Homepagina » Buitenland » Gigantische hagelstenen in Duitsland (video)
Gigantische hagelstenen in Duitsland

Gigantische hagelstenen in Duitsland (video)

Terwijl Duitsland de afgelopen dagen gebukt ging omder een hittegolf, kwamen in de plaats Wassel in Sehnte hagelstenen ter grootte van tennisballen uit de lucht.

Waarom kan het gaan hagelen tijdens een hittegolf? Afgelopen week vielen er ook al flinke hagelstenen naar beneden in Zuid-Londen terwijl de inwoners van de stad de verzengende hitte trotseerden.

Zelfs op zonnige dagen daalt de temperatuur snel naarmate je hoger in de lucht komt. Als het aan de grond 30 graden Celsius is, daalt de temperatuur met 10 graden per kilometer. Op drie kilometer hoogte ligt de temperatuur dan rond het vriespunt.

Hagel vormt zich in een wolk die zich tussen de drie en 10 kilometer boven de grond bevindt. Boven in de wolk kan het gemakkelijk -60 graden zijn.

De hagelstenen in de wolk worden steeds groter tot ze eruit vallen. Op hun weg naar beneden smelten ze, maar als ze zijn gevormd in een wolk die koud genoeg is blijven ze bevroren tot ze de grond raken. Het kost een hagelsteen gemiddeld anderhalve minuut om het aardoppervlak te bereiken.

Bron: AP

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • BdeD schreef:

  [quote name=”Skyhigh”]Dergelijke abnormale hagelsteenformaten hebben te maken met weermanipulatie en chemtrails.[/quote]

  zucht… Je kon er op wachten…

  1 likes
 • Wesley schreef:

  Ik heb eens in een dergelijke hagelbui gezeten toen ik op de fiets zat. Was ook in de zomer, ik was een jaar of 20. Zomaar opeens begon het enorm te hagelen. Ik kreeg er 1 op mijn vinger die net niet brak maar wel behoorlijk was gekneusd. Ik ben zo van mijn fiets af een conifeer in iemands tuin in gedoken om te schuilen.

  0 likes
 • Hoaxintelligence schreef:

  Als ze maar goed verzekerd zijn:P!

  0 likes
 • FantoomPARadox schreef:

  En nu het antwoord ?
  Door een hittegolf of is er wat anders aan de hand ? Toename van extremen die van tijd tot tijd plaats vinden in de wereld. Niks opwarming. Das flauwe kul.

  0 likes
 • Hoaxintelligence schreef:

  [quote name=”FantoomPARadox”]En nu het antwoord ?
  Door een hittegolf of is er wat anders aan de hand ? Toename van extremen die van tijd tot tijd plaats vinden in de wereld. Niks opwarming. Das flauwe kul.[/quote]

  Het antwoord is te lezen in de 1 na laatste zin.

  0 likes
 • Maartje schreef:

  Woow! Het wordt steeds extremer lijkt het wel.. Je zou maar zo’n steen op je kop krijgen!

  0 likes
 • Rene H schreef:

  [quote name=”FantoomPARadox”]En nu het antwoord ?… Niks opwarming. Das flauwe kul.[/quote]
  Het stukje beantwoordt de vraag prima, de hagel ontstaat hoog boven de aarde waar het zeer koud is, en is gewoon nog niet ontdooit als het de grond raakt, ondanks de hittegolf.

  Waar je over na kunt denken is dat veel geleerden van mening zijn dat de aarde opwarmt, en dat dit zich waarschijnlijk zal uiten in vaker optredend extreem weer, zoals meer hittegolven, stormen, regenbuien, afkalvende ijs- en sneeuwbedekking, en op sommige plaatsen juist meer koude. Op basis van incidentele en lokale gebeurtenissen, zoals deze hagelbuien, een koude winter of juist een koele zomer valt er echter niets te zeggen of de opwarming nu wel of niet een feit is. Maar op globale en langdurige schaal gezien vallen er wel trends te ontdekken, die ons meer over de eventuele klimaatverandering kunnen vertellen. De meeste trends wijzen er sterk op dat de aarde in rap tempo warmer wordt. Daarover begint steeds meer consensus te ontstaan. Over oorzaken (de mens en/of natuur), gevolgen (onder meer zeespiegelstijging) en eventuele aanpak is meer discussie, maar ook daarbij is de sterk overheersende mening dat de mens een belangrijke rol speelt, dat het grote problemen kan opleveren, en dat de mens kán ingrijpen om die problemen zoveel mogelijk te voorkomen. Interessant, erg complex en – als de opwarming inderdaad speelt – erg belangrijk. Misschien moeilijk om te begrijpen, misschien beangstigend, maar zeker geen flauwekul en ook geen reden om je kop in het zand te steken.

  0 likes
 • Skyhigh schreef:

  Dergelijke abnormale hagelsteenformaten hebben te maken met weermanipulatie en chemtrails.

  0 likes
 • Paquita schreef:

  Waar ik momenteel woon (in de bergen in het noorden van Spanje) heeft het de gehele vorige week ‘s middags geonweerd met afwisselend echt stevige regen- en hagelbuien. Heel normaal voor de tijd van het jaar, hoor, ook al is het overdag flink heet (plus 30ºC).

  0 likes
 • dymphna schreef:

  Dit isheel triest voor die mensen daar ik denk dat ze behoorlijk schrik hebben gehad.
  omdat de weer steeds exremer word raad ik aan plakplastik op je ramen te plakken aan weers kanten dan houden de ruiten het veel beter zeker als je een tuinkastje hebtwant die red het echt niet met zulke stenen

  0 likes
 • kim schreef:

  Volgens voorspellingen zullen er hagelstenen zo zwaar als een talent (dat is 20 kg!) naar beneden komen.Geen wonder dat de wereldleiders ons kaalgeplukt hebben om diep ondergronds bunkers voor zichzelf te bouwen. Wat stond er ook alweer op de Georgia Guidestones.. 500 miljoen mensen willen ze overhouden (redden)

  0 likes
 • FantoomPARadox schreef:

  [quote name=”Rene H”][quote name=”FantoomPARadox”]En nu het antwoord ?… Niks opwarming. Das flauwe kul.[/quote]
  Misschien moeilijk om te begrijpen, misschien beangstigend, maar zeker geen flauwekul en ook geen reden om je kop in het zand te steken.[/quote]

  Dat extremen normaler worden dat lijkt er wel op. Hier hebben we nog amper zomer.
  Maar in Midden Europa bijna 40 graden.
  Hier hebben we dit jaar veel noordelijke winden gehad waar je bij 20-25 graden niet veel aan hebt.
  In april is het altijd fris met die wind.
  Maar zelfs tot in juli.

  Nu zei Piet natuurlijk weer dat het de hele maand warm was.
  Das natuurlijk niet echt waar.
  2 keer een dip onder de 20 graden, normaal er boven, en steeds wind uit NW en NO. En die staat bekend als zeer fris.
  Dan heb je zo 5 graden verschil de gevoelstemperatuur en dat al bij windkracht 2.

  Maar dan de vraag zijn er nooit eerder zulke grote hagelstenen gezien dan in deze tijd ?

  Ik heb die gaten gezien in die daken en ik vroeg me af hoe diep ze door drongen.
  Volgens mij vallen ze niet alleen als bakstenen, maar gaan gewoon finaal door het dak.
  Door je raam. Plastic ook geen probleem.
  Op je kop ? Gat in je hersens ?
  Ik moet er niet aan denken dat ze groter worden en zeker niet in Nederland.
  Nu heeft Engeland wel heel erg warm weer gehad.

  0 likes
 • Tell it like it is schreef:

  zulke grote hagelstenen
  stenen. zijn: Normaal 1 keer in de zoveel tijd.
  OF
  worden veroorzaakt door chemtrails gedurende een haarpaanval
  waardoor condens van vrije energie generatoren gaat kleven op de pijnappelklier van buitenaardsen en vervolgens uitgenepen worden door doctoren met versnipperde dna structuren die het mogelijk maken dat de inpakt op organische structuren gelijk aan de shumann resonantie een concept van samenzweringen veroorzaakt waar door iedereen die er wat achter zoekt hier ook bewijs voor vind.

  0 likes
 • Jos schreef:

  [quote name=”FantoomPARadox”][quote name=”Rene H”][quote name=”FantoomPARadox”]En nu het antwoord ?… Niks opwarming. Das flauwe kul.[/quote]
  Misschien moeilijk om te begrijpen, misschien beangstigend, maar zeker geen flauwekul en ook geen reden om je kop in het zand te steken.[/quote]

  Hier hebben we nog amper zomer.
  Maar in Midden Europa bijna 40 graden.
  [/quote]

  Amper zomer? Misschien moet je in hier in Eindhoven komen wonen. Moeiteloos schiet de temperatuur hier naar 35-36 graden. In een dag tijd. Nee hoor, niets aan de hand met het weer. Was vroeger ook al zo. Wel typisch dat ik me dat allemaal niet kan herinneren. In mijn herinnering was 25-30 graden een normale zomertemperatuur in deze streek. 35 graden kwam ook wel voor, maar dat was een echte uitzondering. Nu hebben we al verschillende 35+ dagen achter de rug. Ach, ik zal wel een dagje ouder worden, mijn geheugen laat me in de steek en mijn eigen waarnemingen kloppen niet…..

  0 likes
 • FantoomPARadox schreef:

  [quote name=”Jos”]
  Amper zomer? Misschien moet je in hier in Eindhoven komen wonen. Moeiteloos schiet de temperatuur hier naar 35-36 graden. In een dag tijd. Nee hoor, niets aan de hand met het weer. Was vroeger ook al zo. Wel typisch dat ik me dat allemaal niet kan herinneren. In mijn herinnering was 25-30 graden een normale zomertemperatuur in deze streek. 35 graden kwam ook wel voor, maar dat was een echte uitzondering. Nu hebben we al verschillende 35+ dagen achter de rug. Ach, ik zal wel een dagje ouder worden, mijn geheugen laat me in de steek en mijn eigen waarnemingen kloppen niet…..[/quote]
  Ik woon vlakbij DeBilt en officieel 6 jaar geen hittegolf meer, terwijl het zuiden en het oosten er elk jaar wel een paar hebben. Maar Eindhoven niet.
  Staat op TT. In Limburg is het ook heel ander weer. Zonniger. Zeeland heeft de hoogste gemiddelde temperatuur. Daardoor noemen ze het de Hollandse Rieviera. Als je nu bij het KNMI kijkt dan zie je daar alle hiitegolven en koude golven. Ook extremer. Dus het wordt helemaal niet warmer. Dat het klimaat verschuift OK. Nee, vroeger hield het vaak bij 18 graden op en nu 36 ? Dus de temperatuur is de afgelopen jaren 1 graad per jaar gestegen ? Volgens jouw gevoel wel. We hebben dit jaar zelfs minder tropische dagen. In Enschede is het ook ander weer. Maar elke zomerdag 35 graden lijkt me wel erg overdrijven. Ja, bij mij in de tuin ook.
  Overigens zijn hagelstenen iets van alle rijden. Alles heeft met het weer te maken, maar waar verergert het dan ? Als je Niburu gevolgd hebt dan had je kunnen Weten dat de temperatuur al 15 jaar niet meer stijgt.

  0 likes
 • FantoomPARadox schreef:

  De wetenschappers zijn het niet met elkaar eens. Ze spreken elkaar tegen. Alleen het IPCC denkt, je mag nooit iets aannemen voor waarheid, want daar kunnen rampzalige gevolgen uit ontstaan.

  Ik kwam van de week een foto tegen dat de noordpool al onder de water stond. Vervolgens ging ik snel zoeken naar de echte aktuele beelden van de webcam en er was niks aan de hand.
  1 ding weet ik zeker: we worden grondig in de maling genomen. Met alles. Dan kunnen ze weer de belastingen verhogen en zogenaamd voor groen gaan. Als de klimaten veranderen, en dat zal ongetwijfeld af en toe gebeuren, dan zal de noordpool verdwijnen. Snel ? Hoezo snel. Was er ooit iemand bij ? De zeespiegel is nog steeds niet gestegen !

  0 likes
 • Jos schreef:

  [quote name=”FantoomPARadox”][quote name=”Jos”]
  Amper zomer? Misschien moet je in hier in Eindhoven komen wonen. Moeiteloos schiet de temperatuur hier naar 35-36 graden. In een dag tijd. Nee hoor, niets aan de hand met het weer. Was vroeger ook al zo. Wel typisch dat ik me dat allemaal niet kan herinneren. In mijn herinnering was 25-30 graden een normale zomertemperatuur in deze streek. 35 graden kwam ook wel voor, maar dat was een echte uitzondering. Nu hebben we al verschillende 35+ dagen achter de rug. Ach, ik zal wel een dagje ouder worden, mijn geheugen laat me in de steek en mijn eigen waarnemingen kloppen niet…..[/quote]
  Nee, vroeger hield het vaak bij 18 graden op en nu 36 ? Dus de temperatuur is de afgelopen jaren 1 graad per jaar gestegen ? Volgens jouw gevoel wel.[/quote]

  Waar ergens beweer ik in mijn post, dat de temperatuur 1 graad/jaar is gestegen?

  Wat ik wel beweer: het weer is grilliger, onstabieler geworden. Het lijkt wel of er geen tempering meer op zit. Met meer extremen, waarbij het redelijk normaal is geworden dat het weer in een relatief korte tijd van het ene naar het andere extreem schiet.

  In de statistieken zie je deze dynamiek niet terug. Het is dus makkelijk om deze te verdoezelen, en ieder eigen gevoel/idee wat veel mensen over de klimaatverandering hebben van tafel te vegen met zogenaamd hard wetenschappelijk bewijs.

  0 likes
 • FantoomPARadox schreef:

  Weer grilliger ?

  Hier http://frontpage.fok.nl/nieuws/610849/1/1/50/fok-toen-tornado-verwoest-utrecht.html staat een bevestiging van iets wat ik al eerder gehoord had. 1 maar 2 tornado’s in Nederland. Daarvoor was er zelfs een mini ijstijd. Dus hoezo is het weer extremer ?
  Zelfs het KNMI weet het dus.
  Het probleem is dat we vanaf 1900 alles zeker weten, maar daarvoor eigenlijk niks.
  We kunnen dus weinig konklusies trekken, omdat 1 eeuw niks zegt. Toen waren er ook al zulke grote hagelstenen die heel veel verwoest hebben.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Ben je te dik of te zwaar? Dan zul je verrast zijn wat de echte oorzaak is!

  Om gezond te vermageren is in de ...

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  bill gates

  Bill Gates: ‘Corona-ellende komt terug als we klimaatverandering niet stoppen’

  Miljardair Bill Gates wil dat de Verenigde ...

  biochemicus

  Biochemicus: ‘De term ‘coronabesmettingen’ is zeer misleidend en zorgt voor grove beleidsfouten’

  In de periode van 22 juni tot ...

  >