Homepagina » Lezersbrieven » Help ons Helpen | Kerst voor iedereen – OPROEP
Lezersbrief

Help ons Helpen | Kerst voor iedereen – OPROEP

Geachte heer/mevrouw,

Als Stichting GiG hebben wij een grote betrokkenheid naar onze medemens. Wij zijn een christelijke stichting die Gods Woord op een moderne manier middels bijbelquotes, christelijke quotes, gadgets, kunst, poëzie, columns en evenementen verspreidt.

We hebben ons in de cijfers van de voedselbank verdiept en zijn erg geschrokken van de enorme nood die uit de cijfers sprak:

  • Vorig jaar maakten wekelijks 94.000 mensen gebruik van de voedselbank
  • Naast 60.000 daklozen…
  • …kent ons land ook nog eens 1,44 miljoen mensen die afhankelijk zijn van een laag inkomen
  • 107.000 minderjarige kinderen groeien op in een bijstandsgezin met langdurige armoede!

Dat dit beslist niet overdreven is bleek onder andere uit het recente nieuws dat het aantal daklozen vorig jaar verder is gestegen naar 60.000 (!) (2010: 55.000). Uit cijfers van o.a. het CBS blijkt dat de stijging vooral te wijten is aan een nieuwe groep daklozen, te weten gezinnen die hun hypotheek niet meer kunnen betalen omdat de kostwinners werkloos zijn geworden en vervolgens in de schulden zijn geraakt.

Ons team is bij elkaar gekomen, heeft hier tot in de diepe uurtjes over gesproken en vervolgens het volgende idee ontwikkeld:
Op 19 september Hebben wij i.s.m. diverse voedselbanken in Nederland de campagne Help ons Helpen | Kerst voor iedereen gelanceerd. Onze doelstelling is om 40.000 Kerstpakketten te kunnen schenken aan huishoudens die onder de armoedegrens leven in Nederland. Dit doel is uiteraard een enorme uitdaging, maar wij staan te popelen om deze doelstelling te bereiken.

Om 40.000 Kerstpakketten te kunnen genereren zullen wij ons beroepen op bekende Nederlanders, het bedrijfsleven, sportverenigingen, onderwijs, gemeentes en particulieren die bereid zijn een Kerstpakket te sponsoren. Wij zullen alle mogelijkheden om dit doel te bereiken benutten en schakelen hiervoor ook de social media in.

We willen iedere Nederlander bereiken met de vraag hun medemens te helpen door het doneren van een Kerstpakket en deze actie aan zoveel mogelijk mensen door te geven.

Meer informatie over deze actie vindt u op www.helponshelpen.org.

Voor slechts 15,- euro een kerstpakket sponsoren of een bedrag naar keuze doneren? Dit kunt u doen op rekeningnummer:

NL70 INGB 0006 9394 01 
t.n.v. Stichting God is Great te Groningen 
o.v.v ‘Help ons Helpen’

Namens alle huishoudens die onder de armoedegrens leven in Nederland willen wij u hartelijk danken voor uw eventuele bijdrage aan deze actie.

Met vriendelijke groet,
medewerkers Stichting GiG.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
x

Check Also

nederland

Hittegolven in Nederland: KNMI heeft heel wat uit te leggen

Nog nooit hebben we in Nederland zeven ...

lange frans

Lange Frans bijt zich vast in zaak Demmink: ‘Wie zijn deze boezemvrienden van onze premier?’

Hiphopartiest Lange Frans vraagt in een twintigtal ...

>