Binnenland

‘Het regime Rutte omarmt openlijk het nazisme’

Help mee door deze info met iedereen op je social netwerk te delen!

Sinds 2005 brengt Rusland traditiegetrouw elk jaar bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties een resolutie in stemming waarin het nazisme wordt veroordeeld.

Dit jaar heeft de Algemene Vergadering van de VN met 105 stemmen voor en 52 stemmen tegen, en 15 onthoudingen de resolutie aangenomen waarin wordt opgeroepen tot ‘de bestrijding van de verheerlijking van nazisme, neonazisme en andere praktijken die bijdragen tot het aanwakkeren van hedendaagse vormen van racisme, rassendiscriminatie, vreemdelingenhaat en daarmee gepaard gaande intolerantie’.

De VN-resoluties zijn louter symbolisch van aard en niet juridisch bindend. Het zijn intentieverklaringen of de formulering van een advies. Hun symbolische impact mag echter niet onderschat worden.

Nederland stemt tegen

Rusland heeft de resolutie opgesteld samen met Azerbeidzjan, Wit-Rusland, Venezuela, Vietnam, Cambodja, Noord-Korea, Cuba, Laos, Nicaragua, Pakistan, Syrië, Soedan, de Centraal-Afrikaanse Republiek, Equatoriaal-Guinea en Zuid-Afrika.

De indieners maken zich grote zorgen over de verheerlijking van de nazibeweging, neonazisme en voormalige leden van de Waffen-SS.

Nederland stemde als één van de 52 landen tegen de resolutie. “Het regime Rutte omarmt openlijk het nazisme,” reageert FVD-Europarlementariër Marcel de Graaff.

Nazigroet

Begin dit jaar bracht premier Rutte volgens de Russische ambassade de nazigroet. Hij sloot een videoboodschap af met ‘Slava Ukraini’ oftewel ‘Glorie aan Oekraïne’.

De Russische ambassade in Nederland wees de premier erop dat ‘Slava Ukraini’ een groet is die is overgenomen door Oekraïense nazicollaborateurs en die gebaseerd is op een slogan die begint met ‘Heil’. Veel van deze collaborateurs hebben zich schuldig gemaakt aan afschuwelijke oorlogsmisdaden, aldus de ambassade.

Telegraaf-verslaggever Wierd Duk zei vervolgens: “Dit klopt en toen ik het hoorde dacht ik al ‘ai, niet slim’.”

4.8 155 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
131 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
2 maanden geleden

Bang van de waarheid? Het wordt steeds warmer onder de voetjes van de volksverraders…

Piet de vries
Piet de vries
2 maanden geleden

Vreselijk

voor
voor
2 maanden geleden

Er blijft niet veel meer over van eens ons mooie Nederland. Walgelijk . Wanneer rot die nazi rutte eens op.

nou en!
nou en!
2 maanden geleden
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

131
0
We lezen graag je reactie!x