Buitenland

Gigantische hagelstenen in Duitsland (video)

Help mee door deze info met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Terwijl Duitsland de afgelopen dagen gebukt ging omder een hittegolf, kwamen in de plaats Wassel in Sehnte hagelstenen ter grootte van tennisballen uit de lucht.

Waarom kan het gaan hagelen tijdens een hittegolf? Afgelopen week vielen er ook al flinke hagelstenen naar beneden in Zuid-Londen terwijl de inwoners van de stad de verzengende hitte trotseerden.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Zelfs op zonnige dagen daalt de temperatuur snel naarmate je hoger in de lucht komt. Als het aan de grond 30 graden Celsius is, daalt de temperatuur met 10 graden per kilometer. Op drie kilometer hoogte ligt de temperatuur dan rond het vriespunt.

Hagel vormt zich in een wolk die zich tussen de drie en 10 kilometer boven de grond bevindt. Boven in de wolk kan het gemakkelijk -60 graden zijn.

De hagelstenen in de wolk worden steeds groter tot ze eruit vallen. Op hun weg naar beneden smelten ze, maar als ze zijn gevormd in een wolk die koud genoeg is blijven ze bevroren tot ze de grond raken. Het kost een hagelsteen gemiddeld anderhalve minuut om het aardoppervlak te bereiken.

Bron: AP

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wesley
Wesley
10 jaren geleden

Ik heb eens in een dergelijke hagelbui gezeten toen ik op de fiets zat. Was ook in de zomer, ik was een jaar of 20. Zomaar opeens begon het enorm te hagelen. Ik kreeg er 1 op mijn vinger die net niet brak maar wel behoorlijk was gekneusd. Ik ben zo van mijn fiets af een conifeer in iemands tuin in gedoken om te schuilen.

Hoaxintelligence
Hoaxintelligence
10 jaren geleden

Als ze maar goed verzekerd zijn:P!

FantoomPARadox
FantoomPARadox
10 jaren geleden

En nu het antwoord ?
Door een hittegolf of is er wat anders aan de hand ? Toename van extremen die van tijd tot tijd plaats vinden in de wereld. Niks opwarming. Das flauwe kul.

Hoaxintelligence
Hoaxintelligence
10 jaren geleden

[quote name=”FantoomPARadox”]En nu het antwoord ?
Door een hittegolf of is er wat anders aan de hand ? Toename van extremen die van tijd tot tijd plaats vinden in de wereld. Niks opwarming. Das flauwe kul.[/quote]

Het antwoord is te lezen in de 1 na laatste zin.

Back to top button
18
0
We lezen graag je reactie!x