Mens en Dier

‘Heel eng. Er heeft zich een staat-in-de-staat gevormd. De Bruls-junta’

Help anderen door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!

Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen zegt een ‘betere uitleg van Den Haag’ te verwachten omtrent de asielwet. “Ik mis leiderschap.” Niet bij de staatssecretaris, maar bij de criticasters die ook verantwoordelijkheid dragen. “Zij moeten over hun schaduw heen stappen en zeggen hoe het moet,” aldus Bruls in het radioprogramma Sven op 1.

“Ik heb vanaf de Oekraïnecrisis gezegd: dit wordt niet leuk, dit wordt vies, hier zal veel discussie over komen onderling, met burgers, er zullen keuzes gemaakt worden die je niet leuk vindt. Ik vind het ook niet leuk om tegen mensen te zeggen: we gaan nu gedwongen toch hier een opvang doen, terwijl hun kinderen geen woning kunnen krijgen. Dat zijn de moeilijke afwegingen,” vervolgde Bruls.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Geen enkele democratische legitimiteit

PVV-Kamerlid Lilian Helder zegt: “Bruls moet zelf over zijn eigen schaduw stappen. Dat zal moeilijk zijn, om meer dan één reden.”

“Heel eng,” reageert PVV-Kamerlid Martin Bosma. “Er heeft zich een staat-in-de-staat gevormd. De Bruls-junta. Gebaseerd op de Wet op de Veiligheidsregio’s. Die gaat over branden et cetera. Niet over de asieltoestroom. Geen enkele democratische legitimiteit.”

Eerder legde Bosma in de Tweede Kamer uit waarom datgene wat CDA’er Bruls doet volledig in strijd is met de wet. Hij wees erop dat de Veiligheidsregio’s zijn opgericht naar aanleiding van de Bijlmerramp, de Herculesramp. Dat ging gewoon echt om rampen in de zin van branden.

Onderkoning van Nederland

Nu gaat het Veiligheidsberaad ineens over corona en de asieltoestroom. “Dus er is iets gebeurd – informele macht – waardoor meneer Bruls en het Veiligheidsberaad waanzinnig buiten hun oevers zijn getreden,” aldus Bosma, die eraan toevoegde dat de Kamer daar nooit over heeft gestemd.

Hij zei dat Bruls een onderkoning van Nederland is geworden. “De Tweede Kamer heeft dat nooit besloten.” Bosma benadrukte dat hij nu ook een belangrijke rol speelt in het verwerken van de asieltoestroom én het kabinet toespreekt.

“Er is een soort vierde bestuurslaag gecreëerd in Nederland waar we dus geen grip op hebben, waar de Tweede Kamer niets over te zeggen heeft. Volgens de wet klopt dat niet.”

4.9 130 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

128 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
gert
gert
1 jaar geleden

afleveren bij rendac

Rimuru Tempest
Rimuru Tempest
1 jaar geleden

Hij begon vrijwel meteen tijdens Corona dictatoriale trekjes te vertonen.Ongekozen speknek die meer brult dan dat er echt wat zinnigs uit zijn waffel komt.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
1 jaar geleden

Waar zijn de STOERE mannen ?.. Zijn ze POESIE MAUW geworden ? Help vechten voor je land voor het te laat is !! HET IS NU OF NOOIT !!

Bert
Bert
1 jaar geleden

Wat zei die papzak nou? Vrij vertaald. Als jullie niet doen wat wij adviseren dan adviseren we jullie niet meer..

tja, als je zo’n zwaargewicht bent. Zet die dan maar eens opzij.

dit land wordt steeds gekker.

Back to top button
128
0
We lezen graag je reactie!x