Het Complot

Lagarde-lijst: cliëntelistische EU beschermt de machtigen (video)

Help ons door dit met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Griekse regering ligt onder vuur omdat de autoriteiten maandenlang niets hebben ondernomen tegen belastingontduikers en fraudeurs.

Een journalist die een lijst namen van de Griekse elite met Zwitserse bankrekeningen publiceerde, wordt nu vervolgd voor het schenden van de wet bescherming persoonsgegevens.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Er is in Griekenland een duidelijke tweestrijd gaande. Terwijl de regering in Athene de potentiële belastingontduikers liet lopen, heeft de grote Griekse krant Ta Nea de lijst met namen nog eens gepubliceerd. De krant maakte 10 pagina’s vrij voor de lijst.

De Griekse oppositiepartijen en ook enkele kabinetsleden hebben felle kritiek geuit op de lijst. De verhitte discussie is verder aangewakkerd omdat er ook namen van oud-politici en belangrijke regeringsadviseurs op de lijst staan. De woede richt zich nu op rijke politici die ingrijpende bezuinigingsmaatregelen doorvoeren, terwijl ze tegelijkertijd hun eigen fortuin in Zwitserland veiligstellen.

De Britse journalistenvakbond NUJ heeft de arrestatie van journalist Kostas Vaxevanis veroordeeld. “Het is ongehoord dat een persoon die wandaden onthult wordt gearresteerd en vervolgd. Dit is een aanval op de persvrijheid,” aldus secretaris-generaal Michelle Stanistreet.

Onderstaande video van Vaxevanis werd afgelopen zondag op YouTube geplaatst:

Bron: Guardian.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
biff
biff
11 jaren geleden

Het volk in Griekenland wordt onderhand behoorlijk wakker.
ik denk dat er flink wat rijkelui gaan worden gekielhaald!

ik ruik revolutie

jules
jules
11 jaren geleden

hhhmmm het zou tijd worden dat we in nederland eens wakker worden!!

derf
derf
11 jaren geleden

Het westen moet wakker worden Nederland moet helemaal wakker worden….hier blijft men te lang dromen. onlangs nog heeft een bekende psygologe verteld waarom mensen zo regageren….omdat dat niemand openlijk wil zien en horen dat we door de overheden en bedrijven opelijk bedrogen worden…..dat doen ze toch niet dat kan toch niet…net als de pharmaseutische industrie…die ons vergiftigen om ons weer “beter”te kunnen maken met hun veels te dure “medicijnen” dat doen ze toch niet dat kan toch niet ??????????? Nou ze doen het maar al te graag.Ze worden er ontzenttend rijk van.

sailor075
sailor075
11 jaren geleden

Als ik zo zie wat demonstraties uithalen in Griekenland, Italie, Spanje, Portugal etc helemaal niets dus. Sterker nog vaak worden demonstraties door de media gebruikt om te laten zien hoe zogenaamd de demonstranten gewelddadig zijn en zo de aandacht van de reden van de demonstratie af te wentelen. Blijft de enigste oplossing een revolutie. De corruptie van de machthebbers is gigantisch. Het begint echt te lijken op frankrijk of rusland ten tijde van de revoluties. Toen werdt de bevolking door armoe en honger zover gedreven op de barricades te gaan. Het gaat nu dezelfde kant op.

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x