirrupt zooitjw dat weten ze best. Komt goed ooit.

Jan
Jan
2 jaren geleden

Nee tuurlijk geeft van dissel hier geen antwoord op dat kan hij namelijk ook niet omdat onze nep regering het rivm het omt de rechtstaat in de staatsmedia al in hun zak hebben.de Nederlandse bevolking heeft nog steeds niet in de gaten wie betaald bepaalt
Kijk alleen maar naar de staatsmedia ze krijgen miljoenen euro subsidie waarvoor voor wat tel me

Back to top button
63
0
We lezen graag je reactie!x