Binnenland

Het rommelt binnen de VVD, Statenlid vertrekt: ‘Partijtop gaat op bedenkelijke wijze met onze boeren om’

Help door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!

Het rommelt binnen de VVD. Statenlid Dinand Leferink uit Overijssel heeft aangekondigd dat hij opstapt, meldt RTV Oost. Ook heeft hij na 31 jaar zijn lidmaatschap opgezegd.

Leferink is het beu. Hij voelt naar eigen zeggen geen verbinding meer met de partij na de ‘bedenkelijke wijze waarop de VVD-top in Den Haag zonder realiteitszin en enig gevoel van empathie met onze boeren en agrarische ondernemers denkt om te moeten gaan’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“De verbinding met de partij waar ik trots op was, voel ik niet meer en dan is het tijd om te gaan,” zegt hij.

“Een jaar geleden deed ik mijn werk nog vol passie, maar de partij past niet meer bij mij,” zegt Leferink, een ‘boerenzoon die geworteld is in het platteland’.

Revolte

Eerder beëindigde voormalig VVD-Kamerlid Gert-Jan Oplaat na 34 jaar zijn lidmaatschap. Hij zei dat de VVD ‘communistische trekjes’ begint te vertonen. “Het is verworden tot een bestuurderskliekje rondom Rutte, dat dictaten uitdeelt,” aldus Oplaat.

“Rutte is omringd door jaknikkers, die de leden negeren,” vervolgde hij. “Steeds meer leden komen in opstand. Er is een revolte aan het ontstaan. Ik hoor veel geluiden om me heen van mensen die óók hun lidmaatschap opzeggen.”

Grote onvrede

Ook de VVD in Friesland is het zat. Naar 20 Friese VVD-afdelingen is een brief gestuurd waarin valt te lezen dat er al een langere periode sprake is van ‘grote onvrede bij de achterban en onze leden’.

“Zonder koerswijziging zullen de Staten- en waterschapsverkiezingen, en dus daarmee ook de verkiezingen voor de Eerste Kamer, uitlopen op een grote nederlaag. Met de huidige koers zal de VVD zich verder vervreemden van de achterban en een deel van de leden.”

“Inmiddels hebben al een behoorlijk aantal leden het advies van onze premier opgevolgd: ze hebben hun lidmaatschap opgezegd!” staat in de brief.

4.9 141 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

112 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Peter Wisman
Peter Wisman
1 jaar geleden

Heel verstandig!

Arwijn
Arwijn
1 jaar geleden

Hopelijk zullen er meer volgen. Dit gedonder moet afgelopen zijn!

Rop
Rop
1 jaar geleden

Een ding weet ik wel ,de Boeren worden bespeelt..allleen een echte boer die weet dat, maar, dat het kabinet ze kapot willen hebben

Arno
Arno
1 jaar geleden

Kunnen ze, met een meerderheid, rutte niet uit de partij zetten?

Back to top button
112
0
We lezen graag je reactie!x