CoronaMens en Dier

De coronagrafieken van Kuipers ontrafeld: ‘Kijk, zo worden we dus continu belazerd’

Help anderen door dit met je kennissen op je social netwerk te delen!

Tijdens de coronapersconferentie van 14 januari werden grafieken getoond waaruit bleek dat het aantal nieuwe besmettingen in het Verenigd Koninkrijk stijgt. Zorgminister Kuipers gebruikte voor deze grafiek gegevens van de website Our world in data.

Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) heeft op 18 januari Kamervragen gesteld over de grafieken. “Deelt u de mening dat de grafiek die u heeft gepresenteerd enkel overeenkomt met de situatie in het Verenigd Koninkrijk tot en met 5 januari, aangezien de lichte daling vanaf 6 januari en de scherpe daling vanaf 9 januari in deze grafiek niet zichtbaar zijn?” vroeg hij aan Kuipers.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Bent u zich ervan bewust dat het ruim vier uur voor de persconferentie mogelijk was om het aantal cases in het Verenigd Koninkrijk tot en met 13 januari te exporteren?” vroeg Van Houwelingen.

‘Beter te begrijpen’

Kuipers antwoordde dat grafieken aan de hand van bronvisuals en -data zijn bewerkt om ze ‘publieksvriendelijk’ te maken. Daar houdt het Nationaal Kernteam Crisiscommunicatie (NKC) zich mee bezig. Het NKC heeft voor alle grafieken een aantal datapunten gebruikt, zodat de grafieken ‘beter te begrijpen’ zijn op kleiner formaat.

Voor de grafieken in de persconferentie is gebruikgemaakt van de data die op donderdag 13 januari beschikbaar waren op Our world in data. De site wordt elke dag geactualiseerd en loopt bij de meeste indicatoren één of twee dagen achter. Dat betekent dat gebruik is gemaakt van de besmettingscijfers tot en met woensdag 12 januari, omdat nieuwe gegevens na één dag zichtbaar worden in deze database, aldus Kuipers.

Zo worden we dus continu belazerd

De grafiek van Kuipers laat op 14 januari nog een lichte stijging zien in het Verenigd Koninkrijk, terwijl het aantal besmettingen al sinds 6 januari keldert.

“Kijk, zo worden we dus continu belazerd. Een fikse daling van de besmettingen wordt nadat het ‘publieksvriendelijk’ is gemaakt en bewerkt ‘zodat de grafieken beter te begrijpen zijn’ door het kabinet gepresenteerd als een lichte stijging,” constateert Van Houwelingen.

5 126 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

106 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marie
Marie
2 jaren geleden

Besmettingen?! Flikker op met je besmettingen DeathVaxxKuipers en andere WEFidioten.

Iedereen die zich laat “testen” met een s(ch)wab is verantwoordelijk voor de voortgang van het totalitarisme.

En natuurlijk worden we belazerd. Al twee jaar. De enige partij die continu zijn best doet de coronadictators onderuit te halen is FvD.

Ben er zo klaar mee!!!!

Helmi
Helmi
2 jaren geleden

Nu net op npo1 zegt Kuipers op de dik 600.000 handtekeningen tegen de coronapas, dat er ook kwetsbare zijn waar we voor moeten zorgen en dat er dus zorgvuldig moet worden afgewogen…

Marrob BE
Marrob BE
2 jaren geleden

Deze ” Woppie” zit heel diep in ” Big Farma “.
Gewoon oppakken en afvoeren.
Zonder licentie direct in de bijstand zoals zovelen.

Mar
Mar
2 jaren geleden

En nu opstappen dat hele zooitje daar. Walgelijk. We worden canaf dag 1 belazerd, bedonderd, besodemietert. Weg met alkes het is klaar.

Back to top button
106
0
We lezen graag je reactie!x