Natuur en Milieu

Al Gore praat onzin over klimaatverandering. Deze politicus zorgt voor opschudding met uitspraken in BBC-programma

Help mee door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De gemiddelde wereldtemperatuur is het afgelopen decennium gedaald. Dat zei de Britse politicus en journalist Nigel Lawson in het BBC-radioprogramma Today.

Lord Lawson, die minister van Financiën was in de regering van Margaret Thatcher, is kritisch over het overheidsbeleid inzake duurzame energie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Hij zei in het programma dat de energiekosten in Groot-Brittannië zo hoog zijn ‘vanwege het absurde, door het klimaat gedreven energiebeleid’.

Gedaald

“We belasten fossiele brandstoffen, we subsidiëren duurzame energie,” zei hij, toevoegende dat conventionele energie betrouwbaarder en goedkoper is.

Lord Lawson zei verder dat uit officiële gegevens blijkt dat de gemiddelde wereldtemperatuur in de afgelopen 10 jaar iets is gedaald.

Hij deed zijn uitspraken naar aanleiding van een interview met de Amerikaanse oud-vicepresident Al Gore, die het vervolg op zijn film An Inconvenient Truth promootte.

Complete onzin
Al Gore praat onzin over klimaatverandering. Deze politicus zorgt voor opschudding met uitspraken in BBC-programma
Lord Lawson (Wikicommons)

Volgens Lord Lawson praat Gore complete onzin over klimaatverandering en extreme weersgebeurtenissen.

“Alle experts zeggen dat er geen sprake is van een toename van het aantal extreme weersgebeurtenissen,” citeerde de oud-minister het VN-klimaatpanel IPCC.

Over Gore zei hij: “In het begin ben je misschien een beetje bang, maar als je hem steeds hoort verkondigen dat het einde van de wereld nabij is terwijl dat na 10 jaar nog steeds niet zo is, ga je je afvragen of het misschien niet eens tijd wordt om je op de echte problemen te richten.”

Schandpaal

Vanwege zijn kritische uitspraken kreeg Lawson vrijwel de hele klimaatlobby en de media over zich heen.

‘De BBC moet accepteren dat Nigel Lawson niet bestaat’, kopte The Guardian. ‘Woede om ‘onjuiste’ claims over klimaatverandering’, schreef BBC News.

En New Scientist vindt dat ‘de BBC hem geen zendtijd meer moet geven’.

Met andere woorden: eenieder die de klimaatreligie niet aanhangt, wordt aan de schandpaal genageld.

[BBC]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob Steenwinkel
Rob Steenwinkel
6 jaren geleden

Geen onzin………….zijn bedoeling was door de mensen angst aan te praten door te liegen gewoon miljardair te worden…………EN DAT IS HIJ DADELIJK.
De USA=De As Van Het Kwaad!

dinkyman
dinkyman
6 jaren geleden

Global warming is ook gewoon 1 grote grap.

Kijk naar deze zomer, is veel kouder dan de afgelopen jaren en wat ik dan nog het leukste vind is dat je de pers daar niet over hoort. Maar als het 1 dag warmer is dan gemiddeld is het meteen global warming dit en global warming dat.
Hierdoor kan ik al niet eens meer naar het nieuws kijken, ik erger mij er kapot aan.

Natuurlijk zal de aarde wel een beetje op warmen maar de aarde heeft altijd al van die fases gekend.
Erna zal de aarde zich zelf weer afkoelen (ijstijd?)

Naja voordeel is wel dat we elektrische auto’s krijgen en mooi geen benzine/diesel meer hoeven te betalen!

TheEnzo
TheEnzo
6 jaren geleden

Global warming is een term die al zowat 5jaar niet meer wordt gebruikt. Het uitblijven van meetbare en dus aantoonbare resultaten die het handelen van de mens kan verbinden aan de temperatuur op aarde heeft daar voor gezorgd. Men noemt het tegenwoordig climate change dit is veel gemakkelijker immers hoewel dit nogsteeds niets aantoont met betrekking tot een verband van menselijk handelen en veranderingen in het climaat is deze term meer niets zeggend en kan dus elke afwijking onder de term gehangen worden en zo de mond van sceptisie worden gesnoerd door de opgehitste meenigte. Maar rapporten en studies die hetverband onweerlegbaar aantonen blijven uit. Dit is ook niet raar er is er immers maar 1verantwoordelijk voor ons climaat en dat is onze zon en aan gezien die aan zijn schoonheids slaapje is begonnen zal de opwarming met uutzondering van wat uitschieters ook niet zichtbaar gemaakt kunnen worden wegens niet aanwezig. Men zal dus de toename van “slecht weer” gaan toe dichten aan het handellen van de mens. Het is de zureregen hype xxl zegmaar…

Maar hoe je het ook ziet het blijft een gevecht van de door de msm verkeerd geinformeerde meenigte tegen de wakkere minderheid. Maar zoals met alles komt er een moment dat men dit idee zal laten varen om zich vervolgens weer in de volgende nep crisis te laten praten. Lang leve de vrijheid jammer alleen dat de meeste mensen te bang zijn er gebruik van te maken door bijv. zelfstandig na te denken, erg jammer.

eNdEmiOn
eNdEmiOn
6 jaren geleden

We zitten nu ergens rond de 400ppm CO2 in de atmosfeer. De ondergrens voor planten ligt rond de 150ppm. Ideaal voor planten is ergens rond de 1500ppm. En pas boven de 2000ppm kan er zo’n beetje over teveel gesproken worden.

Dus is het nu daadwerkelijk verstandig om CO2 uitstoot te gaan beperken? Bedenk daarbij ook dat plantaardig leven aan de grondslag van zo’n beetje al het leven op aarde ligt. Wanneer planten het goed doen doet de rest het ook goed. Daarbij is ook een wat hogere temperatuur niet onwenselijk.

35 inconvenient truths about “An Inconvenient Truth”
http://blog.world-mysteries.com/science/35-inconvenient-truths-the-errors-in-al-gores-movie/

Back to top button
30
0
We lezen graag je reactie!x