Mens en Dier

Gideon van Meijeren pakt Grapperhaus aan: ‘U bent verantwoordelijk voor deze levensgevaarlijke ontwikkeling!’

Help mee door deze info met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

We worden aan de lopende band geconfronteerd met beelden die door merg en been gaan van overduidelijk buitensporig politiegeweld tegen weerloze coronademonstranten en tot op heden weigert de minister consequent om hier ook maar in de lichtste bewoordingen afstand van te nemen, zei Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD) tegen minister Grapperhaus van Justitie.

“Ik heb daar genoeg over gezegd,” reageerde Grapperhaus kortaf. “We moeten dit afwachten.” Hij doelde daarmee op het onderzoek naar een incident eind vorige maand waarbij politieagenten tijdens een coronademonstratie buitensporig geweld gebruikten tegen een arrestant die al op de grond lag. Een agent schopte de arrestant al vloekend en tierend tegen het hoofd en ook sloeg hij hem met zijn wapenstok. Diverse politici, waaronder Van Meijeren, eisten vervolgens opheldering.

Grapperhaus had wel een oordeel klaar over mensen ‘die zich gewelddadig tussen demonstraties begeven’. Die proberen volgens de minister ‘de samenleving en de demonstratie te ondermijnen’.

De minister reageert totaal niet op mijn verwijt

“Het valt wel op dat de minister zo terughoudend is om ook maar enig oordeel te vellen over de politie, maar wel direct zijn mening en oordeel klaar heeft over de coronademonstranten,” constateerde Van Meijeren. “Daar durft hij wel direct oordelen over te vormen.”

“Waarom is hij niet zo doortastend als het aankomt op overduidelijk buitensporig politiegeweld? Waarom dit verschil in oordeelsvorming?” vroeg de FVD’er.

“Als er bij een demonstatie dingen niet goed gaan, moet dat onafhankelijk worden onderzocht en dan richt zich dat wat mij betreft op de mensen die het niet goed doen,” zei Grapperhaus op schampere toon. “En als dat een keer een politieagent is, dan komt dat ook naar boven.”

Van Meijeren: “De minister reageerde totaal niet op mijn verwijt dat hij weigert een oordeel te vormen over aantoonbaar buitensporig politiegeweld tegen weerloze coronademonstranten.”

Ernstige zorgen

“We schieten er helemaal niks mee op als een minister van Justitie en Veiligheid – die politiek verantwoordelijk is en die ook heel duidelijk zegt: ik sta voor mijn mensen – allerlei oordelen geeft. Dat moet de onafhankelijke rechter doen,” zei Grapperhaus.

“Wie zwijgt, stemt toe en met zijn lakse houding stimuleert de minister dus dat iedere vorm van protest tegen het tirannieke coronabeleid met harde hand wordt neergeslagen,” benadrukte Van Meijeren.

“En als de minister echt staat voor het demonstratierecht dan zou hij geweld tegen vreedzame demonstranten afkeuren in plaats van stimuleren. En het leidt tot toestanden die we tot een paar jaar geleden alleen zagen in landen hier ver vandaan waar gedemonstreerd werd tegen dictatoriale regimes. En dat dit nu ook in Nederland aan de orde van de dag is, is een levensgevaarlijke ontwikkeling waar ik me ernstige zorgen over maak en deze minister verantwoordelijk voor hou.”

4.8 85 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
89 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
J.L.
J.L.
1 jaar geleden

Gideon, HELD!

Just a nobody
Just a nobody
1 jaar geleden

Hij kan zich moeilijk negatief uitlaten dit gewoon grapperhous en consorten het wil

Plebejer
Plebejer
1 jaar geleden

Go Gideon!

Lhmr
Lhmr
1 jaar geleden

Geloof mij, als het een zwarte demonstrant was dan was het land te klein.
Hypocriete zooi

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

89
0
We lezen graag je reactie!x