Homepagina » Gezondheid » Moderne gezondheidszorg corrupt tot op het bot. Zie hier hoe jouw dokter wordt omgekocht
Moderne gezondheidszorg corrupt tot op het bot. Zie hier hoe jouw dokter wordt omgekocht

Moderne gezondheidszorg corrupt tot op het bot. Zie hier hoe jouw dokter wordt omgekocht

Veel dokters zijn oprecht verbaasd waarom het grootste deel van de mensen niet gelooft wat zij zeggen.

Nefroloog Jason Fung wijst op de controverse rond cholesterolverlagers, die in toenemende mate worden voorgeschreven aan gezonde mensen om hartziekte te voorkomen.

Hoewel dit goed klinkt, wordt er geen rekening gehouden met het feit dat alle medicijnen bijwerkingen hebben en dat groepen die minder risico lopen er minder baat bij hebben, aldus dr. Fung.

Geld

Het is goed mogelijk dat er vervolgens honderden of zelfs duizenden mensen onnodig worden behandeld wegens die bijwerkingen.

Veel dokters geven onwetendheid en de media de schuld, maar dat klopt volgens Fung niet. “De waarheid is dit. Veel mensen geloven hun dokters simpelweg niet meer.”

Waarom? Het antwoord is geld. Veel dokters, met name artsen die verbonden zijn aan universiteiten, werken voor Big Pharma.

Een studie die is uitgevoerd door dr. Vinay Prasad illustreert het probleem. Hij onderzocht 37 dokters die namens medicijnmakers spraken. Ze kregen stuk voor stuk grote sommen geld van Big Pharma.

Voedselindustrie

Prasad vond een duidelijk verband tussen het aantal artikelen dat deze artsen hadden geschreven en de hoeveelheid geld die ze hadden ontvangen.

In zijn algemeenheid kan worden gesteld: hoe vooraanstaander de dokter, hoe meer geld hij krijgt van de industrie. En overal ter wereld gaat het zo.

Sommige artsen krijgen tonnen of zelfs meer dan een miljoen van Big Pharma, merkt dr. Fung op.

Ook de voedselindustrie doet vrolijk mee. Zo zegt dr. Sievenpiper van het St. Michaels Hospital van de Universiteit van Toronto dat fructose en suiker goed voor je zijn.

‘Sektes’

Dat terwijl iedereen inmiddels wel weet dat suiker helemaal niet goed voor je is. Maar Sievenpiper is toch een dokter?

Dat klopt, maar ze krijgt ook tonnen van frisdrankreuzen en de suikerindustrie.

Sievenpiper heeft in de afgelopen drie jaar 22 studies gepubliceerd waarin ze stelt dat suiker (verrassing!) niet de boosdoener is.

Cardioloog Aseem Malhotra, die geen geld van medicijnmakers krijgt, schreef dat cholesterolverlagers zinloos zijn.

Cardioloog Steven Nissen, die wordt betaald door Big Pharma, claimde dat ‘door het internet gedreven sektes’ mensen bang maken voor statines.

Minder

Uit onderzoek van ProPublica bleek dat dr. Nissen afgelopen jaar bijna een ton heeft gekregen van medicijnmakers zoals Amgen, Pfizer en Astra Zeneca.

Dr. Nissen claimde dat iedereen dood zal gaan als we naar de ‘sektes’ luisteren.

Wie heeft gelijk? In Frankrijk raakten statines in 2013 in opspraak, waarna ze minder gebruikt werden. Dat jaar waren er 2000 mínder sterfgevallen.

Dat heb je goed gelezen: er waren minder sterfgevallen toen mensen hun medicijnen niet meer innamen.

Mensen zijn niet dom, betoogt dr. Fung. Ze zien dat veel dokters worden betaald door Big Pharma.

Intellectuele prostituees

Fung noemt deze artsen intellectuele prostituees. Ze verruilen hun academische prestige voor geld.

Van de 22 leden van de Canadian Cardiovascular Society kregen er bijvoorbeeld 20 geld van Big Pharma. Deze vereniging stelt allerlei richtlijnen op voor dokters bij de behandeling van hartziekte.

Big Pharma verdient de investering vaak snel terug.

Einde

Zo verscheen er een artikel in het Journal of Clinical Oncology waarin wordt vermeld dat dokters 78 procent vaker medicijnen voorschrijven aan kankerpatiënten als ze geld krijgen toegestopt.

Dr. Fung besluit dat het vertrouwen enkel en alleen kan worden hersteld als er een einde wordt gemaakt aan al deze betalingen.

En in Nederland gaat de zorgpremie volgend jaar naar verwachting met gemiddeld 30 euro per jaar omhoog. Bedankt Big Pharma.

[Medium]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Patrick S. schreef:

  Ik heb in het verleden een onderzoek gehad betreft eczeem aan mij handen en sta daar bekend bij mij huisarts.
  En als het onhoudbaar is,zou ik recht hebben voor lichttherapie,maar verders kunnen ze weinig doen.
  nu doe ik en aanvraag voor lichttherapie bij mij huisarts ,maar moet naar de specialist om daar aan te vragen,en verbaast mij dat ik tig x keer terug moet komen en de hele onderzoek overnieuw doen??? om het het laaste consult dan past licht terapie te krijgen…?
  dus de onderzoek is dan dubbel voor niks en krijgt dan allerlei complicaties en problemen die ik niet wil en in het verleden de eerste onderzoek al bewezen heeft. bovendien kost klauwen van geld.

  Al dan al het gaat er om dat de specailist een kruisje achter haar naam kan zetten zodat zij meer geld krijgt en ik in ellende zit tot janken aan toe,omdat zij nieuwe middeltjes,zalfjes wil proberen,{ dus ik als proefrat} terwijl ik die al jaren geleden al gehad heeft,zonder resultaat staat allemaal in mijn medische dossier,maar doen net als of ze niet bestaan,bovendien terwijl mijn eigen lichaam mijn eigen zweet nog geen eens kan verdragen laat staan nieuwe middeltjes,zalfjes, enz. hoezo kwakzalverij?

  Al dan al moet het zo simpel zijn als er bekend is bij mijn huisarts en ziekehuis
  dat ik 1x bij mijn huis arts kom en daar mijn lichttherapie aanvraag met 1 telefoontje zonder ingewikeld gedoe en tig keer langs mag komen en uren in de wachtkamer te zitten om aan onnozelg ingewikkeld gedoe.

  Mijn mening word dit bewust gedaan.

  http://www.telegraaf.nl/tv/dft/28844836/__Weer_een_klap_op_de_zorgpremie__.html

  9 likes
  • faya schreef:

   Ga de zee eens in en neem een flink fles zeewater, vullen ong. een meter diepte, dat is schoner, mee naar huis nemen om over je handen te gooien.
   Ik kan me herinneren dat mijn broertje vroeger ook eczeem aan zijn benen had en er na een zeebad en een paar dagen spoelen van af was.
   Baat het niet dan schaad het ook niet en het kost niets.

   9 likes
   • Rob Steenwinkel schreef:

    Zeewater is het beste medicijn!

    5 likes
   • hanniehannie schreef:

    geboren in ymuiden ,,en weet nog dat voor de oorlog al mensen naar de zee kwamen om flessen met zeewater te vullen, soms van ver weg .
    heb zelf een vreselijke medicijn vergifteging achter de rug ,,en wens het niemand toe ,,en nooit gehoord wat ik mankeerde .. heb 10 dagen op spoed gelegen ,,er is van alles in me gepompt ,heb op een gegeven moment gevraagd
    ben ik soms een expirement ,, toen werd ik ineens naar huis gestuurd.
    de heren dokters zijn geen geneeser meer ,,,dood eng .
    veel gezondheid allen Hannie,

    4 likes
  • Biemans schreef:

   Hoi Patrick, een goed multispecies probiotica kan je ook verder helpen.

   2 likes
 • salvar schreef:

  de grens komt steeds dichter bij.
  als die bereikt wordt zullen we iets meemaken wat in tientallen jaren niet meer is gebeurt.

  11 likes
  • Dennis schreef:

   Ik begrijp precies wat je bedoelt en bereikte die grens in 2008 na het lezen van een aantal boeken van Robin Ruiter. Met name “13 satanische bloedlijnen” is een goeie om flink wakker geschud te worden. Taai omdat je het niet wilt weten. Maar eenmaal gelezen is je blik voor goed veranderd en ben ik anders gaan leven. Dat doe ik geleidelijk tot de tijd dat alles echt gaat veranderen(grens), kan niet anders in dit systeem. Dat valt niet mee maar geleidelijk aan zie ik ook wel de omgeving veranderen gelukkig. En inderdaad denk ik ook dat die grens dichterbij komt. De woede die dan vrij komt, wanneer de grote naïeve massa het bedrog door heeft, zal enorm zijn. Ik zou het liefst zien dat iedereen dat boek eens leest. Maar de meesten zullen al kotsmisselijk stoppen na een paar pagina’s.
   Het was niet makkelijk om tegen de stroom in te zwemmen. En ook echt niet leuk om als doemdenker of complotter weggezet te worden. Maar noodzakelijk. Inmiddels ben ik zo geroutineerd er in dat ik mijn antwoorden klaar heb. Ik probeer het ook niet meer te vertellen en uit te leggen maar stel vragen. Als mensen echt geïnteresseerd zijn(wat steeds vaker gebeurd) leg ik dingen uit.
   Liever een complotter dan een zombie die anderen belachelijk probeert te maken en uitlacht. lekker makkelijk!

   15 likes
 • Dutch Peace for ever schreef:

  Zo zie je maar dat opleiding een mens dus niet beter maakt. En regeringen er maar op hameren dat educatie de sleutel is naar een beter leven. Ik heb zelf ondervonden hoe een specialist(neuroloog) heel listig mij een volledige scan declareerde terwijl deze niet heeft plaats gevonden. ” de hernia zit er nog mevrouw, scan is niet nodig hoor” vervolgens vulde deze wel een DBC code voor een uitgevoerde scan in. Daarvan steekt hij een flink honoraria in eigen zak. Mijn man schreven ze statines voor terwijl zijn cholesterol prima is. Vervolg, ernstige depressie, krampen en intens moe. Dit is niet alleen ongelooflijk, dit is des duivels!! Deftige duivelse parasieten zijn het, maar de intelligentie is ver beneden pijl.

  20 likes
 • Teun schreef:

  Het schijnt in meerdere sectoren voor te komen. Hoe belangrijker, beroemder, meer invloed leidt tot meer inkomen.

  13 likes
 • Louise schreef:

  Ik denk al jaren wanneer is het nou eens genoeg???Maar voorlopig gebeurt er nog niks, geen aktie in welke vorm dan ook…….hooguit wat gemopper……..

  8 likes
  • Dennis schreef:

   Mensen mopperen alleen maar en zijn gelaten omdat ze naïef zijn en niet weten dat ze bewust in de maling genomen worden en worden bedrogen. Er wordt misbruik gemaakt van de goedheid van deze mensen. Het komt niet in ze op dat de overheid, artsen, dokters, farmaceuten, Unilever, de banken, kerken etc. je compleet besodemieteren. Want dat doe je toch niet? Ze gaan uit van wat zij zouden doen en dat doe je niet. Net zo goed dat een narcist zich niet kan voorstellen dat er goede mensen op de wereld zijn en er ook vanuit gaat dat er alleen maar egoïsten zijn zoals hij.
   Mopperen is makkelijk. Je hoeft niet verder te kijken dan je neus lang is. Ze mopperen op het gevolg terwijl ze niet oprecht naar de oorzaak kijken. DAt is het spel dat gespeeld wordt. Mensen dom en onwetend houden, dan blijven ze lekker mopperen. Leuke bijkomstigheid is dat de farmacie ook nog een lekker centje kan verdienen aan deze mopperende zure mensen. Een Oxasepammetje, aprocolammetje of ander wit rood of geel pilletje doet wonderen.

   4 likes
 • helder schreef:

  Wat er ook gebeurt gewoon op de bank of bed gaan en blijven liggen. Is ook goedkoper.

  7 likes
 • Johan schreef:

  Ik hoop dat je dat sarcastisch bedoelt!

  Want je kop in het zand steken als een struisvogel kom je ook niet verder! Pak de oorzaak aan zou ik zeggen en geen symptoom bestrijding. Oorzaak/oplossing ligt altijd dichter bij huis in jezelf.

  3 likes
 • x

  Check Also

  coronacrisis

  Eerste bewijs dat vaccinmakers coronacrisis misbruiken voor winst: ‘Ze willen ons niet redden’

  Lobbywaakhond Corporate Europe Observatory (CEO) kon e-mails ...

  franse

  Kijk: Franse professor schokt iedereen met rake uitspraken over pandemie

  Het aantal coronabesmettingen in Frankrijk neemt met ...

  >