Binnenland

‘Het regime Rutte omarmt openlijk het nazisme’

Help door deze info met kennissen op je social netwerk te delen!

Sinds 2005 brengt Rusland traditiegetrouw elk jaar bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties een resolutie in stemming waarin het nazisme wordt veroordeeld.

Dit jaar heeft de Algemene Vergadering van de VN met 105 stemmen voor en 52 stemmen tegen, en 15 onthoudingen de resolutie aangenomen waarin wordt opgeroepen tot ‘de bestrijding van de verheerlijking van nazisme, neonazisme en andere praktijken die bijdragen tot het aanwakkeren van hedendaagse vormen van racisme, rassendiscriminatie, vreemdelingenhaat en daarmee gepaard gaande intolerantie’.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De VN-resoluties zijn louter symbolisch van aard en niet juridisch bindend. Het zijn intentieverklaringen of de formulering van een advies. Hun symbolische impact mag echter niet onderschat worden.

Nederland stemt tegen

Rusland heeft de resolutie opgesteld samen met Azerbeidzjan, Wit-Rusland, Venezuela, Vietnam, Cambodja, Noord-Korea, Cuba, Laos, Nicaragua, Pakistan, Syrië, Soedan, de Centraal-Afrikaanse Republiek, Equatoriaal-Guinea en Zuid-Afrika.

De indieners maken zich grote zorgen over de verheerlijking van de nazibeweging, neonazisme en voormalige leden van de Waffen-SS.

Nederland stemde als één van de 52 landen tegen de resolutie. “Het regime Rutte omarmt openlijk het nazisme,” reageert FVD-Europarlementariër Marcel de Graaff.

Nazigroet

Begin dit jaar bracht premier Rutte volgens de Russische ambassade de nazigroet. Hij sloot een videoboodschap af met ‘Slava Ukraini’ oftewel ‘Glorie aan Oekraïne’.

De Russische ambassade in Nederland wees de premier erop dat ‘Slava Ukraini’ een groet is die is overgenomen door Oekraïense nazicollaborateurs en die gebaseerd is op een slogan die begint met ‘Heil’. Veel van deze collaborateurs hebben zich schuldig gemaakt aan afschuwelijke oorlogsmisdaden, aldus de ambassade.

Telegraaf-verslaggever Wierd Duk zei vervolgens: “Dit klopt en toen ik het hoorde dacht ik al ‘ai, niet slim’.”

4.8 155 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

130 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Bang van de waarheid? Het wordt steeds warmer onder de voetjes van de volksverraders…

Piet de vries
Piet de vries
1 jaar geleden

Vreselijk

voor
voor
1 jaar geleden

Er blijft niet veel meer over van eens ons mooie Nederland. Walgelijk . Wanneer rot die nazi rutte eens op.

nou en!
nou en!
1 jaar geleden
Back to top button
130
0
We lezen graag je reactie!x