Natuur en Milieu

Kijken: spectaculaire meteorietexplosie boven South Dakota

Help anderen door dit artikel met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In een spectaculaire timelapse-video van de sterrennacht boven de Amerikaanse staat South Dakota is te zien hoe een meteoor in aanraking komt met de atmosfeer en explodeert.

De video, die op 16 oktober jongstleden is gemaakt door fotograaf Wes Eisenhauer, toont hoe de meteoor met bijna 300.000 kilometer per uur door de dampkring scheert en vervolgens ontploft.

Eisenhauer fotografeerde de sterren buiten de stad Custer en besefte later pas dat hij een exploderende meteoriet had vastgelegd. De video is al bijna een miljoen keer bekeken. Volgens sommigen werd de ontploffing veroorzaakt door een stuk ruimtepuin.

Onze planeet wordt iedere dag gebombardeerd met 100 ton aan deeltjes ter grootte van een zandkorrel en verschillende grotere objecten. We zijn goed beschermd, aangezien ze vrijwel allemaal opbranden in de atmosfeer.

[New York Daily News]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marc
Marc
7 jaren geleden

Spectaculair!

Rinus
Rinus
7 jaren geleden

Het voorwerp raakt de glazen koepel op 100 km hoogte. Wel handig zo’n vissenkom.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

6
0
We lezen graag je reactie!x