Gezondheid

Groente-extract helpt beter tegen autisme dan medicijnen

Help door dit artikel met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Volgens de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC is er geen behandeling voor autisme, maar toch zorgt dit groente-extract ervoor dat de symptomen een stuk minder uitgesproken zijn. In Nederland heeft ruim één (1,3) op de 1000 kinderen autisme.

Broccoli doet het ‘onmogelijke’ en verbetert de symptomen van autisme

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Een dagelijkse dosis sulforafaan, een stof die je onder meer terugvindt in broccoli, helpt om het gedrag van mensen met autisme te verbeteren en hen communicatiever te maken. Dat is gebleken uit een baanbrekend Amerikaans onderzoek dat in het tijdschrift voor biomedische wetenschappen, PNAS, is verschenen.

De stof sulforafaan komt onder meer voor in bloemkool, broccoli en koolsoorten. In het verleden werd aangetoond dat die stof hielp om kanker te voorkomen en te bestrijden. Maar ook gedragsproblemen kunnen er door verbeteren.

Bij een groot deel van het testpubliek bleek dat het gedrag en de sociale communicatie van de patiënten verbeterde wanneer ze een pil met sulforafaan namen. Ruim 40 autistische jongens en mannen tussen de 13 en 27 jaar kregen 18 weken lang elke dag een pil. De ene helft kreeg een placebo en de andere helft een pil met sulforafaan.

Sulforafaan als panacee?

Bij velen waren de autismesymptomen minder uitgesproken dan bij de personen uit de controlegroep. De proefpersonen die sulforafaan slikten communiceerden beter en gaven handen. Daarmee stopten ze weer toen ze geen broccolipillen meer namen.

Het effect was ook al waargenomen tijdens koortsaanvallen bij autisten. De verklaring berust wellicht op het tegengaan van oxidatieve stress in cellen, zo denken de onderzoekers. Broccolipillen zijn gemakkelijk verkrijgbaar in de handel, maar de wetenschappers adviseren ze niet massaal te gaan slikken.

PubMed, een database met referenties van wetenschappelijke artikelen, bevat meer dan 1200 studies over sulforafaan. Het stofje blijkt te helpen tegen zo’n 150 verschillende aandoeningen.

[GreenMedInfo]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
8 jaren geleden
trackback
Groente-extract helpt beter tegen autisme dan medicijnen
8 jaren geleden

[…] Curated from:          Groente-extract helpt beter tegen autisme dan medicijnen – NineForNews.nl […]

Back to top button
2
0
We lezen graag je reactie!x