Propaganda

Groep verontruste burgers: “Wakker worden, vertrouw de Nederlandse media niet langer”

Help door dit artikel met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een groot aantal berichten die een beter beeld zouden kunnen geven van de werkelijke agenda van de machtselites verschijnen niet in de Nederlandse pers. Dat schrijft een groep verontruste burgers in een ingezonden brief. Zij vragen zich onder meer af of alle persbureaus in handen zijn van Amerikaanse investeringsmaatschappijen en of de NPO bevooroordeeld is.

De groep zegt een beetje wakker te zijn geworden toen aan het licht kwam dat de dochter van een Koeweitse ambassadeur geld had ontvangen voor het maken van een filmpje waarin ze huilend beweerde dat in Iraakse ziekenhuizen baby’s op de koude grond werden gegooid. De propaganda om onderbuikgevoelens aan te wakkeren tegen ‘de vijand’ deed opnieuw zijn intrede, zeggen ze.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De groep trekt een parallel met vlucht MH17. Satellietbeelden komen maar niet boven tafel en binnen een week na de ramp werd al een overeenkomst afgesloten met de Amerikanen waarin werd vastgelegd dat de resultaten van het onderzoek alleen naar buiten mochten worden gebracht met toestemming van Amerika en Oekraïne.

Geen antwoord

Vlak na de crash schreeuwden Amerikaanse media al dat Europa zware sancties moest instellen tegen Rusland, zegt de groep. En wanneer Kamerlid Angelien Eijsink de Kamer vraagt of het waar is dat de Oekraïense geheime dienst de gesprekken tussen de luchtverkeersleiding en het toestel in beslag heeft genomen, geeft Timmermans geen antwoord. “Waarom mogen wij dit niet weten?” vragen de verontruste burgers zich af.

Dan was er nog een grootscheepse militaire oefening van Saoedi-Arabië aan de grens met Syrië. Daarover stond vrijwel niets in de krant. Operatie ‘North Thunder’, waar 350.000 troepen uit Arabische en moslimlanden aan deelnamen, was volgens Saoedische media ‘de grootste ooit in de regio’. Een dag later gaf Poetin plotseling aan te vertrekken uit Syrië, schrijft de groep.

Manipulatie

De burgers verwijzen ook nog even naar de manipulatie van beelden van een interview dat BBC-journalist John Sweeney met Poetin had in 2014. Sweeney vroeg de Russische president of hij spijt had van alle doden in Oekraïne. Poetin gebaarde de journalist dat hij even moest wachten met zijn vraag totdat de tolk was gearriveerd. Vervolgens nam hij uitgebreid de tijd om de vraag te beantwoorden.

De NOS knipte de uitgebreide reactie van de president eruit, waardoor het voor de kijker leek alsof Poetin de BBC-journalist volledig negeerde. Om de manipulatie compleet te maken zei de commentaarstem: “Als de BBC-verslaggever Poetin een vraag wil stellen wordt hij zo goed als genegeerd.”

Belangen

“Wat moeten we zo langzamerhand denken van onze mainstream media?” vraagt de groep verontruste burgers. “Wiens belangen dienen zij? Waarom moeten wij voor de gek worden gehouden?”

De groep heeft een duidelijke boodschap: “Lees het nieuws voortaan via een selectie aan internationale media, zoek telkens weer uit welke belangen er spelen en vertrouw de Nederlandse media niet langer.”

“Wakker worden dus en bekend maken dat wij Nederlanders dit allemaal weten!” besluit de groep.

[Groninger Krant]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

40 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
reality check
reality check
7 jaren geleden

GEWELDIG!
Laat dit zich ajb als een olievlek uitbreiden……
Waar kunnen we onze solidariteit en steun tonen?

Arwijn
Arwijn
7 jaren geleden

De Nederlandse Media is voor het VS media model gegaan, terwijl de VS voor het Chinese Communisme is gegaan waarbij slavernij goederen gebruikt worden om economieën en zelfstandigheid te breken. Daarnaast is de VS ook nog eens een Saudische financiële alliantie aangegaan waarmee ze samen de War on Terror hebben gecreëerd om voor altijd militaire vetpot aan belastingen te garanderen voor alle westerse regeringen die mee willen doen.
Door Nederland’s meeloperij spelletjes zijn we alle na 300 jaar alle waardigheid verloren en alle zelfstandigheid. We zijn slaven geworden aan de meest schaamtelozen, die ons overtuigd hebben dat alles binnenstebuiten is.

Het word tijd voor een serieuze daad: Een massa burger-arrest van de Volksverradende elementen in de regering, die steeds weer de financiële situatie van ons land verergeren en publieke bezittingen uit handen geven aan privé eigenaren. Ze laten nu al decenia onze cultuur ongeremd vervuilen door de schaamteloze megacorporaties die ons met zieke zielloze machts-aanbiddende culturele conditionering opzadelen, waarbij iedereen vanaf jongs af aan achter de TV en in scholen word geconditioneerd om het geweten te negeren en te vervangen met een vals “Social Justice” geweten te vervangen geobsedeerd door Tribalisme, terwijl ondertussen neurotisch alle grenzen over gegaan worden om maar de “powers that be” overeind te houden, vanuit die laatste angst om dat kleine beetje financiële houvast dat nog over is in het leven ook nog eens te verliezen.

only yoU
only yoU
7 jaren geleden

Geld dat niet ook voor banken, en andere multinationals naast multimedia?

Renetemp
Renetemp
7 jaren geleden

Dat we niet mogen weten wat er aan gesprekken gevoerd werd is niet zo verwonderlijk.
Het neergeschoten vliegtuig (ik noem het speciaal niet de MH017, omdat die daar niet is neergeschoten. Dat is te zien aan de wrakstukken.), het neergeschoten vliegtuig was naar alle waarschijnlijkheid op afstand bestuurd, omdat er geen levende mensen in aanwezig waren. Die gesprekken zouden dus letterlijk een doodse stilte weergeven.

Back to top button
40
0
We lezen graag je reactie!x