Homepagina » Natuur en Milieu » Al Gore praat onzin over klimaatverandering. Deze politicus zorgt voor opschudding met uitspraken in BBC-programma
Al Gore praat onzin over klimaatverandering. Deze politicus zorgt voor opschudding met uitspraken in BBC-programma

Al Gore praat onzin over klimaatverandering. Deze politicus zorgt voor opschudding met uitspraken in BBC-programma

De gemiddelde wereldtemperatuur is het afgelopen decennium gedaald. Dat zei de Britse politicus en journalist Nigel Lawson in het BBC-radioprogramma Today.

Lord Lawson, die minister van Financiën was in de regering van Margaret Thatcher, is kritisch over het overheidsbeleid inzake duurzame energie.

Hij zei in het programma dat de energiekosten in Groot-Brittannië zo hoog zijn ‘vanwege het absurde, door het klimaat gedreven energiebeleid’.

Gedaald

“We belasten fossiele brandstoffen, we subsidiëren duurzame energie,” zei hij, toevoegende dat conventionele energie betrouwbaarder en goedkoper is.

Lord Lawson zei verder dat uit officiële gegevens blijkt dat de gemiddelde wereldtemperatuur in de afgelopen 10 jaar iets is gedaald.

Hij deed zijn uitspraken naar aanleiding van een interview met de Amerikaanse oud-vicepresident Al Gore, die het vervolg op zijn film An Inconvenient Truth promootte.

Complete onzin
Al Gore praat onzin over klimaatverandering. Deze politicus zorgt voor opschudding met uitspraken in BBC-programma

Lord Lawson (Wikicommons)

Volgens Lord Lawson praat Gore complete onzin over klimaatverandering en extreme weersgebeurtenissen.

“Alle experts zeggen dat er geen sprake is van een toename van het aantal extreme weersgebeurtenissen,” citeerde de oud-minister het VN-klimaatpanel IPCC.

Over Gore zei hij: “In het begin ben je misschien een beetje bang, maar als je hem steeds hoort verkondigen dat het einde van de wereld nabij is terwijl dat na 10 jaar nog steeds niet zo is, ga je je afvragen of het misschien niet eens tijd wordt om je op de echte problemen te richten.”

Schandpaal

Vanwege zijn kritische uitspraken kreeg Lawson vrijwel de hele klimaatlobby en de media over zich heen.

‘De BBC moet accepteren dat Nigel Lawson niet bestaat’, kopte The Guardian. ‘Woede om ‘onjuiste’ claims over klimaatverandering’, schreef BBC News.

En New Scientist vindt dat ‘de BBC hem geen zendtijd meer moet geven’.

Met andere woorden: eenieder die de klimaatreligie niet aanhangt, wordt aan de schandpaal genageld.

[BBC]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Rob Steenwinkel schreef:

  Geen onzin………….zijn bedoeling was door de mensen angst aan te praten door te liegen gewoon miljardair te worden…………EN DAT IS HIJ DADELIJK.
  De USA=De As Van Het Kwaad!

  • Rob ter Horst schreef:

   “Met andere woorden: eenieder die de klimaatreligie niet aanhangt, wordt aan de schandpaal genageld.”

   Wel vreemd om de uitspraak van een politicus te gebruiken, want politicie worden door vrijwel iedereen hier verguist, om de klimaatverandering te proberen te torpederen. Is dat niet gewoon meten met twee maten. Als deze man een uitspraak had gedaan of nog doet die jullie niet was bevallen, wat dan…

   • Ino schreef:

    O, kennelijk heeft meneer Lawson iets gezegd wat jou niet bevalt? Vervelend hè, als je klimaatsprookje met wetenschappelijke data wordt verpest, die Lawson aandraagt. Snap je niet, dat met de klimaatreligieuzen in dit bericht ze juist jou bedoelen?

    • Rob ter Horst schreef:

     Nee, en kennelijk heb jij mijn reactie niet begrepen. Nog even voor de duidelijkheid. Iedereen hier heeft een hekel aan de politiek en politici, maar als er af en toe een uitspraak doet die in jullie straatje past, dan is dat geen probleem?

   • Frans2 schreef:

    Het gaat niet zozeer om een “uitspraak” maar om een leugen. Als je nu nog steeds beweert dat de aarde de laatste 10 jaar niet is opgewarmd dan lieg je gewoon.

 • dinkyman schreef:

  Global warming is ook gewoon 1 grote grap.

  Kijk naar deze zomer, is veel kouder dan de afgelopen jaren en wat ik dan nog het leukste vind is dat je de pers daar niet over hoort. Maar als het 1 dag warmer is dan gemiddeld is het meteen global warming dit en global warming dat.
  Hierdoor kan ik al niet eens meer naar het nieuws kijken, ik erger mij er kapot aan.

  Natuurlijk zal de aarde wel een beetje op warmen maar de aarde heeft altijd al van die fases gekend.
  Erna zal de aarde zich zelf weer afkoelen (ijstijd?)

  Naja voordeel is wel dat we elektrische auto’s krijgen en mooi geen benzine/diesel meer hoeven te betalen!

  • Tim schreef:

   Daarom kijken de wetenschappers niet naar een dag van het jaar… En dan alleen lokaal gaan kijken zal uitblinkers hebben naar verschillende temperaturen elk jaar. Dan zijn onze zomers van nature al zeer mild, maar het zijn de hittegolven waar we op moeten gaan letten en de stormen die aan kracht zullen winnen.

  • Frans2 schreef:

   [ Kijk naar deze zomer, is veel kouder dan de afgelopen jaren ]
   Deze zomer heeft normale gemiddelde temperaturen maar is wel nogal nat. Verder hadden we de warmste junimaand ooit. Zit je nog wel een beetje op te letten?

   • vladi schreef:

    de zomer bevat meer dan 1 maand,wel opletten he.

    fff

   • Marie schreef:

    En een hele koele lente. De lentes en zomers zijn ook in mijn beleving koeler dan vroeger. Toen kon je met Pasen al buiten in je ´t shirt eieren zoeken en ook in de zomer was het meestal wel en paar weken warm en zonnig, kon je naar het zwembad/strand. Ik kan me niet herinneren ooit een zomer als deze te hebben meegemaakt. Zoveel bewolking, zo weinig zon. En dan wordt ons ook nog geadviseerd om ons vol te smeren met chemische zonnebrandcreme. Ik, met huidtype 1, heb nog geen zonnebrandcreme nodig gehad deze zomer, noch de vorige. En ik ben ook niet verbrand ondanks het feit dat ik veel buiten kom. Er is gewoon zo weinig zon en als er zon is, heeft hij weinig kracht. Ik zie ook zo weinig insecten de laatste jaren. Ik heb het idee dat dit mede door de koele, regenachtige lentes en zomers komt. De vogels rammelen duidelijk van de honger. Ze vliegen op het voedsel af dat ik voor ze buiten heb gehangen. Ik vind het angstige ontwikkelingen.

 • TheEnzo schreef:

  Global warming is een term die al zowat 5jaar niet meer wordt gebruikt. Het uitblijven van meetbare en dus aantoonbare resultaten die het handelen van de mens kan verbinden aan de temperatuur op aarde heeft daar voor gezorgd. Men noemt het tegenwoordig climate change dit is veel gemakkelijker immers hoewel dit nogsteeds niets aantoont met betrekking tot een verband van menselijk handelen en veranderingen in het climaat is deze term meer niets zeggend en kan dus elke afwijking onder de term gehangen worden en zo de mond van sceptisie worden gesnoerd door de opgehitste meenigte. Maar rapporten en studies die hetverband onweerlegbaar aantonen blijven uit. Dit is ook niet raar er is er immers maar 1verantwoordelijk voor ons climaat en dat is onze zon en aan gezien die aan zijn schoonheids slaapje is begonnen zal de opwarming met uutzondering van wat uitschieters ook niet zichtbaar gemaakt kunnen worden wegens niet aanwezig. Men zal dus de toename van “slecht weer” gaan toe dichten aan het handellen van de mens. Het is de zureregen hype xxl zegmaar…

  Maar hoe je het ook ziet het blijft een gevecht van de door de msm verkeerd geinformeerde meenigte tegen de wakkere minderheid. Maar zoals met alles komt er een moment dat men dit idee zal laten varen om zich vervolgens weer in de volgende nep crisis te laten praten. Lang leve de vrijheid jammer alleen dat de meeste mensen te bang zijn er gebruik van te maken door bijv. zelfstandig na te denken, erg jammer.

 • eNdEmiOn schreef:

  We zitten nu ergens rond de 400ppm CO2 in de atmosfeer. De ondergrens voor planten ligt rond de 150ppm. Ideaal voor planten is ergens rond de 1500ppm. En pas boven de 2000ppm kan er zo’n beetje over teveel gesproken worden.

  Dus is het nu daadwerkelijk verstandig om CO2 uitstoot te gaan beperken? Bedenk daarbij ook dat plantaardig leven aan de grondslag van zo’n beetje al het leven op aarde ligt. Wanneer planten het goed doen doet de rest het ook goed. Daarbij is ook een wat hogere temperatuur niet onwenselijk.

  35 inconvenient truths about “An Inconvenient Truth”
  http://blog.world-mysteries.com/science/35-inconvenient-truths-the-errors-in-al-gores-movie/

  • Frans2 schreef:

   “Daarbij is ook een wat hogere temperatuur niet onwenselijk.”
   Voor wie dan?

   “Vakantiegangers in Italië en Kroatië krijgen zinderende hitte voor de kiezen. In de binnenlanden loot het kwik op grote schaal op naar 40 …
   Duizend branden in Italië door hitte en droogte
   Nederlandse vakantiegangers zuchten onder de extreme hitte in Zuid-Spanje en Portugal. Een recordhittegolf zorgt voor temperaturen tot …”

   • ne0tec schreef:

    Dat over CO2 is gewoon zo. Niks teveel CO2. Wel is het zo dat de zon flink onweer kent en dus de laatste tijd flinke excessen heeft in zonnevlammen. UV index scoort dan ook al snel 12+ in deze gebieden. Als ik terugkijk naar mijn jeugd, kan ik mij alleen intense zomers herinneren, en als het stormde, stormde het ook goed. Sinds 2000 tot laatste tijd is het tamelijk rustig geweest mbt het weer. De laatste paar jaar, en zeker dit jaar merk ik wel op dat deze extremen terug komen.

   • eNdEmiOn schreef:

    Sterftecijfers gaan iig omlaag bij een warmer klimaat. Mensen (en andere dieren ook) doen het een stuk beter bij hitte dan bij kou.

    Die 40 graden niet super hoog ofzo. Ja het is oncomfortabel voor mensen die niet gewend zijn aan dat soort temperaturen maar meer dan dat zegt zo’n bericht niet.

    Die branden, daarbij is het natuurlijk de vraag in hoeverre dat ongebruikelijk is. Waarschijnlijk wordt dat aspect totaal genegeerd bij dat soort artikelen.

    Die zogenaamde records a) kloppen vaak niet en b) zo lang meten we nog niet c) oude meetresultaten zijn vaak niet 1:1 met hedendaagse metingen te vergelijken, zo komt het bv nogal eens voor dat thermometers oorspronkelijk in een bosrijke/groene omgeving stonden maar dat er ondertussen een stadse omgeving omheen is gegroeid wat natuurlijk hogere temperatuurmetingen oplevert.

   • Sé Paratist schreef:

    Goh, Fransje 2…..
    Waren de zomers zo’n 30 jaar geleden ook al niet snik heet in die landen…..
    Of ligt het aan de slechte kwaliteit van mijn oude vakantiefoto’s dat ik zo poepie bruin leek….
    Wat een gigantisch ei ben jij….?
    Word je voor die onzin betaald of weet je gewoon niet beter…?

    • Frans2 schreef:

     Goh, Se, met cijfers kun je me pijn doen, maar met schelden niet, dat geeft slechts je gebrek aan argumenten bloot.
     En al helemaal niet met een faalbaar geheugen dat we allemaal hebben over lang vervlogen tijden. Dus kom met cijfers.

     Als jij denkt dat iedereen met een andere mening dan die van jou betaald wordt, dan tekent dat de geestelijke armoede waarin je leeft.

 • Roel Meijer schreef:

  Boven 2000 ppm? In het Krijt was er een gehalte van Co2 van 4- a 5000 ppm, de natuur ging gewoonweg uit zijn dak!

  • eNdEmiOn schreef:

   Heb je het tegen mij Roel? Die 2000ppm die ik noemde geeft enkel de grens aan waarbij planten er niet veel meer aan hebben om nog meer CO2 in de atmosfeer te hebben. Ik had teveel tussen aanhalingstekens moeten plaatsen.

   1500ppm is ideaal dan heb je nog wat speling naar 2000ppm toe welke bevorderlijk kan zijn wanneer je andere optimalisaties (temp, voeding, watering, licht) toepast in geval van het verbouwen onder gecontroleerde omstandigheden zoals in een kas. Boven die 2000ppm heb je er verder dus niet veel aan tov de bevordering van plantgroei en kun je dus over een “teveel” spreken. Maar het is zeker niet zo dat CO2 dan opeens schadelijk wordt en verlaagd zou moeten worden. Zoals je zelf al aangeeft zijn de waarden in het verleden veel hoger geweest waar planten prima tegen kunnen.

 • nimrod14 schreef:

  natuurlijk heeft de aarde zn opwarmingsperioden en daar kunnen wij als mensen niets aan doen de aarde regelt zich zelf voor gelovigen al 6000 jaar en voor evolutie aanhangers miljoenen jaren kijk vervuilen is heel wat anders daar kun je wel wat aan doen Maar dat hele opwarmingsverhaal is big business geworden en er gaan miljarden dollars in om en banen Om nu te gaan zeggen dat dat hele opwarmingsverhaal een hoax is dat gaat gewoon niet ze zijn er al jaren mee bezig om dit geldverslindend project staande te houden Zouden ze dat nu wel doen kost ze dat miljarden dollars en natuurlijk de reputatie van de (wetenschappers)die dit volhouden dus ze blijven dit gewoon promoten Jammer hoor

 • Robin schreef:

  Dit is duidelijk een vorm van volksvermaak.
  De één zegt dit, de ander zegt dat. Ze roepen allebei ‘volgens de experts of geleerden’.
  Verwarring zaaien bij het klootjesvolk en de aandacht vasthouden, zodat andere onderwerpen onbelicht blijven.
  Dat is wat Gore en nu deze ‘Lord’ aan het doen zijn.

  Je kunt jezelf beter afvragen waarom de moderne mens de enige soort op aarde is die moet betalen om te leven.

 • frans schreef:

  klein ijstijdje?

 • x

  Check Also

  bill gates

  Bill Gates jaagt iedereen de stuipen op het lijf

  De coronapandemie laat ons zien dat het ...

  timmermans

  Frans Timmermans vraagt offers van iedereen: ‘Hoe eerder, hoe beter’

  Frans Timmermans heeft weer van zich laten ...

  >