Homepagina » Mens en Dier » Van Haga ‘on fire’: ‘Dit kabinet moet ter verantwoording worden geroepen’
van haga
Foto: Wybren van Haga (Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

Van Haga ‘on fire’: ‘Dit kabinet moet ter verantwoording worden geroepen’

Het is bijna niet meer te begrijpen hoeveel moeite dit kabinet doet om onze vrijheid in te perken, om ons Nederlanders gevangen te houden in een vreemd spel van maatregelen, die aantoonbaar niet of nauwelijks invloed hebben op de verspreiding van virale ziektes zoals griep of corona, begon Kamerlid Wybren van Haga (FVD) zijn inbreng tijdens het debat over de spoedwet donderdag.

Het kabinet bleek niet in staat om ‘zijn zinloze en schadelijke maatregelen’ op een correcte juridische manier vorm te geven. De rechtbank in Den Haag oordeelde dinsdag dat de avondklok per direct moest worden opgeheven omdat de maatregel op verkeerde rechtsgronden is genomen. “Hier is [door het kabinet] een enorme juridische blunder begaan. Wat een enorme blamage,” zei Van Haga.

Vervolgens trok het kabinet alle registers open om de opheffing te voorkomen. Nog dezelfde dag schorste het hof in Den Haag de uitspraak van de rechter. Van Haga: “Ik vond het een bijzonder onaangename ervaring om het onvriendelijke en vooringenomen gedrag van de rechter in kwestie te zien. Ook de vraag wat voor rol Jaap van Dissel daar had bij een niet-inhoudelijke behandeling behoeft nadere uitleg.”

Iets heel belangrijks

Het Kamerlid verwees naar een deel van het vonnis dat nu ondergesneeuwd dreigt te raken. De voorzieningenrechter zei namelijk dat er ‘grote vraagtekens te plaatsen zijn bij de feitelijke onderbouwing door de Staat van de noodzaak van de avondklokmaatregel’. Daarbij weegt volgens de rechter zwaar dat de pandemie al bijna een jaar duurt en erkend is dat de druk op de zorg momenteel minder groot is dan eerder het geval is geweest. Ook toen de zorg eerder op maximale capaciteit draaide, is een avondklok niet noodzakelijk geacht.

De Staat wees erop dat het optreden van mutaties van het virus momenteel grote zorgen baart, maar volgens de rechter is het de vraag of dat op zich voldoende is voor instelling van een vergaand middel als de avondklok.

De rechter zei nog iets heel belangrijks: “Voordat een vergaande beperking als een avondklok wordt ingevoerd, moet wel duidelijk zijn dat er geen andere minder verstrekkende maatregelen meer open staan en dat de invoering van de avondklok daadwerkelijk een substantieel effect zal hebben.”

Foute modellen van het RIVM

Van Haga benadrukte dat de lockdown en avondklok ingevoerd zijn onder dreiging van een explosie aan besmettingen die het gevolg zouden zijn van de ‘levensgevaarlijke Britse variant’. Men had het over 170.000 besmettingen per dag, maar die kwamen er nooit. “Opnieuw lijdt Nederland grote schade door foute modellen van het RIVM, waardoor iedereen onnodig bang gemaakt wordt en waardoor dit kabinet op verkeerde gronden verkeerde beslissingen neemt,” aldus het Kamerlid.

Hij citeerde emeritus hoogleraar immunologie Pierre Capel, die heeft gezegd dat de Britse variant ‘wellicht iets besmettelijker, maar waarschijnlijk ook minder virulent is’.

Parlementaire enquête

De juridische haarkloverij is niet het probleem, zei Van Haga. Het echte probleem is dat de avondklok überhaupt werd ingevoerd, met grote steun van verschillende partijen. Hij wees erop dat artsen, wetenschappers en economen in verzet beginnen te komen tegen deze ‘onnodige crisis’. “Laten we hopen dat het kabinet nu eindelijk gaat luisteren naar wat er leeft in de samenleving.”

Maar, zo zei Van Haga, het kabinet heeft in het afgelopen jaar zoveel schade aangericht dat wij ook vinden dat het hiervoor ter verantwoording moet worden geroepen. FVD wil dan ook dat er een parlementaire enquête wordt gehouden inzake de aanpak van de coronacrisis door de Nederlandse overheid.

Veel mensen genoten van het optreden van het Kamerlid. “Wybren van Haga ‘on fire’ tijdens het avondklokdebat,” reageert spreker en auteur Hans van Tellingen. “Met name de rekenkundige vaardigheden van het RIVM moeten het 100% terecht ontgelden. Waarmee dus alle grondslag voor de lockdown, avondklok en spoedwet vervalt.”

4.9 75 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
71 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Christien
Christien
16 dagen geleden

Dat sowieso.
Lees ook eens het volgende wat ik onder ogen kreeg.
Dat prikkie gewoon even halen.

Wat zit hier nog meer achter dan een enorme belangenverstrengeling?

https://m.facebook.com/sabine.jansen.5201/posts/4047536335266333?d=m

Pieter van Leeuwen
Pieter van Leeuwen
16 dagen geleden

FVD gaat door het land, help ze en dus ook jezelf met een donatie, zodat meer mensen kunnen zien wat hun heldere standpunt is.

Peter
Peter
Reactie op  Pieter van Leeuwen
16 dagen geleden

Van Haga als huisjesmelker (!) en ‘zorgcowboy’ (als bestuurslid in de zorg geeft hij zichzelf als manager in de zorg ‘n miljoen ‘winstuitkering’ van jouw en mijn zorgpremies!) heeft geld zat.
Dat soort graaiers hoef je ècht niet te sponsoren!

TaoTruth
TaoTruth
16 dagen geleden

Held te midden een zee van fascisten.

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
16 dagen geleden

Mijn respect voor de Heer Haga is al groot maar nog steeds stijgende.
Deze clan moet absoluut ter verantwoording geroepen worden.

Realistic
Realistic
16 dagen geleden

Bang voor het virus?= NEE
Bang voor de overheid?=JA

Thoughtful
Thoughtful
Reactie op  Realistic
16 dagen geleden

Dus manipuleerbaar!

Willem
Willem
16 dagen geleden

Dit lijkt mooi maar het maakt niets uit, zie de werkelijkheid .
In een voetnoot van het Verdrag van Lissabon staat vermeld dat het Handvest van de EU, (waarin staat dat er geen doodstraf in de EU is), zal worden nageleefd, behalve in het geval van oorlog, rellen en sociale onrust (lett: ‘ontreddering’ of ‘omwenteling’). Dus dat is ook in het geval van demonstraties en wanneer “zij” vinden dat het nodig is.

De gestadige verandering van de Europese Unie in een fascistische superstaat is niet langer slechts een dreigende mogelijkheid, maar harde realiteit, die te vinden is in de voetnoten van het Verdrag van Lissabon. Al eerder bleek dat via het Verdrag allerlei afgewezen zaken, zoals het door Nederland verworpen Europese volkslied en officiële invoering van de algemene Europese vlag, tóch zijn ingevoerd. Net als de mogelijkheid voor een permanente Europese president.

Nina
Nina
Reactie op  Willem
16 dagen geleden

Ik kan dat verdrag nergens vinden, heb je een link? Al heel vaak gezocht maar nergens een compleet verdrag. Alvast dank.

Kare
Kare
Reactie op  Nina
16 dagen geleden
serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
Reactie op  Willem
16 dagen geleden

Mocht er al een verdrag bestaan, dat maakt vele regeringsleiders niets uit. Zij doen toch gewoon wat zij willen. Dat zien wij toch wel hier in Nederland. Rutte lapt alles aan zijn laars en lacht er doodleuk bij.

Dan wordt hij nog eens door een stel satanisten bijgestaan in de vorm van de Jonge, van Dissel en Koopmans. De rekenkundige modellen zijn er om hun gedachtengoed uit te dragen, de boel te manipuleren, en niets anders dan dat. Dat is de uitdrukkelijke boodschap van het WHO en de Wereldbank en daar mag niet van worden afgeweken.

Wat van Haga blijkbaar nog steeds niet begrijpt is dat hier de agenda van de Nieuwe Wereld Orde met Lockstep 2010 wordt uitgerold en dat zowel Rutte als de Jonge marionetten zijn en worden gebruikt om het plan van Bill Gates en Klaus Schwab uit te rollen. Dat plan gaat over lijken, dat is de mensen in Nederland al duidelijk geworden, maar in Den Haag is die boodschap nog niet tot de zgn. volksvertegenwoordigers doorgedrongen. Van Haga je bent op de goede weg. Mijn advies: bestudeer het plan van Rockefeller Lockstep 2010, dan begrijp je wat hier en in de rest van de wereld aan de hand is. Ik wil je graag bijles geven.

Bij dit plan gaat het om Covid-19, waarbij massale inentingen de spil zijn van de ondergang van de mensheid is. Eenmaal ingeënt, is er geen weg terug en is het kwaad geschiedt.

Vandaar dat er veel druk bij Mark ligt, want hij heeft de verantwoording op zich genenomen om Nederland de afgrond in te storten. De zogenaamde bezorgdheid om de gezondheid van de mensen dat zal hem worst zijn. Het gaat hier alleen maar om zijn eigen hachje en om daar succesvol in te zijn. Hij gaat over lijken. Het afbouwen van het aantal IC-bedden over de afgelopen jaren bewijst dat en dan heb ik het nog niet eens over al die andere leugens, die blijkbaar voor hem als de gewoonste zaak van de wereld gelden.

Van Haga is optimistisch, wat op zichzelf goed is, maar om Rutte van zijn voorgenomen plannen te weerhouden, is er maar 1 mogelijkheid; Rutte, maar ook de Jonge, meteen afzetten. Rutte zal zich nooit van zijn plan laten afbrengen, want hij heeft een verplichting op zich genomen en hoe het ook gaat, dat plan moet doorgaan. Daarvoor worden alle registers opengetrokken en alle normen en waarden en zelfs wetten aan de kant geschoven. Mensen wij hebben hier met iemand te maken die Nederland en zijn inwoners de afgrond instort.

Helaas hebben de meeste politici in beide Kamers dat niet door. Mijn advies is dan ook nog steeds dat Omtzigt zich bij van Haga aansluit. Daar mee wordt een grote partij die op de hand van Rutte is ontmanteld en ineffectief.

Antje
Antje
Reactie op  serieuze aangelegenheid
16 dagen geleden

Wat een goeie uitleg.
Nederland bestaat al lang niet meer sinds Wilhelmina naar Canada is gevlucht mei 1940
Het koningshuis bestaat ook niet, ook geen koning en koningin.
Op pateo.nl wordt dat heel mooi uitgelegd hoe dat in elkaar zit.
Nederland was toen al weggegeven.

Antje
Antje
Reactie op  Antje
16 dagen geleden

Als toevoeging; alles wat de regering doet of onderneemt is illegaal

Just me
Just me
Reactie op  Antje
16 dagen geleden

Exact.

Jansen
Jansen
Reactie op  serieuze aangelegenheid
16 dagen geleden

Klopt.
Maar naast bevestigen, moet er actie komen.
Het gaat niet vanzelf weg, en hopen op het komt wel goed of een ander lost het op is fout. Velen van ons zijn wel wakker, en meer ontwaken maar we zijn in de minderheid. Meer moeten er wakker gemaakt worden ( flyers, grafitie of wat dan ook) Pas wel op, want je krijgt snel een wappie stempel. Je naasten kan je al haast niet meer vertrouwen door 2 deling.

serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
Reactie op  Jansen
16 dagen geleden

Beter een wappie of complotdenker die de waarheid kennen en durven uit te spreken, dan vroegtijdig op advies en door leugens van de regering, het loodje leggen.

Arnold
Arnold
Reactie op  serieuze aangelegenheid
16 dagen geleden

Complotdenker wordt nog eens een Geuzennaam.

Ron Swart
Ron Swart
Reactie op  Willem
16 dagen geleden

Landen als Ierland, Franrijk en Nederland hebben de Europese grondwet tijdens referenda verworpen. Met hulp van ex-president en Deep State-dienaar Valery Giscard d’Estaing (1926 – 2020) is met minimale aanpassing dit document, met een totalitaire strekking, door alle EU-regeringsleiders in 2007 in Lissabon ondertekend. Vrijmetselaar & Baphomet-aanbidder premier Jan Peter Balkenende heeft de rol van Judas aangenomen en Nederland op dat moment verraden.

lammert
lammert
16 dagen geleden

amen

Gert
Gert
16 dagen geleden

Nederland is definitief gevallen, welkom in de nieuwe werkelijkheid, onderdrukking anno 2021, wanneer gaat men een Nederlandse muur bouwen a la de Berlijnse muur.

Dit ontbreekt er nog aan volgens kameraad Rutte.

Dubito
Dubito
Reactie op  Gert
16 dagen geleden

Anno 2021 bestaat een muur uit een verplichte app met al je gevevens er in.

Ertje
Ertje
16 dagen geleden

De liefde die Mark Rutte voelt voor Nederland werkt verstikkend. Het is tijd voor hem om los te laten want dat hoort ook bij liefde!

AlbertV
AlbertV
Reactie op  Ertje
16 dagen geleden

Klink mooi, maar alles wijst erop dat we te maken hebben met iemand met psychopathische trekken. Alles wat bij deze mensen op menselijkheid lijkt is nep, toneel, een masker. Met redelijkheid bereik je bij dit soort mensen helemaal niets, helaas.

Vitae
Vitae
Reactie op  AlbertV
16 dagen geleden

Bedoel je nu van Haga met zijn retoriek?

Dubito
Dubito
Reactie op  Vitae
16 dagen geleden

Natuurlijk bedoelt Albert dat. Dat hebt U goed begrepen. U wint hiermee een dubbelpak mondkapjes, 6 paar oogkleppen en een exemplaar van ‘Retorica’ van Aristoteles. Voor bij uw gezellig rokende houtkachel tijdens die lange avonden, opgesloten in uw huis.

Mart
Mart
Reactie op  AlbertV
16 dagen geleden

Dus?

Rob
Rob
Reactie op  Ertje
16 dagen geleden

Liefde is er in deze wereld überhaupt niet of nauwelijks. Polici als Rutte kennen alleen haat. Die hebben hun ziel verkocht voor macht en status. Dat zit in de familie, het gaat bij een volgende generatie alleen steeds verder. En dat blijkt wel. Rutte zijn grootvader was een NSB-er. Ik weet niet wat er van Rutte zijn vader is geworden maar dat kan ook niet iets menselijks zijn. Rutte wordt vervolgens politicus die deel uit maakt van de globalistische agenda en daarmee de ultieme NSB-er is. Niks liefde, haat met de duivel zelf als bron.

Deze wereld is altijd op macht gebaseerd geweest. Daar bestaat geen liefde. Wat mensen zeggen is niet hetzelfde als wat er gevoeld zou moeten worden. ‘Ik hou van je’ betekent in feite ‘ik heb je nodig (want zonder jou ben ik niks). Dat blijkt wel als er relaties eindigen en huwelijken in scheidingen eindigen. Liefde is niet menselijk, het is universeel. Als je daar iets van wilt uitdrukken dan moet je helemaal vrij van de effecten van deze wereld van macht en controle worden. Dat speelt op diverse niveau’s en aspecten: het ego, je Zelf, de ziel en het lichaam. Pas als het hele mens-zijn vrij is is er sprake van liefde. Als dat al zover kan komen kan dat een hele lange ontwikkeling inhouden of alles breekt in één keer open. Bij dat laatste wordt je dan wel volledig binnenste buiten gekeerd. De lange ontwikkeling werkt in het leven. Je moet dan uiteindelijk echt je Zelf ZIJN als liefde uitgedrukt wil worden. Er zijn er misschien wel die zo zijn maar dat zullen er letterlijk maar een paar op de hele planeet zijn. Er zijn wel mensen die zichZelf zijn maar die zijn ook niet (volledig) vrij in het mens-zijn. Van het echte mens-zijn, iemand die zich wezenlijk (energetisch) verbonden kan voelen heb ik in mijn ‘leven’ maar één gezien. Maar dat is dan ook wel meteen het ultieme wat je als mens op deze wereld kunt zijn. Verder dan dat gaat het niet in de huidige wereld. Als het dan toch een stap verder gaat dan ben je in lichamelijke zin dood. Het zou misschien wel kunnen maar dan zou het lichaam moeten veranderen, minder dicht worden en daar zou waarschijnlijk een kosmische gebeurtenis voor nodig zijn..

rop
rop
16 dagen geleden

Zeker dat dit kabinet ter verantwoording word geroepen,, heb al eerder vermeldt er komt een moment, dat het kruispunt van corona en de maatregels niet meer houdbaar zijn, men zal alles open moeten gooien om de economie ,de vele frustraties, kortom de het hele gebeuren van de vele negatieve effecten van de maatregel op menselijke aangelegenheden, de verantwoordelijke moeten berecht worden wegens abnormale niet werkende maatregels en zeker voor altijd opgesloten te worden, van door beïnvloeding van de vele maatregelen zijn mensen depressief geworden en alles wat er nog bijkomt, ze mogen beslist straks niet meer vrijlopen, want corona kan mensen doden, maar de maatregels ertegen zijn niet meer normaal, het brengt veel meer schade toe ,zoals ik al eerder beschreef. er komt een cruciaal moment ,van wikken en wegen, en corona daar zal mee geleefd moeten worden. want eind van dit jaar komt het gewoon weer, net als elk jaar de Griep.

x

Check Also

griepgevallen

Nul griepgevallen vastgesteld deze winter: ‘Wat een poppenkast leven we in’

Een opmerkelijk bericht in de media: er ...

van dissel

Jaap van Dissel misleidt Tweede Kamer over mondkapjes

Jaap van Dissel van het RIVM heeft ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

71
0
We lezen graag je reactie!x