Het Complot

Henry Kissinger roept op tot Nieuwe Wereldorde

Help ons door dit met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Henry Kissinger, nestor van de nationale veiligheidselite in Washington, roept de Verenigde Staten op een nieuwe wereldorde te stichten. In The Wall Street Journal legt hij uit waarom de tijd volgens hem rijp is voor een nieuwe wereldorde.

Kissinger diende van 1973 tot 1977 de presidenten Richard Nixon en Gerald Ford als minister van Buitenlandse Zaken, en is de auteur van tientallen werken over het Amerikaanse buitenlandse beleid en over zijn eigen plaats in de wereld.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Hij manipuleerde China en de Sovjet-Unie die de supermacht van Amerika bedreigden op dezelfde manier als hij zijn concurrenten in de strijd om aandacht van Nixon tegen elkaar opzette, zodat hij zelf zijn positie kon handhaven.

Rockefeller

Ook sloot Kissinger de Zuid-Vietnamese president Nguyen Van Thieu uit van de Amerikaanse vredesonderhandelingen met Noord-Vietnam zoals hij leden van zijn staf bij de Nationale Veiligheidsraad op een zijspoor schoof voordat zij een plaats op een voorbalkon van de macht konden veroveren.

Kissinger werd in 1923 geboren in het Zuid-Duitse Fürth uit joodse ouders. Tijdens een bezoek in 1973 van de Israëlische premier Golda Meir en haar minister van Buitenlandse Zaken Abba Eban aan de VS, zou Nixon tegen haar hebben gezegd: “Grappig, we hebben beiden een joodse minister van Buitenlandse Zaken. “Klopt,” antwoordde Meir, “maar die van mij spreekt Engels.”

Halverwege de jaren vijftig kwam Kissinger in contact met de Republikeinse gouverneur Nelson Rockefeller, die veelvuldig heeft meegedongen naar het Amerikaanse presidentschap. Kissinger werd diens belangrijkste raadgever op het gebied van buitenlandse zaken.

Oorlogsmisdaden

Rockefeller bracht Nixon en Kissinger bij elkaar. Daarop bood de nieuwe president Kissinger de positie van nationale veiligheidsadviseur aan. Hij speelde onder meer de hoofdrol bij geheime bombardementen op Cambodja, dat als doorvoerroute diende voor de Vietnamese communisten.

De auteurs Christopher Hitchens en William Shawcross brandmerkten hem hierom als een medeplichtige aan oorlogsmisdaden. Volgens onderzoeksjournalist Seymour Hersh liegt Kissinger zoals andere mensen ademen.

Toen het aantal gesneuvelde militairen in Vietnam gestaag toenam, werd Kissinger door de aanzwellende protestbeweging voor oorlogsmisdadiger uitgemaakt. Een Raspoetin achter de troon van Nixon. Toch kreeg hij in 1973 de Nobelprijs voor de Vrede uitgereikt.

Kissinger maakte daarnaast tientallen geheime reizen naar China en de Sovjet-Unie. Een interventie die hem op vlammende kritiek kwam te staan, was de Amerikaanse betrokkenheid bij het verjagen van de democratisch verkozen Chileense president Salvador Allende in 1973.

Operatie Condor

Ook onderhield Kissinger banden met Operatie Condor, de codenaam voor een samenwerkingsverband van junta’s die in veel Zuid-Amerikaanse landen afrekende met linkse activiteiten.

CIA-documenten die in 2002 zijn vrijgegeven laten zien dat de militaire dictatuur in Argentinië tussen 1976 en 1983 bekend was en werd toegelaten door het ministerie van Kissinger. Tijdens deze zogeheten Vuile Oorlog was Jorge Zorreguieta, de vader van koningin Máxima, onderminister van Landbouw.

Kissinger begint zijn betoog als volgt:

Libya is in civil war, fundamentalist armies are building a self-declared caliphate across Syria and Iraq and Afghanistan’s young democracy is on the verge of paralysis. To these troubles are added a resurgence of tensions with Russia and a relationship with China divided between pledges of cooperation and public recrimination. The concept of order that has underpinned the modern era is in crisis.

Lees zijn artikel hier in het geheel.

[The Wall Street Journal]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

38 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
IIS
IIS
9 jaren geleden

Oude mensen behoren wijsheid te hebben verzameld over jaren en te hebben geleerd van fouten die ze hebben gemaakt of hebben ervaren en dit over te dragen op een jongere generatie goedwillende mensen.

Maar ik vrees dat de oudjes die, waarvan sommigen al half in het graf liggen, nog steeds deel uitmaken van de gevestigde orde met al zijn macht niet bezig zijn met vrede brengen en menselijke kennis overbrengen.

Eerder zijn ze dieper en dieper in hun eigen verrotte levens weggezonken en doen ze volgens mijn mening alleen maar het satanische werk. Deze kille, eeuwig calculerende mensen weten hoe ze moeten bespelen, ze weten hoe je geld, waarover ze macht hebben, moet gebruiken om te sturen en macht uit te oefenen, ze weten hoe je tactische en strategische (oorlog) zetten moet maken en hoe je de psyche van leiders/marionetten moet beïnvloeden en sturen, deze mensen denken te weten hoe deze wereld volgens hun draaiboek moet functioneren, het zijn scherpe geesten die, wonderbaarlijk genoeg, een niet aflatende demonische energie hebben (gestuurd vanuit de uiteindes van één of andere donkere kosmos of door een satanische -geestelijke- macht??). Al wat deze mensen doen en tot stand brengen is het hier en nu en de toekomst precies daarheen sturen waar ze het willen hebben, desnoods middels opofferen van miljoenen levens.

Dit soort mensen zijn er al duizenden jaren en hebben al duizenden jaren op een foute manier aangeleerd hoe de wereld in feite niet zou moeten zijn. En het gekke is en ook tegelijk het wrange, wij hebben ergens ons leven te danken aan deze mensen. Want was er bijv. geen WOII geweest die dergelijke mensen hebben gefinancierd en geregisseerd, dan waren wij er niet geweest en had de geschiedenis er heel anders uit gezien. en deze gedachte of feit kan er de reden van zijn dat wij ze misschien ergens in onze onderbewustzijn daarom hun gang laten gaan. Zijn deze mensen, hoe raar ook, een noodzakelijk kwaad en wil de hogere macht (welke macht?) dat we hier leven volgens of richting een voorgeprogrammeerde geschiedenis?

Maar goed, deze ‘mensen’ of liefdeloos dolende zielen begrijpen helemaal, compleet, totaal en absoluut niets van liefde, vrede, harmonie, gezondheid, menselijke interactie, warmte, geborgenheid en begrijpen al helemaal niet dat er een andere wereld is of kan zijn die vele malen mooier en beter functioneert dan de wereld die zij hebben gemaakt of voor ogen hebben.

Het eeuwige lege gewauwel van ze over een nieuwe wereld orde, het eeuwig gekrakeel over het verdrekte geld, het eeuwige sturen via list en bedrog met mensenlevens op het geweten, het is een aaneenschakeling van feiten, gedachten en doen of laten van alleen maar rot, rotter, rotst!

Deze man en velen van zijn soort zouden zich moeten afvragen wie of wat ze zijn en ik persoonlijk vind het onbegrijpelijk dat dit soort mensen nog steeds een geesteszieke toon mogen zetten en over iedereen en alles kunnen beslissen.

Buddy
Buddy
9 jaren geleden

Kissinger is Top-Bilderberg en Top-Illuminati, niet zo’n lekkere tijdgenoot dus..

Anke
Anke
9 jaren geleden

Wow IIS, ik vrees dat je gelijk hebt; moet het nog even laten bezinken. Wow, hevig!

Kalki
Kalki
9 jaren geleden

Ipv. een NWO na te streven kunnen ze beter de komst van een Wereldleraar aspireren.

Back to top button
38
0
We lezen graag je reactie!x