Mens en Dier

De Jonge: Na vaccinatie niet terug naar normaal

Help door deze informatie met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Eerst moesten we in lockdown om de curve af te vlakken. Nu zitten we in lockdown omdat het ‘niet goed gaat’ met de besmettingscijfers. Eerst kregen we te horen dat het coronavaccin de enige weg uit de crisis is. Nu blijkt dat ook een stuk genuanceerder te liggen. Kamerlid Wybren van Haga (FVD) vroeg minister Hugo de Jonge dinsdag tijdens het spoeddebat over corona bij welke vaccinatiegraad we uiteindelijk kunnen stoppen met de coronamaatregelen. “Is er een bepaald percentage van groepsimmuniteit waarbij de minister denkt: nou, daarbij kunnen we stoppen met al die maatregelen?”

“Algemeen wordt aangenomen dat dat bij zo’n 70% is. Maar stel je nou eens voor dat we met de Britse mutatie te maken krijgen, die een hogere eigenstandige reproductiefactor zou hebben, of die een opwaarts effect zou hebben op het reproductiegetal. Dan betekent dat dus ook dat je een hogere mate van immuniteit moet hebben opgebouwd in de samenleving om daadwerkelijk beschermd te zijn,” antwoordde De Jonge.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
We zijn voorlopig echt nog niet voldoende beschermd met elkaar

Hij voegde toe dat het loslaten van de maatregelen ook afhankelijk is van de volgorde van vaccinatie, het tempo en de effectiviteit van vaccins.

Van Haga vroeg de minister of hij kan garanderen dat als die vaccinatiegraad op een bepaald niveau is, we kunnen stoppen met de mondkapjes, de 1,5 meter en de lockdown. De Jonge zei dat het helemaal loslaten van de maatregelen ‘echt nog wel een tijd gaat duren’. “We zijn voorlopig echt nog niet voldoende beschermd met elkaar. Maar misschien kunnen we een deel van de maatregelen al wel loslaten. En het meest wenkend perspectief dat we hebben voor het komende jaar, is dat dat ergens in de loop van het jaar natuurlijk gaat ontstaan.”

De Jonge voegde er gelijk aan toe dat alles heel sterk afhangt van de mate waarin op dat moment bijvoorbeeld mutaties de ronde doen die een hele snelle verspreiding hebben.

Zorgwekkend

Van Haga wees erop dat we nu al duizenden mutaties hebben en dat het dus heel goed kan zijn dat we de maatregelen in stand moeten houden en elke keer opnieuw moeten gaan vaccineren voor nieuwe mutaties, net zoals je ieder jaar de griepprik toedient. Dat zal volgens De Jonge ‘waarschijnlijk niet’ het geval zijn.

“Het is zorgwekkend dat, zelfs als we massaal een coronavaccin nemen, dit kabinet waarschijnlijk nog steeds de coronamaatregelen in stand houdt,” schrijft Van Haga op social media.

4.6 55 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

186 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Anne
Anne
3 jaren geleden

Het is niet te geloven , mijn stem is iig duidelijk de 17de van maart!!!

JaJa
JaJa
3 jaren geleden

Beginnen we nu te snappen dat de lockdown en alle maatregelen niets met een virus te maken heeft.
Hoe ver moeten ze nog gaan?

mee 2
mee 2
3 jaren geleden

ja natuurlijk straks hebben we COVID 20 en dan COVID 21 enz enz
wanneer stopt waanzin?

Gert
Gert
3 jaren geleden

Misleiding ten top, men zal nooit meer terugkeren naar het ”oude’ normaal.
Kinderen worden al opgevoed met het dragen van mondkapjes, 1,5 meter afstand houden.
Het leven wat we kenden zal nooit meer terugkeren.

Het nieuwe normaal is volledig doorspekt met angst, intimidatie en misleiding!

Back to top button
186
0
We lezen graag je reactie!x