Homepagina » Buitenaards » De dag dat een basisschool in Zimbabwe werd bezocht door buitenaardsen
De dag dat een basisschool in Zimbabwe werd bezocht door buitenaardsen

De dag dat een basisschool in Zimbabwe werd bezocht door buitenaardsen

Twintig jaar geleden waren 62 leerlingen van een basisschool in Zimbabwe getuige van de landing van een buitenaards ruimteschip. Dat schrijft het Zuid-Afrikaanse weekblad de Mail & Guardian.

Het bleek niet gemakkelijk om de oorspronkelijke getuigen op te sporen. Uiteindelijk wist de krant contact te leggen met Sarah (pseudoniem). De overige getuigen zijn naar Canada of Groot-Brittannië verhuisd of leven niet meer, zei ze.

In september 1994 zagen 62 leerlingen tussen de zes en 12 jaar oud tijdens het speelkwartier naast de school kleine schepen waar buitenaardse wezens uit tevoorschijn kwamen. Het voorval was het gesprek van de dag op de Ariel School net buiten Ruwa. Kinderen bleven er tijdens de les over praten. Leraren zeiden dat ze hun mond moesten houden. Ouders geloofden hun kinderen niet.

De dag dat een basisschool in Zimbabwe werd bezocht door buitenaardsen

Een leerlinge van Ariel vertelt over de buitenaardse bezoekers

Een dag na de gebeurtenis kreeg de school veel telefoontjes van ouders die wilden weten waarom hun kinderen zo geschrokken waren. Een lokale UFO-expert werd opgetrommeld om tekst en uitleg te geven. Er kwam ook een beroemde psychiater uit Amerika naar Zimbabwe. Deze psychiater, dr. John Mack, werd enkele jaren geleden doodgereden door een dronken automobilist.

De kinderen zagen hoe drie tot vier schotelvormige objecten langs de hoogspanningsmasten vlogen en uiteindelijk landden in het hoge gras. De kinderen waren bang, maar ook nieuwsgierig. Op de school zaten zwarte kinderen uit verschillende stammen, Aziatische kinderen met grootouders uit India en blanke kinderen met Zuid-Afrikaanse of Britse ouders.

Door de culturele verschillen hadden de kinderen allemaal een eigen kijk op de wezens. Een blanke leerling dacht dat een klein wezen in een zwart pak een tuinman was. Sommige zwarte kinderen meenden dat de wezens kwelgeesten waren en barstten in tranen uit omdat ze dachten dat ze zouden worden opgegeten. De wezens spraken met de leerlingen ‘door in hun ogen te staren’.

De dag dat een basisschool in Zimbabwe werd bezocht door buitenaardsen

Een tekening van één van de schepen

Guy G., één van de leerlingen, zei: “Ik zag een kleine man (ongeveer een meter lang) gekleed in een zwart, glimmend pak. Hij had zwart haar en zijn ogen waren groot en ovaalvormig. De mond was niet meer dan een spleet en de oren waren bijna niet te onderscheiden.”

Op YouTube staan nog altijd fragmenten van interviews die dr. Mack heeft gehouden met de leerlingen. Leerling Francis vertelde de Harvard-professor dat hij door de wezens was gewaarschuwd ‘dat er iets zou gaan gebeuren’ en dat ‘milieuvervuiling moet worden bestreden’. De 11-jarige Emma zei: “Ik denk dat ze mensen willen vertellen dat we schade toebrengen aan deze wereld en dat we ons niet te veel technologisch moeten ontwikkelen.”

Voor veel leerlingen was het de meest indrukwekkende ervaring van hun leven, terwijl anderen er niet over wilden praten ‘omdat mensen dan vast en zeker zouden denken dat ze gek waren’.

[Mail & Guardian]


Vond je dit artikel interessant? Deel het dan met mensen die je kent op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

36 reacties

 1. Best wel achterlijke wezens dat ze kinderen in een derde wereld land aanspreken op het gedrag van volwassen uit de westerse wereld.

  26 likes
  • Misschien zijn de volwassenen uit het westen wel zo achtelijk. En deze wezens wel zo slim om te weten dat in de toekomst al deze kinderen naar westerse landen zullen verhuizen. Waardoor deze kinderen misschien wel het verschil maken. Omdat deze derde wereld kinderen allemaal de westerse volwassenen van nu zijn.

   4 likes
   • nou, 20 jaar later en de meesten die uit die landen naar hier verhuisd zijn hebben nog niet echt voor veel verbeteringen gezorgd. In vele gevallen zelfs integendeel…
    En om heel eerlijk te zijn, ik zie dat in de komende 20 jaar ook nog niet gebeuren.

    Dat is waarschijnlijk niet politiek correct 🙂

    11 likes
 2. Ik lees “zwarte” kinderen 🙁

  1 likes
  • Wat zijn ze dan geel ofzo get a life.
   Jij bent er ook zeker 1 die zeker weet dat vlucht mh17 door n vliegtuig neergehaald is.
   Begin een beetje moe te worden van dit soort mensen die alleen maar dwars kunnen doen en niet gewoon normaal.
   Ga lekker ZWARTE piet verbieden joh zucht.

   9 likes
   • Dimmer, wat is “normaal”?
    Kunt U mij een definitie geven van dit woord?
    Is “normaal” denken zoals de meerderheid doet dus meelopen als in een kudde van schapen?
    Of zijn mensen die nog anders denken en NIET meelopen met de rest van de kudde en een eigen menig openbaren “normaal”?
    Weet U “Whatsever” lijkt mij een persoon die juist deze one liners op deze site zet om onrust te scheppen en dat U deze persoon onmiddellijk linkt aan mensen die hun bedenkingen hebben omtrent het neerhalen van MH17 lijkt mij niet terecht.
    Dit zijn echt 2 heel verschillende zaken.
    Verder, maar dat is mijn mening, als U dan zo moe wordt van al deze personen waarom zal U zich dan op dit soort site’s begeven als U bijna weet dat U zich er aan stoort?
    Kijk iedereen mag hier zijn/haar mening geven en het gevolg is dus dat iedereen deze mening moet respecteren en niemand de grond inboren met opmerkingen die gericht zijn op de persoon zelf.

    5 likes
    • ik heb helemaal niet het idee dat ik iedereens mening moet respecteren. Als u bijvoorbeeld van mening zou zijn dat ieder andersdenkend mens onthoofd moet worden, dan heb ik daar in het geheel geen respect voor, en ik zal dat ook nooit hebben.

     Verder ben ik het in ieder geval met Dimmer eens dat de politieke correctheid nogal de spuigaten uitloopt. Ik heb er dan ook lak aan, al was het alleen maar omdat het grotendeels hypocriet is.

     6 likes
     • Weet niet wat “politieke correctheid” te maken heeft met de opmerking van whatever.
      Dat maakt u beide ervan, dat Dimmer er dan onmiddellijk MH17 erbij haalt slaat nergens op.
      Heb het een aantal malen zitten lezen en begrijp de context niet, heeft niets met het artikel te maken.
      Dezelfde reactie van u heeft niets met het artikel te maken dus vraag mijzelf af of u het artikel wel goed gelezen hebt.
      Maar u geeft zelf toe dat u niet alles respecteert en dat respecteer ik dan wel weer.
      Alleen het onderste stukje had u beter kunnen weglaten heeft niets met de basisschool en buitenaardse te maken, jammer.

      3 likes
     • mijn reactie was op de uwe, niet op het artikel.
      Misschien moet je de hele zwik nog eens lezen 🙂

      2 likes
   • Dat zijn mensen met het syndroom van Down.
    Verder moeten wij ons niet laten leiden door de herder en de hond en moeten we eerst op onderzoek gaan, willen we over een gebeurtenis meespreken, zeker wat betreft het neerhalen van MH17.

    2 likes
   • Zwarte piet mag niet meer mee met Sinterklaas.
    Hij wordt nu dus “eindelijk” ècht gediscrimineerd.

    2 likes
   • Wat zijn ze dan geel ofzo get a life.
    Jij bent er ook zeker 1 die zeker weet dat vlucht mh17 door n vliegtuig neergehaald is. –Hahahahahaha
    Ja, en hij is niet de enigste!–
    Begin een beetje moe te worden van dit soort mensen die alleen maar dwars kunnen doen en niet gewoon normaal. — Kun je mij de definitie geven van normaal doen?–
    Ga lekker ZWARTE piet verbieden joh zucht.
    –Ik denk dat jij zucht onder het juk van je eigen bekrompen denkvermogen.–

    1 likes
  • Zwart is gewoon een woord. Gekleurd (colored) was vroeger een erger woord. Woorden veranderen niet maar lading wel. Zwart word de laatste jaren weer meer gebruikt vooral in Amerika en ook door de african-american community die zichzelf zwart noemt. Politieke correctheid verandert met de jaren. Black and proud!

   Vroeger had je mongooltjes, daarna verstandelijk gehandicapten daarna mensen met een verstandelijke beperking en er zal nu ook wel weer een ander woord voor zijn. Dat eerste woord moest wel veranderen want mensen die in een bepaalde streek leefden in China voelde zich beledigt. Deze trotse mensen wilden namelijk herinnert worden als een ras wat mensen onderdrukte en vermoorden en de halve wereld veroverde en niet als een onschuldig lief ras wat het hart van mensen veroverde met valse muziek en slechte soap series.

   3 likes
   • Mensen met mogelijkheden is de laatste versie die ik heb gehoord over “mensen met het Syndroom van Down” (die was je nog vergeten 🙂 ).

    Maar aangezien sommigen (vooral de zwakkeren met Down) qua mogelijkheden niet veel verder komen dan zeer gebrekkig communiceren en we al blij mogen zijn als ze kunnen aangeven dat ze snel moeten worden gehaald om hun behoefte op de wc te kunnen doen, verwacht ik in de toekomst ook nog wel een aantal aanpassingen in benaming voor deze mensen. Sommige “mogelijkheden” zijn wat mij betreft wel erg magertjes en doen afbreuk aan de grotere groep.

    Veel te veel tekst om eigenlijk aan te geven dat ik het volledig met je eens ben.

    1 likes
 3. Twee vragen die bij me opkomen na lezing van dit artikel: waarom pas 20 jaar na dato hier op terug komen, waarom niet veel eerder. Heb er nooit iets over gehoord destijds.
  Andere vraag: spraken de “aliens” dezelfde taal als de kinderen? Dat lijkt me toch echt onmogelijk.

  0 likes
  • misschien hadden ze wel een klop op hun kop gekregen bij de landing? Dat schijnt ervoor te zorgen dat je plots vreemde talen spreekt.
   Of ze hadden een schriftelijke cursus gevolgd. Die waren er toen ook al. Met cassetjes of CD’s en zo…

   5 likes
   • Wel eens gehoord van telepathische communicatie Dr. Why (en alle anderen die hier denken leuk te zijn)? Daarbij kan middels beelden een begrip worden overgebracht en heb je dus geen ‘taal’ nodig.

    1 likes
    • ja hoor, ik lees namelijk erg graag science fiction & fantasy verhalen.

     Telepathie bewezen? Nou, niet voor de reguliere wetenschap in ieder geval. Maar ja, die telt waarschijnlijk niet…

     Ik heb, destijds, toen ik jong was, zowat alle boeken over UFO’s en paranormale dingen gelezen die ik kon vinden. Wat er grappig aan was, en nog steeds is, is dat dezelfde verhalen steeds weer terugkomen. En dat er nooit bewijs voor wat dan ook is, zeker voor die paranormale dingen. Het is een geloof, meer niet. Wat UFO’s betreft, daar is soms iets te vinden, en ik sta daar nog steeds voor open.

     Je mag me in ieder geval altijd telepatisch contacteren.

     6 likes
     • Grappig, alsof ik mezelf hoor.
      Ik heb ook 3 verhuisdozen vol met boeken over occultisme (inclusief bijbel), paranormale zaken en UFO’s/graancirkels.

      Van alle hypotheses is het UFO-fenomeen inderdaad het minst ongeloofwaardig. Er zal best buitenaards leven bestaan, dus dan kunnen ze ook hier komen. Maar als je van alle miljoenen “waarnemingen” de onzinnige (en de gefakete) eruit filtert, hou je maar hooguit enkele tientallen gevallen over, wat moeilijk verklaarbaar is (maar dan nog hoeft er geen sprake te zijn van intelligente ET’s).

      2 likes
     • dat is ongelukkig meer dan waar 🙂
      En ieder serieus onderzoek word daardoor ernstig belemmerd…

      Ik hoop nog altijd op een ontvoering 🙂

      2 likes
     • Ik ook… Ik heb er regelmatig om gevraagd, maar er gebeurt maar niks. Of misschien wel, maar dan is mijn geheugen natuurlijk gewist. Zou toch graag eens mijn 208 kinderen op Zeta Reticuli II-A willen ontmoeten… Of het goed gaat op school, worden ze niet gepest enzo. 🙂

      Maargoed, ik vind een opmerking als “Tsja, als je je eens wat meer in het UFO-fenomeen had verdiept dan had je misschien beter geweten, nu neem ik jouw mening maar met een korreltje zout …” eigenlijk tamelijk beledigend. Ik zou me namelijk nooit met onderwerpen bemoeien waar ik me niet enigszins in heb verdiept.

      2 likes
    • In jouw fantasie kan alles. Als het om aliens gaat hebben ze spontaan alle eigenschappen die wij voorheen aan god(en) toeschreven. Ook aliens zullen m.i. met de natuurwetten te maken hebben.

     Ik neem dit verhaal met een flink korreltje zout. De fantasie van kinderen is groot.

     2 likes
     • Je vult veel zaken voor mij in, waarvan jij denkt dat het voor mij zal gelden. Erg spijtig.

      Buitengewone beweringen vereisen buitengewoon bewijs, ik hoef niets te bewijzen, jij komt met fantasieverhalen (telepathie = bewezen bijvoorbeeld). Ik kan telepathie blijven afdoen als fantasie zolang dit niet is bewezen. Ben benieuwd naar je bronnen. Niet dat je die hebt overigens…

      Kinderen hebben veel fantasie, dat is een feit.

      3 likes
     • Tsja, als je je eens wat meer in het UFO-fenomeen had verdiept dan had je misschien beter geweten, nu neem ik jouw mening maar met een korreltje zout want ook over deze zaak in Zimbabwe weet je kennelijk geen enkel detail.

      Overigens is telepathie een bewezen gave, maar goed, voor jou is het fantasie.

      1 likes
  • Waarom zou dit onmogelijk zijn? Als ze van een hogere beschaving komen is het logisch dat er meer mogelijk is dan hier op dit miserabele planeetje waar een paar demente bejaarden de scepter zwaaien en onze ‘leiders’ daar nog achteraan hollen ook.

   0 likes
   • als ze van een hogere beschaving komen snappen ze toch niet veel van de sociale organisatie hier als ze gaan landen en babbelen met een paar kinderen in een ontwikkelingsland. Zal veel uithalen 🙂

    4 likes
  • @Nel Ik heb het destijds wel gezien op tv. Oprah had er een item over.
   Wel grappig jouw redenatie. Als je er niets over hebt gezien of gehoord, bestaat het blijkbaar niet?

   Er zaten overigens nog wel wat hiaten in het verhaal (tegenstrijdige verklaringen), die hier begrijpelijkerwijs zijn weggelaten om het verhaal wat kloppender te maken.

   3 likes
  • Nel heeft er nooit iets over gehoord destijds? Waar had je het dan willen horen Nel? In die tijd was er weinig Internet en de mainstream media hebben nog NOOIT serieus over het UFO-fenomeen bericht, dus daar was het nieuws uit Zimbabwe niet te lezen of horen.

   De enige die er in die tijd wel aandacht aan besteedde was Tineke de Nooij met haar programma Tinekes Paranormale Wereld, ik heb het deel dat over de kinderen in Zimbabwe gaat op Youtube gezet:
   http://www.youtube.com/watch?v=g41mxGQPp0k

   2 likes
 4. 20 jaar geleden? Ouders belden op naar de school? In nota bene Zimbabwe? Het zou kunnen, maar ik kan nou bepaald zeggen dat ik dat artikel serieus moet nemen…

  13 likes
 5. zou bezoek van Gallifrey ook mogelijk zijn ??????
  en nee dit is geen grap dit is een serieuse vraag

  3 likes
 6. ‘Een leerlinge van Ariel vertelt over buitenaardse bezoekers’. Op de foto lijkt wel een kind van 8 jaar, terwijl dat 20 jaar geleden is? Dat zal die kind niet meegemaakt hebben of heb ik het verkeerd? Of is die foto 20 jaar oud, lijkt mij niet.

  0 likes
  • Er waren 20 jaar geleden toch ook foto toestellen? Die foto is gewoon 20 jaar oud. Waarschijnlijk gemaakt dor journalisten o.i.d. die daarheen zijn gegaan om de kinderen te interviewen.

   3 likes
 7. Geweldig wat ik hier allemaal lees, kreten als:

  Buitengewone beweringen vereisen buitengewoon bewijs
  De fantasie van kinderen is groot
  Het is een geloof, meer niet
  Nou, niet voor de reguliere wetenschap in ieder geval

  Vind deze zeer interessant aangezien het wordt gebruikt op zaken die onder pseudo-wetenschap vallen volgens de “wetenschap”.
  Vraag mij ook af of deze kreten ook voor de bijbel gelden.

  De bijbel beweert ook van alles en het wonder van Fatima word door de heilige stoel gekoesterd, waren drie kinderen.

  De “reguliere wetenschap” wil buitengewone bewijzen voor buitengewone beweringen.

  Verder op de site:

  Ik ga het pas geloven als er bewijs is,
  dat is er niet en ‘t zal niet komen ook

  Gelovigen kunnen zelden omgaan met de realiteit.

  Vraag mij af wat de heilige stoel / SGP / CDA en meer van die partijen hier van vinden.
  Opeens wankelt het geloof in de bijbel op zijn grondveste want daar is ook totaal geen bewijs voor.

  Degene die deze wijze woorden gesproken hebben dank u voor deze oneliners.

  0 likes
  • deze kreten gelden zeer zeker voor de bijbel. Of de koran, of …
   Allemaal boekjes vol fantasieverhalen, niets meer en niets minder. Vaak nogal wreed ook, die verhalen…

   Graag gedaan overigens.

   3 likes
 8. Deze artikel gaat nu ff over wat de kinderen hebben gezien, van verschillende culturen..op de zelfde school. Ik zelf heb jaren geleden een documentaire over deze kinderen gezien, er werden toen interview gehouden, en het kwam me erg overtuigend uit, omdat het dezelfde kinderen waren die het verhaal vertelde, los van elkaar, en ieder een tekening moest maken van wat ze hebben gezien. Vond het aardig interessant.
  En even op rangorde van de eigen gemaakte regels van de mensen: buitendaardse maken geen onderscheid van arm en rijk of huidskleuren en wie belangrijkse figuren zijn op deze aardbol, ze laten zich perongeluk zien of ze brengen boodschappen door aan willigkeurige iemand. Anders zouden we nooit iets zien in de lucht of in het water, dan alleen de regering of wat dan ook.

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

ufo's

Zijn dit de echte redenen waarom de Amerikaanse overheid zo geheimzinnig doet over UFO’s?

Lange tijd werd er lacherig gedaan over ...

straaljagerpiloot

Het gedroeg zich niet volgens de normale natuurwetten. Straaljagerpiloot verbreekt na 15 jaar stilte over UFO

Straaljagerpiloot Chad Underwood legde in 2004 een ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 2 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.