Binnenland

Nederland op slot: Rutte-regime zet leger in tegen boeren. Schandalig. Zo ziet het debuut van de dictatuur eruit

Help ons door dit artikel met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De blauwe legervoertuigen die de Franse president Macron inzette tijdens het protest van de gele hesjes, zullen bij velen nog vers op het netvlies staan.

Het leek een ver-van-je-bed-show en je dacht misschien dat zoiets in Nederland niet zou kunnen gebeuren.

Niets is minder waar: in Den Haag is woensdag het Nederlandse leger ingezet om de protesterende boeren tegen te houden.

Hallucinante taferelen

‘Defensie’ helpt Den Haag met het afzetten van wegen op cruciale punten. Daar zijn ‘zware verplaatsbare voertuigen’ neergezet.

De inzet van het leger heeft geleid tot hallucinante taferelen.

Vooral op social media wordt kritiek geuit op de gang van zaken.

Ordinair machtsvertoon

“Het inzetten van het leger als een bevolkingsgroep het eindelijk een keer zat is en gaat demonstreren is tekenend voor de situatie in Nederland,” schrijft Jan Roos op Twitter.

“Zet ze eens in tegen criminelen, illegalen of straattuig. Daar is de bevolking mee geholpen. Dit is gewoon ordinair machtsvertoon,” voegt hij toe.

Robert Bor reageert: “Nu nog ons eigen leger tegen de eigen bevolking om te voorkomen dat de politiek ter verantwoording wordt geroepen; binnenkort EU-troepen uit Duitsland en Frankrijk die hier ‘de rust’ komen bewaren?”

Op slot

Ab Flipse schrijft: “De komende 48 uur worden politie en leger massaal ingezet om #boerenprotest voor eens en altijd de kop in te drukken. Nederland gaat op slot. Ben benieuwd welk materieel wordt ingezet tegen de 10.000 tractoren van het boerenleger.”

“Laat even op u inwerken dat de Nederlandse regering het leger (!) inschakelt om protest aantekenende burgers bij zich weg te houden,” aldus historicus en politicoloog Coen de Jong op Twitter.

“Wat zouden buitenlandse waarnemers daar van vinden?” vervolgt hij.

Schamen

Oud-politiewoordvoerder Klaas Wilting windt er geen doekjes om: “Wie bedenkt dat. Het leger inzetten tegen boeren. Waarom het leger? Omdat de overheid de politie heeft uitgekleed.”

Hij voegt hieraan toe: “Het is de bijl aan de wortel van onze rechtsstaat. Overheid jullie moeten je schamen, door jullie beleid zijn boeren tot het uiterste getergd.”

Opvallend

“Opvallend. Als Geert Wilders oproept om het leger in te zetten om Nederland te beschermen tegen islamitisch terrorisme gaat dat niet door,” merkt journalist Mattijs Glas op.

“Maar als boeren bij de heren politici op de stoep willen staan is het leger er direct bij!” klinkt het.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ton Hilhorst
Ton Hilhorst
2 jaren geleden

Ik zeg al jaren Nederland is een democratische dictatuur.

IIS
IIS
2 jaren geleden

Het valse en demonische masker van de politici valt af en kan iedereen zien wat het ware gezicht is. De laatste druppel was uiteindelijk het financieren en steunen van huurmoordenaars in Syrië, maar nu ziet Nederland in de straat het bewijs dat de politiek is afgegleden naar het niveau van een fascistische tirannie.

De politiek en overheid hebben Nederland uitgekleed en de straten voor Nederlanders onveilig gemaakt, maar beschermen zichzelf?

Wat een smerig, laag, arrogant, anti-volk tuig!

PREDATOR
PREDATOR
2 jaren geleden

Wat leven we toch met een zielige hond als “leider”.
Vies misselijk makend mannetje is het..die alleen maar aan zichzelf denkt..En daar hebben wij op gekozen?.Ik geloof er al lang niets meer van.

Jelle Bos
Jelle Bos
2 jaren geleden

Het leger?

dat is tegen de gronwet!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

25
0
We lezen graag je reactie!x