Mens en Dier

Gideon van Meijeren strijdvaardig na vonnis: ‘Ik zal niet indammen’

Help ons door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!

Dinsdag werd Kamerlid Gideon van Meijeren door de meervoudige strafkamer van de rechtbank Den Haag veroordeeld wegens het uiten van zijn mening.

De uitspraak is zeer teleurstellend en bovenal onrechtvaardig, zegt Van Meijeren in een video. “Iedereen die de feiten en het recht objectief beoordeelt, kan niet tot een andere conclusie komen dan dat ik onschuldig ben aan het oproepen tot geweld.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Deze veroordeling is volgens het Kamerlid niet verrassend te noemen. “In feite was ik al veroordeeld door de media, door leden van de regering, waardoor al direct duidelijk was dat hier geen sprake meer kon zijn van een eerlijk proces. Alles wees er vanaf het begin al op dat hier sprake is van een politiek proces.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Zeer gevaarlijk precedent

De feiten en het recht doen er helaas niet toe in een politiek proces, merkt Van Meijeren op.

“Nu de rechtbank heeft laten zien zich te laten misbruiken als een instrument van de zittende macht en zich in de meest bizarre bochten wringt om politieke tegenstanders te kunnen beschadigen, hebben we een nieuw dieptepunt bereikt.”

Hij spreekt van een volgende stap in de geleidelijke beweging naar een totalitaire staat. “Deze uitspraak is te zien als een zeer gevaarlijk precedent. Met deze jurisprudentie kan straks iedereen die fundamentele kritiek uit op de regering, iedereen die waarschuwt voor de oprukkende totalitaire staat, met het grootst mogelijke gemak worden veroordeeld en de mond gesnoerd.”

Hoger beroep

Van Meijeren gaat in hoger beroep tegen de uitspraak. “Niet alleen voor mezelf, maar voor de vrijheid van meningsuiting van ons allemaal.”

Dit proces maakt hem naar eigen zeggen alleen maar sterker en meer vastberaden in de strijd voor het herstel van de democratische rechtsstaat.

“Ik zal niet indammen, ik zal juist luider en duidelijker gaan spreken.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 194 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

126 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
1 maand geleden

Goed zo, Gideon! NEVER GIVE UP!!!

Nu moet ik eerlijk zeggen, dat ik sowieso niet anders verwacht had.

Gideon (zijn naam is door zijn ouders bijzonder goed gekozen) heeft bepaald niet de gemakkelijke weg gekozen, maar dit is schijnbaar het pad, dat hij moet volgen.

Ik heb zelf het genoegen gehad om hem een paar keer in levenden lijve mee te maken en hij is eigenlijk precies zoals ik mij had voorgesteld. Een absolute kanjer.

Natuurlijk heeft hij 100% gelijk, als hij zegt, dat het niet anders is dan een POLITIEK PROCES.

Hij moet nu eenmaal het voorbeeld zijn voor iedereen, die het ook maar WAAGT om in verzet te gaan tegen de MACHT.

Hij moet dienen als afschrikwekkend voorbeeld. Zo van: Als jij het waagt om dezelfde weg te bewandelen als Gideon van Meijeren, dan weet je wat je te wachten staat.

Nu gaat hij voor een hoger beroep. Hartstikke gelijk, maar tegelijkertijd zal dat de nodige kosten met zich meebrengen.

Ik had gistermiddag, vlak na de uitspraak, al een idee: Zou het niet fantastisch zijn om, gelijk zoals het in de Verenigde Staten met het proces tegen Donald Trump, OOK een crowd funding te starten?

In Amerika was het een groot succes. De site ontplofte en binnen 24 uur waren er miljoenen binnen.

Dat is hier natuurlijk helemaal niet nodig, maar het zou fantastisch zijn als er de nodige duizenden euro’s binnen zouden komen.

Dat heeft ook nog eens een tweeledig doel: geld om de rechtszaak mee te bekostigen EN een duidelijk signaal, dat er duizenden mensen achter deze grote kanjer staan.

JoopL
JoopL
1 maand geleden

Ik ben zó trots op deze jongen. Wat een baas. Go, Gideon!

M.Bentoéra
M.Bentoéra
1 maand geleden

Bijvoorbeeld de 25minutengetto’s die nu worden uitgerold is ook onderdeel van de opkomende totalitaire onderdrukking. Gemeenten die dit braaf uitvoeren zijn in diepe slaap of in coma.

Ada
Ada
1 maand geleden

Je ziet hoe we aan het afglijden zijn naar een dictatuur. Let the Huger Games begin! Chapeau Gideon voor je strijd, maar het is duidelijk naar welke uitkomst toegewerkt wordt en helaas doet ook de rechtsprekende macht hieraan mee. Rechters zullen zeker ook gechanteerd worden. Iedereen die zijn vrijheid lief heeft, zal dadelijk naar een ander land moeten verkassen, waarschijnlijk Rusland.

Back to top button
126
0
We lezen graag je reactie!x