Archeologie

Google Earth onthult meer vreemde patronen in Chinese woestijn

Help door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Google Earth heeft opnieuw vreemde patronen onthuld in de Chinese woestijn. Een onderzoeker meent te weten waarom ze er zijn gemaakt.

Vorig jaar deed Niburu verslag van enorme structuren in de Gobiwoestijn. Nu heeft Amelia Carolina Sparavigna van het Politecnico di Torino in Italië opnieuw een mysterieus patroon gespot, ditmaal in de Taklamakan.

Met behulp van Google Earth en andere software spoort ze opvallende structuren in afgelegen gebieden op. Haar meest recente ontdekking is een acht kilometer lange lijn van vierkante blokken in de woestijn net ten zuiden van de plaats Ruoqiang. Bekijk het patroon hier op Google Maps.

Schaakbord

Het gaat om roosters van 40 bij 40 meter die doen denken aan een schaakbord. Professor Sparavigna heeft de roosters kunnen dateren omdat de satellietbeelden van Google Earth in 2004 zijn gemaakt en ze niet op oudere afbeeldingen van Bing of Nokia Maps zijn te vinden.

Op het eerste gezicht is het moeilijk vast te stellen waar de structuren voor bedoeld zijn. De Chinese regering heeft onlangs aangekondigd dat er een grote hoeveelheid nikkelerts in het gebied is gevonden, aldus Sparavigna.

Ze voegde toe dat de roosters het resultaat kunnen zijn van een grootschalig geologisch onderzoek in het gebied. Mogelijk zijn er grote hoeveelheden proefboringen verricht om het erts te lokaliseren.

Ruïnes

Als ze gelijk heeft zou dit deel van China in de nabije toekomst een belangrijk centrum voor de mijnbouw kunnen worden.

Haar analyse hoeft niet te kloppen. In het zand van de Taklamakan zijn bijvoorbeeld vele ruïnes begraven, waarin archeologische schatten zijn gevonden van veel verschillende beschavingen, zoals de Tochaarse, met Hellenistische, Indiase en boeddhistische invloeden.

Er zijn in het gebied veel mummies gevonden, waarvan sommige meer dan 4000 jaar oud zijn. Veel van de mummies hebben een Europees uiterlijk en zijn wellicht afkomstig van het volk der Tocharen, dat een Indo-Europese taal sprak.

Bron: Technologyreview.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
BolonIk22
BolonIk22
9 jaren geleden

het ziet er inderdaad wel heel vreemd uit en het loopt ook als een lijn door de woestijn… en op mijn kaart van google-earth lijkt ook op een groot gebied een hoop vervaagd.. of zijn dat nou wolken?… ik denk vervaagd want het zijn net blokken van vaag naar niet vaag als je het uitzoomt.. zal wel een reden hebben 😉

Michel
Michel
9 jaren geleden

over vreemd gesproken. Had eerst die link in China bekeken en daarna wat rond gesnuisterd en wat vind ik in de US ????
https://maps.google.co.uk/maps?q=38.952034,+88.167686&hl=en&ll=38.951008,88.162325&spn=0.007067,0.016512&sll=51.528642,-0.101599&sspn=0.72364,2.113495&t=f&z=17&ecpose=38.94315714,88.162325,1841.83,0,44.992,0

Is er iemand die een idee heeft wat dit is???

pinobot
pinobot
9 jaren geleden

Wil je echt wat leuks zien:
Heel oud ruimteschip.
13° 3’59.78″N
30°21’8.28″O

De omgeving ligt vol met brokstukken en tekens.

Aardebewoner
Aardebewoner
9 jaren geleden

In China is men al zo’n 15 jaar bezig om met name het lossplateau en ook de Gobiwoestijnen te vergroenen. Het zou mogelijk zo kunnen wezen dat er bepaalde positieve energieen mede aan meewerken.

Deze docu geeft veel in dezer aan.

http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2011-2012/Groen-Goud.html

http://www.youtube.com/watch?v=sohI6vnWZmk

Deze creativiteitskracht werkt !!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

23
0
We lezen graag je reactie!x