Het Complot

Lagarde-lijst: cliëntelistische EU beschermt de machtigen (video)

Help ons door dit met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Griekse regering ligt onder vuur omdat de autoriteiten maandenlang niets hebben ondernomen tegen belastingontduikers en fraudeurs.

Een journalist die een lijst namen van de Griekse elite met Zwitserse bankrekeningen publiceerde, wordt nu vervolgd voor het schenden van de wet bescherming persoonsgegevens.

Er is in Griekenland een duidelijke tweestrijd gaande. Terwijl de regering in Athene de potentiële belastingontduikers liet lopen, heeft de grote Griekse krant Ta Nea de lijst met namen nog eens gepubliceerd. De krant maakte 10 pagina’s vrij voor de lijst.

De Griekse oppositiepartijen en ook enkele kabinetsleden hebben felle kritiek geuit op de lijst. De verhitte discussie is verder aangewakkerd omdat er ook namen van oud-politici en belangrijke regeringsadviseurs op de lijst staan. De woede richt zich nu op rijke politici die ingrijpende bezuinigingsmaatregelen doorvoeren, terwijl ze tegelijkertijd hun eigen fortuin in Zwitserland veiligstellen.

De Britse journalistenvakbond NUJ heeft de arrestatie van journalist Kostas Vaxevanis veroordeeld. “Het is ongehoord dat een persoon die wandaden onthult wordt gearresteerd en vervolgd. Dit is een aanval op de persvrijheid,” aldus secretaris-generaal Michelle Stanistreet.

Onderstaande video van Vaxevanis werd afgelopen zondag op YouTube geplaatst:

Bron: Guardian.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
biff
biff
9 jaren geleden

Het volk in Griekenland wordt onderhand behoorlijk wakker.
ik denk dat er flink wat rijkelui gaan worden gekielhaald!

ik ruik revolutie

jules
jules
9 jaren geleden

hhhmmm het zou tijd worden dat we in nederland eens wakker worden!!

derf
derf
9 jaren geleden

Het westen moet wakker worden Nederland moet helemaal wakker worden….hier blijft men te lang dromen. onlangs nog heeft een bekende psygologe verteld waarom mensen zo regageren….omdat dat niemand openlijk wil zien en horen dat we door de overheden en bedrijven opelijk bedrogen worden…..dat doen ze toch niet dat kan toch niet…net als de pharmaseutische industrie…die ons vergiftigen om ons weer “beter”te kunnen maken met hun veels te dure “medicijnen” dat doen ze toch niet dat kan toch niet ??????????? Nou ze doen het maar al te graag.Ze worden er ontzenttend rijk van.

sailor075
sailor075
9 jaren geleden

Als ik zo zie wat demonstraties uithalen in Griekenland, Italie, Spanje, Portugal etc helemaal niets dus. Sterker nog vaak worden demonstraties door de media gebruikt om te laten zien hoe zogenaamd de demonstranten gewelddadig zijn en zo de aandacht van de reden van de demonstratie af te wentelen. Blijft de enigste oplossing een revolutie. De corruptie van de machthebbers is gigantisch. Het begint echt te lijken op frankrijk of rusland ten tijde van de revoluties. Toen werdt de bevolking door armoe en honger zover gedreven op de barricades te gaan. Het gaat nu dezelfde kant op.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

11
0
We lezen graag je reactie!x