Mens en Dier

De Kalief, een CIA-kaskraker ergens tussen fictie en werkelijkheid. Waarom de sporen van al-Baghdadi uitgewist moesten worden

Help door dit artikel met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het was alsof ik naar een film zat te kijken, zei president Trump nadat hij in de Situation Room in het Witte Huis getuige was geweest van de uitschakeling van Abu Bakr al-Baghdadi, kalief en leider van IS.

In diezelfde ruimte zag president Obama in 2011 hoe vijand nummer 1 Osama bin Laden, de leider van Al Qaida, werd uitgeschakeld.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Ook hier weer hetzelfde verhaal: de Amerikaanse geheime diensten hadden de vijand gelokaliseerd; hij werd niet gevangen, maar gedood: Bin Laden werd gedood, al-Baghdadi pleegde zelfmoord; en het lichaam verdween: Bin Laden en al-Baghdadi kregen allebei een zeemansgraf.

CIA-netwerk

Hetzelfde bedrijf maakte de film: de inlichtingengemeenschap, bestaande uit 17 federale organisaties waaronder de CIA en de DIA.

Geopolitiek wetenschapper en geograaf Manlio Dinucci onthult in de Italiaanse krant Il Manifesto wat hier allemaal aan vooraf ging:

In maart 2013 publiceerde de New York Times over het uitgebreide CIA-netwerk dat gebruikt werd om grote hoeveelheden wapens te leveren aan islamitische militanten die door het Amerikaanse leger in Turkije en Jordanië werden getraind.

In mei 2013, een maand na de ‘oprichting’ van IS, had al-Baghdadi een ontmoeting met een delegatie van de Amerikaanse Senaat onder leiding van senator John McCain.

Ongehinderd

In mei 2015 diepte Judicial Watch een document van generaal Michael Flynn op waarin stond ‘dat de mogelijkheid bestaat dat het salafisme, een fundamentalistische stroming binnen de islam, de boventoon zou gaan voeren in het oosten van Syrië, maar dat dat precies is wat de westerse landen, Golfstaten en Turkije willen’.

In juli 2016 publiceerde WikiLeaks een e-mail uit 2012 van toenmalig minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton waarin ze schreef dat ‘het afzetten van Assad heel gunstig zou zijn voor Israël’.

Dit alles verklaart waarom IS-strijders zich lange tijd ongehinderd konden verplaatsen in Syrië.

Rusland gooide in 2015 roet in het eten door de Syrische president Assad te hulp te schieten.

Ware rol

De Verenigde Staten bleven onverminderd inzetten op de opdeling van Syrië door Koerdische onafhankelijkheidsstrijders te steunen.

Die werden vervolgens aan hun lot overgelaten om Turkije niet kwijt te raken als NAVO-bondgenoot.

In dit hele scenario is het begrijpelijk waarom al-Baghdadi, net als Bin Laden (voorheen een bondgenoot van de VS tegen Rusland in Afghanistan en later in Bosnië en Herzegovina), niet gevangen kon worden genomen, maar moest verdwijnen, om sporen van zijn ware rol binnen de Amerikaanse strategie uit te wissen.

Dat is waarom Trump de film zo mooi vond en hij goed afliep, aldus Dinucci.

[Voltaire Network]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Matt
Matt
4 jaren geleden

Alleen heeft Trump nu pech: MIEMAND geloofd dit kul verhaal. (behalve Nobody, maar die mag hier niet meespelen)
En hij denkt hiermee de verkiezingen te kunnen gaan winnen. Maar met die Amerikanen weet je nooit: Obomba, die het M.O. in navolging van Busch in brand stak met miljoenen slachtoffers kreeg nota bene de Nobel prijs voor de vrede en hij had exact hetzelfde filmpje maar dan met Ghadafie in de hoofdrol waarmee hij liet zien hoe goed hij het met de mensheid voorhad. Toen pikten ze ook al de olie.

exegese
exegese
4 jaren geleden

Wie gelooft die flauwe kul nou nog ? Het moet nu toch onderhand duidelijk zijn dat vijanden zoals terroristische organisatie en allerlei problemen/crisissen gewoon door westerse machthebbers gecreëerd of verzonnen worden om daar profijt uit te slaan, om mensen onder druk te zetten, angst aan te jagen, vrijheden en privacy af te nemen, ten einde deze volledig onder controle te krijgen. Wie daar nog in trapt is volkomen mesjogge, horend doof en ziende blind ! Niets is wat het lijkt of moet lijken, alles wordt gemanipuleerd, gespeeld of komt met bedrog tot stand. Het kan echter alleen door gaan als wij dat toestaan, als wij vrijwillig er aan mee blijven werken. Anders valt het hele kaartenhuis met donderend geraas in elkaar.

Tom Hiatt
Tom Hiatt
4 jaren geleden

US will always say they killed Kaiser Soze and claim supremacy.

dna
dna
4 jaren geleden

Kalif is een tempelier die de duivel aanbid

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x