Homepagina » Het Complot » Lagarde-lijst: cliëntelistische EU beschermt de machtigen (video)
Lagarde-lijst: cliëntelistische EU beschermt machtigen

Lagarde-lijst: cliëntelistische EU beschermt de machtigen (video)

De Griekse regering ligt onder vuur omdat de autoriteiten maandenlang niets hebben ondernomen tegen belastingontduikers en fraudeurs.

Een journalist die een lijst namen van de Griekse elite met Zwitserse bankrekeningen publiceerde, wordt nu vervolgd voor het schenden van de wet bescherming persoonsgegevens.

Er is in Griekenland een duidelijke tweestrijd gaande. Terwijl de regering in Athene de potentiële belastingontduikers liet lopen, heeft de grote Griekse krant Ta Nea de lijst met namen nog eens gepubliceerd. De krant maakte 10 pagina’s vrij voor de lijst.

De Griekse oppositiepartijen en ook enkele kabinetsleden hebben felle kritiek geuit op de lijst. De verhitte discussie is verder aangewakkerd omdat er ook namen van oud-politici en belangrijke regeringsadviseurs op de lijst staan. De woede richt zich nu op rijke politici die ingrijpende bezuinigingsmaatregelen doorvoeren, terwijl ze tegelijkertijd hun eigen fortuin in Zwitserland veiligstellen.

De Britse journalistenvakbond NUJ heeft de arrestatie van journalist Kostas Vaxevanis veroordeeld. “Het is ongehoord dat een persoon die wandaden onthult wordt gearresteerd en vervolgd. Dit is een aanval op de persvrijheid,” aldus secretaris-generaal Michelle Stanistreet.

Onderstaande video van Vaxevanis werd afgelopen zondag op YouTube geplaatst:

Bron: Guardian.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
biff
biff
8 jaren geleden

Het volk in Griekenland wordt onderhand behoorlijk wakker.
ik denk dat er flink wat rijkelui gaan worden gekielhaald!

ik ruik revolutie

jules
jules
8 jaren geleden

hhhmmm het zou tijd worden dat we in nederland eens wakker worden!!

derf
derf
8 jaren geleden

Het westen moet wakker worden Nederland moet helemaal wakker worden….hier blijft men te lang dromen. onlangs nog heeft een bekende psygologe verteld waarom mensen zo regageren….omdat dat niemand openlijk wil zien en horen dat we door de overheden en bedrijven opelijk bedrogen worden…..dat doen ze toch niet dat kan toch niet…net als de pharmaseutische industrie…die ons vergiftigen om ons weer “beter”te kunnen maken met hun veels te dure “medicijnen” dat doen ze toch niet dat kan toch niet ??????????? Nou ze doen het maar al te graag.Ze worden er ontzenttend rijk van.

sailor075
sailor075
8 jaren geleden

Als ik zo zie wat demonstraties uithalen in Griekenland, Italie, Spanje, Portugal etc helemaal niets dus. Sterker nog vaak worden demonstraties door de media gebruikt om te laten zien hoe zogenaamd de demonstranten gewelddadig zijn en zo de aandacht van de reden van de demonstratie af te wentelen. Blijft de enigste oplossing een revolutie. De corruptie van de machthebbers is gigantisch. Het begint echt te lijken op frankrijk of rusland ten tijde van de revoluties. Toen werdt de bevolking door armoe en honger zover gedreven op de barricades te gaan. Het gaat nu dezelfde kant op.

garriet60
garriet60
8 jaren geleden

zo zie je maar dat ze daar ook geld kunnen wegsluizen naar het buitenland .en dat eigenlijk aalleen maar de rijken ..dus zullen ze dat daar straks weer van terug halen en dan inderdaat biff ?? gaan ze zeker die lui kielhalen maar ik denk dat er geen eentje van overblijfd .want deze lui gaan met de tenen omhoog .

jeroen
jeroen
8 jaren geleden

Dus het beschermen van persoongegevens is alleen weggelegd voor de elitaire boevenbende op deze planeet? Want ineens moet die wet wel werken en wordt er alles aangedaan om al die gegevens binnenkamers te houden! …Hoe ziek zijn die ‘wethandhavers’ nu daadwerkelijk in hun doen en laten naar het klootjesvolk toe?

jeroen
jeroen
8 jaren geleden

En Rutte maar roepen dat we de landen in ernstige crisis moeten helpen!
Ik zeg dat we onmiddelijk moeten stoppen met het steunen van die boevenbende!

saskia
saskia
8 jaren geleden

Jammer dat we nog niet mogen zien wie in Zwitserland geld op de bank hebben staan, dan weten we genoeg.

saskia
saskia
8 jaren geleden

Op wanttoknow.nl staat ook een theorie over Theo van Gogh, ook interessant om even te lezen.

garriet60
garriet60
8 jaren geleden

ook hier in nederland worden klokkenluiders op geborgen .hoor doen ze niet alleen maar in griekenland .kijk maar naar micha kat of naar vervloesem .uit belgie .als wij?? nederlanders nu eens achter deze mensen gingen staan ! kwam het allemaal wel op zijn/haar pootjes terecht maar nee wij??? laten het maar zo .kan ons het schelen wij laten ons wel kapot maken door de rechters en regering .kijk maar eens waar ze nu alweer mee bezig zijn !kom in beweging mensen en laat je niet nog langer onder de voetlopen!door dat tuig

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

huisarts

Huisarts roept op tot rust: ‘Speel regering niet in de kaart’

In diverse Nederlandse steden zijn gisteravond ongeregeldheden ...

burgemeester

CDA-burgemeester: verplicht vaccineren is al mogelijk

Burgemeester Cor Lamers (CDA) van Schiedam beweert ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

11
0
We lezen graag je reactie!x