Homepagina » Het Complot » Lagarde-lijst: cliëntelistische EU beschermt de machtigen (video)
Lagarde-lijst: cliëntelistische EU beschermt machtigen

Lagarde-lijst: cliëntelistische EU beschermt de machtigen (video)

De Griekse regering ligt onder vuur omdat de autoriteiten maandenlang niets hebben ondernomen tegen belastingontduikers en fraudeurs.

Een journalist die een lijst namen van de Griekse elite met Zwitserse bankrekeningen publiceerde, wordt nu vervolgd voor het schenden van de wet bescherming persoonsgegevens.

Er is in Griekenland een duidelijke tweestrijd gaande. Terwijl de regering in Athene de potentiële belastingontduikers liet lopen, heeft de grote Griekse krant Ta Nea de lijst met namen nog eens gepubliceerd. De krant maakte 10 pagina’s vrij voor de lijst.

De Griekse oppositiepartijen en ook enkele kabinetsleden hebben felle kritiek geuit op de lijst. De verhitte discussie is verder aangewakkerd omdat er ook namen van oud-politici en belangrijke regeringsadviseurs op de lijst staan. De woede richt zich nu op rijke politici die ingrijpende bezuinigingsmaatregelen doorvoeren, terwijl ze tegelijkertijd hun eigen fortuin in Zwitserland veiligstellen.

De Britse journalistenvakbond NUJ heeft de arrestatie van journalist Kostas Vaxevanis veroordeeld. “Het is ongehoord dat een persoon die wandaden onthult wordt gearresteerd en vervolgd. Dit is een aanval op de persvrijheid,” aldus secretaris-generaal Michelle Stanistreet.

Onderstaande video van Vaxevanis werd afgelopen zondag op YouTube geplaatst:

Bron: Guardian.co.uk

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • jeroen schreef:

  En Rutte maar roepen dat we de landen in ernstige crisis moeten helpen!
  Ik zeg dat we onmiddelijk moeten stoppen met het steunen van die boevenbende!

  1 likes
 • biff schreef:

  Het volk in Griekenland wordt onderhand behoorlijk wakker.
  ik denk dat er flink wat rijkelui gaan worden gekielhaald!

  ik ruik revolutie

  0 likes
 • jules schreef:

  hhhmmm het zou tijd worden dat we in nederland eens wakker worden!!

  0 likes
 • derf schreef:

  Het westen moet wakker worden Nederland moet helemaal wakker worden….hier blijft men te lang dromen. onlangs nog heeft een bekende psygologe verteld waarom mensen zo regageren….omdat dat niemand openlijk wil zien en horen dat we door de overheden en bedrijven opelijk bedrogen worden…..dat doen ze toch niet dat kan toch niet…net als de pharmaseutische industrie…die ons vergiftigen om ons weer “beter”te kunnen maken met hun veels te dure “medicijnen” dat doen ze toch niet dat kan toch niet ??????????? Nou ze doen het maar al te graag.Ze worden er ontzenttend rijk van.

  0 likes
 • sailor075 schreef:

  Als ik zo zie wat demonstraties uithalen in Griekenland, Italie, Spanje, Portugal etc helemaal niets dus. Sterker nog vaak worden demonstraties door de media gebruikt om te laten zien hoe zogenaamd de demonstranten gewelddadig zijn en zo de aandacht van de reden van de demonstratie af te wentelen. Blijft de enigste oplossing een revolutie. De corruptie van de machthebbers is gigantisch. Het begint echt te lijken op frankrijk of rusland ten tijde van de revoluties. Toen werdt de bevolking door armoe en honger zover gedreven op de barricades te gaan. Het gaat nu dezelfde kant op.

  0 likes
 • garriet60 schreef:

  zo zie je maar dat ze daar ook geld kunnen wegsluizen naar het buitenland .en dat eigenlijk aalleen maar de rijken ..dus zullen ze dat daar straks weer van terug halen en dan inderdaat biff ?? gaan ze zeker die lui kielhalen maar ik denk dat er geen eentje van overblijfd .want deze lui gaan met de tenen omhoog .

  0 likes
 • jeroen schreef:

  Dus het beschermen van persoongegevens is alleen weggelegd voor de elitaire boevenbende op deze planeet? Want ineens moet die wet wel werken en wordt er alles aangedaan om al die gegevens binnenkamers te houden! …Hoe ziek zijn die ‘wethandhavers’ nu daadwerkelijk in hun doen en laten naar het klootjesvolk toe?

  0 likes
 • saskia schreef:

  Jammer dat we nog niet mogen zien wie in Zwitserland geld op de bank hebben staan, dan weten we genoeg.

  0 likes
 • saskia schreef:

  Op wanttoknow.nl staat ook een theorie over Theo van Gogh, ook interessant om even te lezen.

  0 likes
 • garriet60 schreef:

  ook hier in nederland worden klokkenluiders op geborgen .hoor doen ze niet alleen maar in griekenland .kijk maar naar micha kat of naar vervloesem .uit belgie .als wij?? nederlanders nu eens achter deze mensen gingen staan ! kwam het allemaal wel op zijn/haar pootjes terecht maar nee wij??? laten het maar zo .kan ons het schelen wij laten ons wel kapot maken door de rechters en regering .kijk maar eens waar ze nu alweer mee bezig zijn !kom in beweging mensen en laat je niet nog langer onder de voetlopen!door dat tuig

  0 likes
 • sara schreef:

  http://information-machine.blogspot.nl/

  Op deze website is een zeer interesant interview te beluisteren van Mel Fabragas met Cliff High waarin Cliff de problemen aankaart in Europa en zijn visie hierop via webbot, een aanradertje!!!

  0 likes
 • x

  Check Also

  Ben je te dik of te zwaar? Dan zul je verrast zijn wat de echte oorzaak is!

  Om gezond te vermageren is in de ...

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  berlijn

  Organisator coronaprotest Berlijn: ‘Het vrijheidsvirus verspreidt zich over Europa’

  Attentie, attentie, het vrijheidsvirus heeft Berlijn bereikt, ...

  lange frans

  Lange Frans: ‘Ik hoef geen vaccin, chip of biometrisch fakking paspoort’

  De media volgen één lijn als het ...

  >