Natuur en Milieu

Chinese stad Wuhan gehuld in mysterieuze mist

Help door dit met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Jonge en oude inwoners van de Chinese metropool Wuhan werd geadviseerd binnen te blijven nadat een dichte mist de stad met negen miljoen inwoners op maandag bedekte.

Het gaat om een ondoorzichtige waas met gele en groene tinten die uit het niets neerdaalde, meldden officiële media.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Persbureau Xinhua citeerde het departement milieubescherming van de provincie Hubei in een verklaring: “Kinderen, ouderen en mensen met hartklachten of ademhalingsaandoeningen wordt geadviseerd binnen te blijven.”

Geruchten

waas23947324987342De officiële verklaring is dat stroverbranding de oorzaak is van de mist. Xinhua ontkende dat er in of nabij Wuhan industriële ongevallen zijn geweest nadat geruchten de ronde deden over een explosie bij een chemisch opslagcomplex ten noordoosten van de stad.

“Ik keek uit het raam van mijn kantoor en kon mijn ogen niet geloven,” zei inwoner Li Yunzhong. “Eerst dacht ik dat het zou gaan regenen. In de 31 jaar dat ik in Wuhan woon heb ik nog nooit zoiets gezien. We weten niet wat het is.”

Onbekend

De Franse consultaat-generaal in de stad adviseerde inwoners thuis te blijven, hun ramen te sluiten en zo weinig mogelijk gebruik te maken van de airconditioning. “De bron van de dikke wolk die de stad Wuhan bedekt is nog onbekend,” luidde het. “De lokale autoriteiten hebben beloofd zo snel mogelijk informatie te verstrekken.”

waas9237492347234243

De grijs-gele wolk is in totaal in zeven steden in de provincie Hubei gemeld, waaronder Wuhan. Veel boeren verbranden de gewassen die achterblijven na de oogst. Li is sceptisch: “Er vindt geen grootschalige brandlandbouw plaats in onze regio.” Een andere inwoner zei dat ze de stad zou verlaten vanwege de wolk.

Industrieel centrum

Wuhan is naast de hoofdstad van de provincie Hubei een industrieel centrum waar veel buitenlandse bedrijven fabrieken hebben staan waaronder de Franse autogroep PSA Peugeot Citroën. Het grote energie- en transportbedrijf Alstom produceert er boilers voor kolencentrales.

Bron: AFP

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marcel
Marcel
11 jaren geleden

Deze stad ligt niet in de buurt van het lossplateau van Noord China. dus stofstormen zoals in Peking (steeds minder wegens herbebossing en terrassering van de heuvels van het lossplateau) zijn het niet. Komt het niet door de enorme luchtvervuiling ???

An
An
11 jaren geleden

HAARP??

Sonnie
Sonnie
11 jaren geleden

Lijkt erg op een mislukt of misschien wel gelukt chemtrail experiment??? Het wordt echt tijd dat ze van onze atmosfeer afblijven. Ik heb een CHEMBUSTER (of cloudbuster)- volgens de methode van Wilhelm Reich – aangeschaft. Want zelfs onze kraakheldere lucht in midden Frankrijk met bossen, meren, weinig inwoners en geen industrie lijkt onder een grijze bewolking te bezwijken, nadat de lucht urenlang was bevuild met megabrede ‘vliegtuigstrepen’- chemtrails dus…..

Tony
Tony
11 jaren geleden

was er niet een tijdje geleden ook een groene wolk of mist in Moskou? dat kwam toen volgens de officiele media door pollen ook al komen pollen al duizenden jaren voor en is die wolk/mist voor het eerst geweest 🙂

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x