Homepagina » Binnenland » Nederland op slot: Rutte-regime zet leger in tegen boeren. Schandalig. Zo ziet het debuut van de dictatuur eruit
Nederland op slot: Rutte-regime zet leger in tegen boeren. Schandalig. Zo ziet het debuut van de dictatuur eruit
Foto: kees torn CC BY-SA 2.0 Wikimedia Commons

Nederland op slot: Rutte-regime zet leger in tegen boeren. Schandalig. Zo ziet het debuut van de dictatuur eruit

De blauwe legervoertuigen die de Franse president Macron inzette tijdens het protest van de gele hesjes, zullen bij velen nog vers op het netvlies staan.

Het leek een ver-van-je-bed-show en je dacht misschien dat zoiets in Nederland niet zou kunnen gebeuren.

Niets is minder waar: in Den Haag is woensdag het Nederlandse leger ingezet om de protesterende boeren tegen te houden.

Hallucinante taferelen

‘Defensie’ helpt Den Haag met het afzetten van wegen op cruciale punten. Daar zijn ‘zware verplaatsbare voertuigen’ neergezet.

De inzet van het leger heeft geleid tot hallucinante taferelen.

Vooral op social media wordt kritiek geuit op de gang van zaken.

Ordinair machtsvertoon

“Het inzetten van het leger als een bevolkingsgroep het eindelijk een keer zat is en gaat demonstreren is tekenend voor de situatie in Nederland,” schrijft Jan Roos op Twitter.

“Zet ze eens in tegen criminelen, illegalen of straattuig. Daar is de bevolking mee geholpen. Dit is gewoon ordinair machtsvertoon,” voegt hij toe.

Robert Bor reageert: “Nu nog ons eigen leger tegen de eigen bevolking om te voorkomen dat de politiek ter verantwoording wordt geroepen; binnenkort EU-troepen uit Duitsland en Frankrijk die hier ‘de rust’ komen bewaren?”

Op slot

Ab Flipse schrijft: “De komende 48 uur worden politie en leger massaal ingezet om #boerenprotest voor eens en altijd de kop in te drukken. Nederland gaat op slot. Ben benieuwd welk materieel wordt ingezet tegen de 10.000 tractoren van het boerenleger.”

“Laat even op u inwerken dat de Nederlandse regering het leger (!) inschakelt om protest aantekenende burgers bij zich weg te houden,” aldus historicus en politicoloog Coen de Jong op Twitter.

“Wat zouden buitenlandse waarnemers daar van vinden?” vervolgt hij.

Schamen

Oud-politiewoordvoerder Klaas Wilting windt er geen doekjes om: “Wie bedenkt dat. Het leger inzetten tegen boeren. Waarom het leger? Omdat de overheid de politie heeft uitgekleed.”

Hij voegt hieraan toe: “Het is de bijl aan de wortel van onze rechtsstaat. Overheid jullie moeten je schamen, door jullie beleid zijn boeren tot het uiterste getergd.”

Opvallend

“Opvallend. Als Geert Wilders oproept om het leger in te zetten om Nederland te beschermen tegen islamitisch terrorisme gaat dat niet door,” merkt journalist Mattijs Glas op.

“Maar als boeren bij de heren politici op de stoep willen staan is het leger er direct bij!” klinkt het.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

25 reacties

 1. Het valse en demonische masker van de politici valt af en kan iedereen zien wat het ware gezicht is. De laatste druppel was uiteindelijk het financieren en steunen van huurmoordenaars in Syrië, maar nu ziet Nederland in de straat het bewijs dat de politiek is afgegleden naar het niveau van een fascistische tirannie.

  De politiek en overheid hebben Nederland uitgekleed en de straten voor Nederlanders onveilig gemaakt, maar beschermen zichzelf?

  Wat een smerig, laag, arrogant, anti-volk tuig!

  60 likes
  • Strijdervoorvrijheid

   Wanneer gaat het klootjesvolk nou eens inzien dat die boeren wel ons vreten produceren? En dus als een haas achter deze boeren moeten gaan staan, massaal naar den haag toe zou ik zo zeggen en niet stoppen of rutten zijn kop is eraf. Now is the time to set things right. Niet wachten tot die boeren gestopt zijn maar direct en nu optreden graag.

   4 likes
 2. Ik zeg al jaren Nederland is een democratische dictatuur.

  41 likes
  • Democratie is een illusie. “Verkiezingen” worden georganiseerd om ons de illusie te geven dat we inspraak hebben en zo niet in opstand komen, terwijl de “uitslag” al van tevoren vast staat. Gelukkig gaan er steeds meer ogen open…

   13 likes
 3. Al stemt niemand op Rutte hij komt steeds weer terug of je stemt of niet. Is hij weg dan komt er wel een andere marionet. Geloof je nog dat stemmen eerlijk gaat?
  Dit is een voorproefje van machtsvertoon om de onvrede tegen het beleid van de regering de kop in te drukken. IK ZOU ZEGGEN POLITIE, LEGER EN ANDERE WETHANDHAVERS. DENK EENS GOED NA VOORDAT U ZICH ALS EEN MARIONET LAAT GEBRUIKEN.
  OUD POLITIWOORDVOERDER KLAAS WILTING WIJST U DE JUISTE WEG.

  38 likes
 4. Het leger?

  dat is tegen de gronwet!

  28 likes
 5. Wat leven we toch met een zielige hond als “leider”.
  Vies misselijk makend mannetje is het..die alleen maar aan zichzelf denkt..En daar hebben wij op gekozen?.Ik geloof er al lang niets meer van.

  38 likes
 6. Ik vind het volstrekt onacceptabel, dat het leger niet zijn tanks heeft ingezet om de tractors vrije doorgang te geven. Ze beschermden nu degenen, die ze al lang verraden hebben. Als je echt een patriottische soldaat bent, verdedig je je vreten. En wie zorgt daarvoor? … precies!

  22 likes
  • @Jeff

   Goed uitgedrukt, top!…👍

   8 likes
  • Welke Tanks? Die zijn al een paar jaar geleden verkocht en opgeruimd.

   1 likes
  • @Jeff

   Normaal gesproken is het leger de macht die voor de elite in het buitenland oorlog voert om de gronstoffen veilig te stellen en de macht over het land te krijgen. In eigen land is de politie normaal gesproken de strijdmacht tegen eigen volk om de belangen van de politiek en hun globalistische agenda te supporten. Het uitschrijven van boetes is gewoon geld incasseren voor die agenda. De politiek heeft echter de politie zelf ook al zodanig geminimaliseerd dat ze het leger nu inzetten want de politie heeft de middelen en de mankracht allang niet meer. Maar het is wel tekenend dat het leger wordt ingezet. Als ze nou eens een staatsgreep deden nu ze toch in de weer zijn en dat gaaies uit het Binnenhof trekken en vervolgen dan deden ze nog iets goeds. Maar dat zal niet gebeuren. Het beeld van het leger tegen de bevolking, boeren in dit geval, om wiens brood het gaat (voor ons allemaal) is wel een teken aan welke kant het leger staat. Volgens mij weten de militairen niet eens voor welke belangen ze oorlog voeren.

   2 likes
 7. Don’t shoot the hand feeds you. Politie en leger zullen altijd langs de kant van hun bazen staan want ze worden graag ingezet als honden om de bevolking bang te maken. Pas wanneer zij dit doorhebben is het over en uit voor de elite, maar die zijn dan weer slimmer en loven premies uit. Het volk is altijd gezien. De marionetten komen er altijd mee weg.

  9 likes
 8. Ohm namo narai !

  Een land zonder koning en adel of een land zonder leger en generaals is best mogelijk,
  maar wat is een land zonder Boeren ?

  Over de Boeren,

  Moppers kenn ze kriengng mein jong , die plattelanners hier bie mie inne Stad!
  Die Boern die doar all bie d’ole grieze rom loopn te soezen, mien jong .
  Wa mottat met all da gelul anne kop ?
  Wa mottat bie mie in de stad mien jong !
  Boern lul dast doar bist .
  Wist mie nie hier all loopn te soezen mien jong,
  of wist hier een flik veur dien bek ? ……

  Die boern die hier all in Groningng rond loopn te fokng mien jong,
  wat mottat bij mij in de stad ?

  Maar toch…
  Liever een land vol met Boeren dan een land vol met haagse politici !

  Sri sri Magnitude / Tsunami Giri Babba
  AardbevingsGroninger
  Donder en bliksem predikant

  Oh ja 28 augustus Groningen ontzet !
  [op speciale feestdagen enzo..]
  Met die aardbeving in Zeerijp , Strombolie en het bliksemse gedonder in het Zuiden van het land.
  Gevolgd door die Aardbeving ongeveer 1 maand later in Ambon….

  Hadden we bij Heiligerlee eerst Maurits de 1e aangevallen en daarna de Spanjaarden pas , dan waren we nu de rijkste Provincie van Europa geweest !
  De Romeinen durfden hier niet eens te komen , de Spanjaarden hebben we met een knuppel , een hooivork en een dorstvlegel van het land af geflikt.
  En nu hebben we met Willem de verzwijgen en Maxima de Spanjaarden, de moffen en die roomsen alles in 1….

  17 likes
 9. EINDELIJK,EINDELIJK, EINDELIJK VERZET !!!!!
  Verzet waar ze terdege rekening me3e te houden hebben, verzet wat hen duidelijk maakt dat de grens bereikt is. En nog proberen zij zich star vast te houden aan hun smerige leugens. Ze schijten inmiddels in hun broek en tonen hun ware gezicht nu ze het leger in zetten. Ik zou zeggen : nu als een pitbull doorbijten en nooit meer loslaten. Ook proberen zij het volk op te hitsen tegen de boeren. Wij moeten hen massaal steunen, ook als zij het hele land ontwrichten. Als we eenmaal van dat gespuis in Den Haag af zijn bouwen we dit land binnen de kortste keren weer op, beter en mooier dan het ooit was. De overheid is niet de oplossing maar het probleem op nagenoeg alle gebied, dat moge inmiddels duidelijk zijn. DE HAKKEN IN HET ZAND EN TREKKEN MET Z’N ALLEN !!!!

  5 likes
 10. Welke idioot in uniform valt nu zijn eigen mensen aan? Zeker vergeten dat ze ‘ pang pang pang’ moesten roepen tijdens oefeningen. Oud spreekwoord nu bewaarheid: het leger is net een k*t, elke l*l past erin.

  3 likes
 11. Wat is dat eigenlijk voor geouweteringhoer? Ze weten niet meer om te gaan met allerlei maffiosoos en hebben de handdoek al in de ring gegooid. De overheid dient ons te beschermen. Mafkezen lopen weg uit inrichtingen en kunnen gewoon onze kinderen vermoorden. Alles moet anders ivm het klimaat, terwijl we ze in de 70’s al een signaal hadden gegeven. Is er nog iemand, die geloofd in rechtvaardigheid? Alles waar jij voor werkt is weggegooid geld. Wanneer komt er een verzet vanuit ons hier> wij zoeken de alternatieve media op, omdat we anders denken. We horen nu bijvoorbeeld een te zijn met onze boeren. Waar zijn wij? WAAR ZIJN WIJ???? Leuk, om te lezen en te reageren, maar waar zijn WIJ? Kom op met je acties en laten wij hier, die op deze site zitten, een verschil maken. Heb je in de file gestaan vandaag? weet je waarom? Laten we de van mijn part hooivork oppakken en de boel daar platbranden. Als jij nog geloofd in je regering, dan ben je wat mij betreft echt dom. Laten we ze is gaan aanpakken daar in dat k*tdorp van ze.

  2 likes
 12. The sky is for the bird to fly not fighter jet..the ocean for the fish not submarine..we want to see farmers not comrades..we want to see industrial workers not army..we want to see elders not politician..we want to see father but not godfather..we want to see mother but not unmarried mothers..we want to see love not hatred..we want human being not robots..to sum up..we want more nature n less artificial..angels…

  2 likes
 13. Wat wil je liever? Een appel van een boom of een appel uit een drie D printer? Een stuk vlees van het land of een vegaburger uit een 3 d printer? Ik denk dat dit de 2 strijdende partijen zijn. Natuur versus technologie.
  Wil ik toch nog een keer iets vermelden: de pomoboro bol(een aarde en een technische aarde) die oa bij het Vaticaan staat beeldt uit hoe men de wereld wil veranderen/omdraaien. Ik ben links, maar sta wel degelijk achter de boeren.

  1 likes
 14. Better to be a warrior in a garden than a gardener in a war!”

  What a great quote! 🎋

  0 likes
 15. Wat een gejank zeg, het is wel weer duidelijk dat we in een veel te welvarend land wonen als zoiets onschuldigs dit soort hefige reacties uitlokt. Zijn de boeren beschoten? Door tanks overreden? Met artillerie bestookt? gebombardeerd door F16’s? Onder vuur genomen door 127mm kannonen van onze fregatten?
  Natuurlijk niet, de enige reden dat het leger is igezet is omdat de boeren met honderden stuks groot materieel naar Den Haag zijn getrokken. Die tractoren rijden zo over een politieauto heen. Om overwicht te houden als overheid (de belangrijkste taak van een overheid, je mag nooit de regie verliezen als staat omdat je dan de veligheid van burgers niet meer kunt garanderen) moet je dan zelf ook wat zwaarder materieel inzetten. Dat heeft de Nederlandse politie (gelukkig) niet, wij hebben er voor gekozen om onze politie niet in te richten als een paramilitaire organisatie zoals de Amrikanen doen.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

assen

Gearresteerde boer in Assen: ‘Mensen, word nou eens een keertje wakker!’

Vandaag zijn tientallen boeren gearresteerd in het ...

wijster

Wijster: ‘Onschuldige volwassenen en kleine kinderen afgevoerd als terroristen’

Bij een protest van boeren in het ...