Homepagina » Mens en Dier » Waarom je de sterftecijfers door corona met een flinke korrel zout moet nemen
corona

Waarom je de sterftecijfers door corona met een flinke korrel zout moet nemen

Elke dag wordt expliciet vermeld hoeveel mensen er aan corona sterven. Vaak gaan deze sterftecijfers gepaard met grafieken waarin een snel stijgende lijn te zien is.

Volgens dr. John Lee, gepensioneerd professor en oud-patholoog, is voorzichtigheid geboden bij het interpreteren van deze cijfers.

Je zou denken dat het gemakkelijk is om de coronasterftecijfers te berekenen. Dat is het niet, schrijft Lee voor The Spectator.

Groot verschil

Testskits worden voornamelijk gebruikt voor ernstig zieke patiënten. Patiënten met milde klachten zijn nauwelijks getest.

Dit betekent dat het aantal positieve tests vele malen lager is dan het aantal mensen dat de ziekte heeft gehad.

Je kunt je ook afvragen of mensen daadwerkelijk aan het coronavirus overlijden.

Veel woordvoerders verwijzen bijvoorbeeld naar sterfgevallen met het virus, in plaats van sterfgevallen door het virus.

Er zit een groot verschil tussen sterven ‘met’ Covid-19 en sterven ‘door’ Covid-19, stelt dr. Lee.

Uiteindelijk lijkt het alsof iedereen sterft aan corona

Hij noemt als voorbeelden een 87-jarige demente vrouw in een bejaardentehuis, een 79-jarige man met uitgezaaide blaaskanker, een 29-jarige man met leukemie die behandeld is met chemotherapie en een 46-jarige vrouw met motorneuronziekte.

Ze raken allemaal besmet met Covid-19 en sterven.

Mogelijk duwde Covid-19 hen over het randje, maar zijn ze niet gestorven aan het virus.

Nog twee voorbeelden: een 75-jarige man met hartfalen en bronchitis, en een 35-jarige vrouw zonder onderliggende aandoeningen.

Ze raken allebei besmet met Covid-19 en sterven. In het tweede geval kun je aannemen dat de vrouw is gestorven aan corona omdat ze geen onderliggende aandoeningen had.

Dr. Lee merkt op dat heel veel mensen Covid-19 al hebben gehad en dat het dus – als je iedereen gaat testen – op den duur zal lijken alsof alle sterfgevallen zijn veroorzaakt door Covid-19.

Geen reden tot paniek

Het aantal sterfgevallen zal ook de komende dagen blijven stijgen, maar het aantal besmettingsgevallen zal nog veel sneller stijgen, zegt hij.

We kijken vooral of de mensen die overlijden besmet zijn met Covid-19. Er zullen de komende dagen dus steeds meer mensen sterven ‘met’ (maar niet ‘door’) Covid-19.

De stijging van het aantal sterfgevallen is om die reden geen reden tot paniek, benadrukt Lee.

“We zijn voorbereid op het ergste, maar daar is nog geen sprake van.”

[Spectator.co.uk]


Vond je deze info waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

11 reacties

 1. Gelukkig zijn deze cijfers helemaal niet belangrijk en gaat het er meer om of er genoeg capaciteit is in de ziekenhuizen qua IC en/of beademingsapparatuur. En de mate van besmettelijkheid als we weer met z’n allen de straat op gaan.
  Dan kunnen statistici en controlefreaks later allemaal over elkaar heen gaan buitelen hoe het nu wel ‘precies niet zat’. Nu eerst de handen uit de mouwen en zorgen dat er genoeg IC bedden zijn en de verspreiding wordt afgeremd.

  18 likes
 2. Er zit een groot verschil tussen sterven ‘met’ Covid-19 en sterven ‘door’ Covid-19, stelt dr. Lee……..Dit vind ik nog eens IJZERSTERKE tekst..
  Helemaal top gewoon…..

  14 likes
 3. Bij een corona test wordt niet gezocht naar het coronavirus maar er word gekeken of men een virus onder de leden heeft, ongeacht welke word deze bestempeld met corona waardoor de mensen die corona lijken te hebben dramatisch stijgt, mensen die door een andere reden sterven krijgen het corona opgespelt waardoor er nog maal een stijging word voorgespiegeld en dat terwijl 99.8 % van de wereldbevolking immuum voor corona is.
  hoe bedoel je volksverlakkerij ?! ik kijk het NOS journaal dus ik weet wat er gebeurd , ZUCHT

  Axel M.

  8 likes
 4. Wanneer je de sterfte cijfers in Europa bekijkt zie je niets abnormaals.
  https://www.euromomo.eu/
  Houst deze website in de gaten voor de ware cijfers.

  5 likes
 5. En ondertussen zijn wij naast de vrijheidsbeperkende maatregelen, overgeleverd aan het “weerzinwekkende” geleuter van onze minister president die er voor het gemak vanuit gaat “kleuters” toe te spreken. Man man man

  5 likes
 6. Zeer juist, ook kan men de griep doden over een aantal jaren nemen
  en delen door dit aantal jaren dan heeft men een gemidelde
  leg dit gemidelde naast deze corona griep en men ziet het verschil.

  2 likes
 7. Dit is een Mooie vergelijking deze berekening, corona sterfelijke gevallen word dus gelijk gesteld als men sterft ,door een ander onderliggende ziekte en waarmee het dan naar dit virus word gewezen, als de boosdoener van het sterven eraan,lijkt er ook op dat men met berekeningen eigenlijk en de verhouding ervan deze virus niet helemaal het juiste beeld door het overlijden gevormd kan worden,ondanks alle actie,s erin en ermee word het erger gemaakt dan het is,,dat komt neer op angst zaaier-rij, en dat is het op het heden ook,toch maakt deze angst ervoor de mens voorzichtig tegenover elkaar en dat is natuurlijk wel en ook belangrijk, maar het word zeker overtrokken op dit ogenblik door dat men het juiste niet en ook niet altijd weet of de patent eraan gestorven is,,deze virus is dodelijk voor de Een en de Ander merkt er weinig, toch kan deze die er weinig van merkt een drager zijn ,dus afstand houden is zeker dan wel belangrijk ,, al hoewel men in israël word gezegd afstand houden helpt niet, wat dan ook weer niet altijd bevorderlijk is voor het afstand houden,en daarmee word dan door vele de afstand ook geschonden,vooral je jongeren nemen het niet zo nauw, waarom zal als men toch heen en weer word geslingerd door het mediatieve kanaal gebeuren, dat blijkt op allerlei gebied nu ook te zijn ,getallen berekeningen zijn tegenstrijdig met elkaar en word het zicht erdoor vertroebeld, door deze vertroebeling word het strijd ,en het enigste is dan het erger te maken dan het in wezen is.
  van,

  2 likes
 8. Tja corona is een heel gegochel met cijfers.
  Trump heeft al aangegeven dat ie zijn eigen cijferset heeft.

  Achter de schermen ‘Een dubbele false flag’

  Juist die opmerking van trump is extreem belangrijk.
  Want dit geeft in feite aan dat er 2 data sets zijn. White hats weten dat corona minder dodelijk is. En Black hats maken gebruik van de crisis die zijzelf gecreerd hebben. Een dubbele false flag dus.

  Qanon meer dan larp ?

  Veel dingen die Qanon heeft voorspelt zijn min of meer uitgekomen. Inderdaad lijkt het dat er een adrenochrome link met corona is.

  CCP = Chinese communistic party.

  Ook zie ik persoonlijk een CCP link. En lijkt het erop dat CCP flink geld verdient aan orgaanhandel/humantrafikking. CCP heeft in het verleden Falun Gong vernietigd en met de informatie van op mensen gedane experimenten lijkt het erop dat CCP controle over de handel wil blijven houden.

  CCP heeft overal haar tengels in , in feite is CCP synoniem met deepstate. Het westen is zwak gemaakt en nu niet in staat adequaat te reageren op de crisis.

  Trump attacking deep state

  Op dit moment is het amerikaanse leger in oorlog met verschillende drugkartels. Dit betekend niets minder dat in de volgende dagen de pleuris uitbreekt (figuurlijk dus). Deze kartels zijn immers onderdeel van deepstate. Word dan ook duidelijk dat DS moet reageren. Misschien zelfs door een proxy war met NK ?

  Nu is het duidelijk dat DS controle over het westen heeft. De strategy is hier om eerst de basis van de Deepstate pyramide te vernietigen. Arrestaties van de elite volgt later.

  CoronaSchepen

  Ook is het duidelijk dat DS extreem bang was voor de comfort en mercy. Rachel Madcow ging bonkers. Zelfs een aanslag op de Comfort met een trein was er gepland. Volgens mij zijn deze schepen niets anders dan drijvende gevangenissen voor diegenen die met DS heulen. Ook hier klopt Q intel (hoewel niet 100%)

  Conclusie.

  Goochelen met cijfers een dubbele false flag en Fourth generation warfare. Al met al is coronavirus nog het minst gevaarlijk. In de komende weken is Het of NWO , of een wereld vrij van DS en humantrafficking. Stay Save and hope for the best people of ninefornews.nl

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronavaccin

Vrijwilliger die coronavaccin testte: ‘Nog nooit zo ziek geweest’

Ian Haydon mocht op televisie vertellen over ...

doorbraak

Doorbraak in coronabehandeling? Nijmeegse artsen ‘hebben iets heel belangrijks gevonden’

Ernstig zieke coronapatiënten hebben heel weinig vitamine ...