Financieel

Griekse oud-minister: Griekenland is ‘slaaf’ van de banken geworden en heeft nauwelijks nog macht

Help door deze info met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Terwijl Griekenland dinsdag nog een aantal ingrijpende hervormingen doorvoerde, vertelde de Griekse oud-minister van Financiën Yanis Varoufakis aan zender CNBC dat het land een ‘slaaf’ is geworden van de banken en weinig vrijheid meer heeft.

Hij zei dat het derde schuldenpakket Griekenland ertoe heeft gedwongen in te stemmen met de eisen van de kredietverleners. “De Griekse autoriteiten doen wat de instituties die geld lenen hen opdragen,” zei hij. “Als jij zo’n contract zou sluiten met mij, dan zou jij mijn slaaf worden.”

De oud-minister voegde toe dat de banken het niet eens hoeven te zijn met de Griekse overheid in Athene, maar dat de Griekse autoriteiten wel moeten luisteren naar de banken.

Geen Griekse overheid meer

“Op 12 juli 2015 ondertekende [premier] Alexis Tsipras een aantal stukken die waren opgesteld door de trojka,” aldus Varoufakis. “Vanaf dat moment was er geen Syriza-regering meer. Sterker nog: er was geen Griekse overheid meer.”

Een belangrijke functionaris binnen de EU zei dat de Griekse regering in augustus te weinig vooruitgang heeft geboekt met de beloofde hervormingen en bezuinigingen. Hoewel het IMF de schulden van Griekenland wil verlichten, houdt onder meer de Duitse regering vast aan eerder gestelde voorwaarden.

Monsters

Varoufakis zei dat herstel onrealistisch is en dat de hervormingen niet genoeg zullen zijn om Griekenland te redden. “Eerdere premiers beloofden allemaal binnen zes maanden herstel, maar dat is onmogelijk als de belastingen blijven stijgen,” zei hij. “Het is game over. We moeten het programma opnieuw opstarten, uit elkaar slopen en opnieuw beginnen, of er moet zich een wonder van bijbelse proporties voltrekken.”

De oud-minister waarschuwde bovendien dat Europa uit elkaar valt en dat wij daar mogelijk een hoge prijs voor zullen betalen. “Een Europa dat uit elkaar valt is een Europa dat monsters voortbrengt,” zei hij. “Het is geen Europa waar de wereld belang bij heeft.”

De Britse bevolking heeft ervoor gekozen de EU te verlaten en daarnaast kunnen de landen geen overeenstemming bereiken over de verdeling van vluchtelingen uit Irak en Syrië. Hij vreest dat Turkije en Griekenland zullen veranderen in een ‘groot concentratiekamp voor vluchtelingen’.

[CNBC]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
sarakoestra
sarakoestra
6 jaren geleden

Een ding weet ik zeker, deze problemen los je nooit op.
Zelfs de geniaalste mind faalt.
We zullen ons verlies moeten nemen.
We zullen het moeten doen met NO mind.

frans
frans
6 jaren geleden

Als de FED in Amerika zijn laatste adem uitblaast dan komt er goede oplossing.

Faith
Faith
6 jaren geleden

Dat probleem is zo opgelost, de E.U. begint genegeerd te worden door Duitsland, Frankrijk, Italie etc.
En zo ook Washington genegeerd.
Van lieverlee druipen landen van de E.U. af en betalen geen contributie meer. Maling aan TTIP.
We lusten het niet. Dan het verwijderen van militaire bases en Nato is opgebroken.
Zo gedaan.
Deutsche Bank redt het ook niet en Merkel gaat er geen belasting geld in pompen.
Dat wil zeggen dat de ijzeren hand van die U.S. psychopaten naar wiens pijpen ze moest dansen, gesmolten is.
Maar wat een achterlijke toneelstukje daar met dat presidents debat, opgehitst en opgeklopt 10 miljoen kijkers. Leugens, leugens, leugens.
Hij leek 10 jaar ouder en zij 10 jaar jonger. Er klopte iets niet.
Ik heb het vermoeden dat we weer eens vreselijk gefopt zijn maar een rat in het nauw maakt rare sprongen. Daar zijn we nu allemaal getuige van.
Eat popcorn and watch the show. Het gaat nu echt beginnen.

Logiter
Logiter
6 jaren geleden

Zie om je heen,hoe mensen vaker zelf hun problemen oplossen wanneer gemeenschappen het zat zijn.
Het zwarte geld circuit tiert welig,en niet zonder reden!
Wanneer onze geldstroombeheerders (ministers) maar blijven plukken en weggooien,zit er niets anders op dan een zijspoor te nemen.
De onzichtbare geldstromen en opdrachtloze dienstverlening heeft het potentieel uit te groeien tot een subcultuur,waarvan de plukkers zeggen dat het verboden is,maar waarvan we weten dat het goed voor de kleine beurs is,en een middel kan worden om de machthebbers buitenspel te zetten.
Als we niet zo in beslag waren genomen met sportschoolabonnementjes,korte zielige beloninkjes,hedonistische leefstijl,mobiele telefoons en de onverzadigbare honger naar de televisie die niets dan leegte biedt,zouden we een vuist kunnen maken.
Maar voordat we wakker schudden,zal Hillary eerst onze zendmasten gebombadeerd moeten hebben,en dan is het te laat.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

6
0
We lezen graag je reactie!x