Gezondheid

Nederlanders eten onbewust bestrijdingsmiddel van Monsanto

Help ons door dit artikel met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De urine van vijf op de acht Nederlanders bevat glyfosaat, een gif dat onder meer in het omstreden bestrijdingsmiddel Roundup van Monsanto wordt gebruikt. Met 63 procent zit Nederland boven het Europese gemiddelde van 44 procent.

Dat concludeert Milieudefensie op basis van onderzoek naar 182 urinemonsters in 18 landen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) test volgens de organisatie niet op de aanwezigheid van het gif in groente en fruit. Milieudefensie pleit voor meer onderzoek en controle op dit veelgebruikte landbouwgif.

Bizar

De urinemonsters zijn afgenomen bij mensen die in steden wonen en geen Roundup hebben gebruikt of aangeraakt. Het is voor het eerst dat de aanwezigheid van het gif in heel Europa is onderzocht.

Het gebruik van glyfosaat is sinds 2002 in Europa toegestaan omdat het geen schadelijk effect op mensen en dieren zou hebben. De onderzoeken waaruit dat bleek waren gefinancierd door de chemische industrie en gericht op de korte termijn. De praktijk toont aan dat het middel altijd in combinatie met andere bestrijdingsmiddelen wordt gebruikt, waar geen onderzoek naar is gedaan.

“Het is bizar dat we nota bene van één van de meest gebruikte onkruidverdelgers niet weten hoeveel er in ons eten zit,” aldus campagneleider bij Milieudefensie Klaas Breunissen. “Het gif glyfosaat vindt haar weg naar de burgers, terwijl we niet precies weten hoe de gifresten in het lichaam van de mensen terechtkomen, of wat dat betekent voor de volksgezondheid.”

Goedkeuring

Volgens wetenschappers treden schadelijke effecten voor de mens op bij herhaalde of langdurige blootstelling, zelfs bij hele lage concentraties. Glyfosaat wordt door boeren, tuinders, lokale overheden en particulieren gebruikt om onkruid te bestrijden.

Het gebruik van glyfosaat in de landbouw neemt sterk toe. Tussen 2000 en 2008 verdubbelde het gebruik naar bijna 214.000 kilo. Fabrikant Monsanto ontwikkelt genetisch gemanipuleerde gewassen die het middel beter kunnen verdragen. Veertien van zulke gewassen wachten op goedkeuring voor teelt in de Europese Unie.

Bron: Milieudefensie.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

33 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sparky
Sparky
10 jaren geleden

En zo roeit de mens zichzelf uit!

Peter
Peter
10 jaren geleden

Dit gaat door totdat God besluit de grote rode RESET-knop in te drukken.
“Rebooting all systems… please wait”

Linda
Linda
10 jaren geleden

‘Fabrikant Monsanto ontwikkelt genetisch gemanipuleerde gewassen die het middel beter kunnen verdragen. Veertien van zulke gewassen wachten op goedkeuring voor teelt in de Europese Unie.’

Op gmo-velden worden vliegtuigladingen (brandblussers?) round up naar beneden gelaten, vanuit de gedachte dat die gewassen dat kunnen hebben. Dat is ook zo. Maar stuk voor stuk zuigen ze giga-hoeveelheden gif op. Ze gaan er niet dood van, dus worden ze ermee doordrenkt. Deze gmo-gewassen worden in cognito verwerkt in allerlei producten. En wie weet wat het veevoer bevat. Een waar product voor een doodskop-labeltje, en voor alles wat ermee vermengd wordt. Alleen al vanwege het landbouwgif, maar wie weet wat het verder nog draagt. Daan kun je bijna niet achter komen met zo’n doodscape als deze gewassen dragen.

San
San
10 jaren geleden

Maak een moestuin, geef monsanto en de europese unie maffia geen kans! Sta op en pik het niet langer, zolang we alles maar goed vinden en niets doen blijft dit aan de gang.

Back to top button
33
0
We lezen graag je reactie!x