Buitenland

Grootste Turkse oppositiepartij komt met bewijs dat Erdogan linkt aan vuile oliehandel met IS

Help mee door deze info met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Eren Erdem van de Republikeinse Volkspartij, de grootste Turkse oppositiepartij, zegt bewijs te hebben dat de schoonzoon van de Turkse president Recep Erdogan betrokken is bij de handel in vuile olie met terreurgroep IS.

Erdem zegt aanstaande week informatie naar buiten te brengen waaruit zal blijken dat Berat Albayrak, de schoonzoon van president Erdogan en de Turkse minister van Energie en Natuurlijke hulpbronnen, kan worden gelinkt aan de oliehandel met de Islamitische Staat.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Tankwagens

Op basis van zijn onderzoek concludeert Erdem dat Berat Albayrak ‘hoogstwaarschijnlijk te maken heeft met de olieleveranties door IS-terroristen’.

De beleidsmaker vertelde de media over een bedrijf dat in de Iraakse stad Arbil zetelt en dat in 2012 tankwagens heeft aangekocht die worden gebombardeerd door Russische gevechtsvliegtuigen. “Ik bestudeer op dit moment de boekhouding van dit bedrijf,” zegt Erdem. “Het bedrijf heeft partners in Turkije en ik kijk of die kunnen worden gelinkt aan Albayrak.”

Turkse staatsmedia in de aanval

Erdem verwacht zijn onderzoek komende week af te ronden, waarna hij een persconferentie zal houden en de informatie openbaar zal maken.

Al vanaf het moment dat hij de mogelijke link tussen Albayrak en IS-olie onderzoekt, wordt Erdem naar eigen zeggen aangevallen door de staatsmedia in Turkije. “De krant Takvim noemde me een Amerikaanse marionet, een Israëlische agent en een aanhanger van de Koerdische PKK. En dat allemaal in één zin,” zegt hij. “Ze willen mijn reputatie beschadigen aangezien mijn onderzoek een bedreiging vormt voor de overheid. Dit wijst erop dat mijn aannames juist zijn en dat ik dicht bij de waarheid zit.”

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Leonard Ariekoek
Leonard Ariekoek
8 jaren geleden

OT: ben benieuwd hoe Poetin langzaam Erdogan gek gaat maken.

Silber eye
Silber eye
8 jaren geleden

De Turken hebben de handelswijze van de Amerikaans/Vietnamees oorlog gekopieerd en nu toegepast in hun regio, enfin Poetin zal deze situatie op zijn eigen wijze gaan resetten.
Heb zo mijn vermoeden dat het gigantisch paleis van Erdogan welke je enigszins kan vergelijken met het paleis van Salomo, gaat opleuken.

Ad Dral-Baarn
Ad Dral-Baarn
8 jaren geleden

Ik hoop dat Erdem er niet met z’n leven erbij inschiet. De kans is wel groot.

Ad Dral-Baarn
Ad Dral-Baarn
8 jaren geleden

Ik hoop dat Erdem blijft leven. Ben bang van niet. Respect voor die man en zijn organisatie.

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x