Binnenland

Grootscheepse verkiezingsfraude in Amsterdam en Rotterdam?

Help mee door dit met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De meeste burgers die geloven in een betrouwbare overheid, denken dat verkiezingsfraude enkel voorkomt in landen met totalitaire regimes.

Sommigen menen dat het ook in de Verenigde Staten voorkomt, waar de stemmen aankomende november geteld gaan worden door het Spaanse bedrijf Scytl.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

VVD-prominent Frits Bolkenstein zei ooit dat het politiek geoorloofd is om de publieke opinie via de media dusdanig te masseren, dat deze rijp wordt gemaakt voor het doorvoeren van bepaalde beleidsbeslissingen.

Teleurstelling

De VVD is de grote winnaar van de Tweede Kamerverkiezingen geworden: de liberalen zijn uitgekomen op 41 zetels. Tweede partij van het land wordt de PvdA met 39 zetels. De enige nieuwe partij die de Kamer betreedt is 50Plus.

De andere partijen haalden de kiesdrempel niet. Pas als je alle stemmen van de tien kleinste partijen bij elkaar optelt zouden ze samen goed zijn voor één zetel. De teleurstelling bij de partijen die de kiesdeler niet haalden is dan ook erg groot.

De lokale Amsterdamse televisiezender AT5 berichtte over verkiezingsfraude in de Nederlandse hoofdstad. “Raar. De uitslag van Amsterdam wordt bekendgemaakt terwijl ze hier en daar nog tellen. Hoe zit dat?” aldus de zender op donderdagochtend.

Uitslagfraude

“NPO-verslaggever Jan Roos meldt grootscheepse uitslagfraude in Amsterdam-Oost,” schreef GeenStijl om 00.40 uur. Roos twitterde: “Het malle is dat een half uur voordat Amsterdam de uitslag doorgaf de stembiljetten in stembureau MusiQ nog op tafel lagen. #raarrrr”

Terwijl AT5 nog wachtte op de laatste stembureaus meldde de NOS al via het ANP de einduitslag van Amsterdam. Het Parool liet vlak na middernacht al op zijn liveblog weten ‘dat de stemmen in Amsterdam allemaal geteld zijn’.

Na 01.00 uur bleek pas 96,3 procent van de stemmen in Amsterdam te zijn geteld. Er werd nog gewacht op liefst 17 stembureaus. Het uiteindelijke resultaat was pas in de ochtenduren bekend.

Rotterdam

Het ANP meldde de uitslag van Rotterdam al om 01.19 uur. NOS-nieuwslezer Herman van der Zandt las de cijfertjes keurig netjes op, maar ontdekte al snel dat er weinig van klopte. “Laten we deze maar snel vergeten,” aldus de zichtbaar vermoeide presentator. Om 01.51 uur kwam er een update van het bericht met de correctie dat het pas om 80 procent van de stemmen ging in de tweede stad van Nederland. De vraag is nu hoe de telling in de rest van het land is verlopen.

Bron: AT5.nl via Argusoog.org Foto: Reuters

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

106 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Frankie
Frankie
11 jaren geleden

Ja, in een democratie leven we al 40 jaar niet meer.

Het is in en in triest hoe wij allen verkocht worden.

Los van wat er in dit artikel staat is er ook (weer) sprake geweest van mensen die hun stem uitbrachtten terwijl ze niet te identificeren waren.

Kijk wie baat heeft bij deze ‘uitslag’ en je vindt de schuldigen.

De e.u. heeft ons in de tang en laat echt niet meer los tenzij wij eens wakker worden en wat gaan doen aan deze wantoestanden.In plaats van steeds te roepen: “we hebben het toch nog goed” of “positief denken het komt vanzelf goed.”
Hoe naief kan een volk zijn.
De volgende generatie wordt slaaf of zal geconfronteerd worden met een oneerlijk gewapend conflict.
Waar is de realiteit mensen?

Please wake up before you live in a realtime nightmare!

Dapale
Dapale
11 jaren geleden

Ik meen mij te herinneren dat de SP ook bij de vorige verkiezingen erg hoog in de peilingen begon om tijdens de verkiezingen een dramatische daling te laten zien… Vreemd dat zoveel mensen ineens van mening veranderen… Maarja.. verkiezingen zijn toch maar verworden tot ordinaire populariteit-shows en het volk al heerlijk geconditioneerd met alle jaren aan Idols, X-factor en al die andere crap. We weten gewoon niet beter dan dat we op de leukste of grappigste of schattigste moeten stemmen…. Straks is er geen fraude meer nodig 🙁

Brenda
Brenda
11 jaren geleden

zo moet dit sla nergens op zo kun je altijd de agenda van de bilderberg op volgen wij willen niks mee bilderberg te maken hebben .als ze graag Macht willen doe het dan bij de rijke zelf . bah gemeen

Edwin
Edwin
11 jaren geleden

Ik begrijp het verband tussen de kop en de tekst niet. Wat is nu exact de fraude die er gepleegd zou zijn? Er wordt gezegd dat iemand gezegd heeft dat er fraude zou zijn gepleegd maar het wordt verder helemaal niet toegelicht. Het feit dat verslaggevers verkeerde teksten voorgelegd worden door hun redacties kun je toch niet als fraude benoemen, dat is hoogstens misleiding en domheid. Daarmee wordt dit bericht een nogal erg suggestief en naar sensatie ruikend bericht. Als het de bedoeling is om mensen bewust te maken dat elektronisch stemmen fraudegevoelig is dan zou ik een andere opbouw en toon in het bericht leggen. Vreemd…

Back to top button
106
0
We lezen graag je reactie!x