Mens en Dier

Dolfijnen stappen steeds meer over op vegetarisch dieet

Help door dit met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Dolfijnen schakelen steeds vaker over op een vegetarisch dieet. Meer dan de helft van alle dolfijnen leeft inmiddels exclusief van zeewier en plankton.

Hiermee bevestigen ze hun status als hoog-intelligente en ecologisch bewuste planeetbewoners. Dat schrijft zeezoöloog Johnny Hoogerland deze week in het toonaangevende blad Nature.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Traditioneel eten de zeezoogdieren voornamelijk vis en inktvis, maar die tijd lijkt definitief voorbij. Hoogerland ontdekte dat het dieet van de dieren in de afgelopen tien jaar sterk is veranderd. “Ik communiceerde vorig jaar met een atlantische dwergdolfijn toen het gesprek terloops op het eten van vis terecht kwam. Vertelt Bram (de naam van de bewuste dwergdolfijn) me doodleuk dat zijn familiegroep al jaren geen vis meer eet.” Hoogerland zette zijn onderzoek voort en ontdekte dat het hier gaat om een wereldwijde trend.

Zoogdieren ‘dragen steentje bij aan betere wereld’

Opvallend is de eensgezindheid onder dolfijnen. De witflankdolfijn, de bruinvis en zelfs de notoir conservatieve tuimelaar zijn allen bezig om hun dieet te verduurzamen en zo de visstand weer op peil te brengen voor toekomstige generaties. Alleen soorten als de orka eten enkele dagen per week nog een (MSC-gecertificeerd) visje.

Vereniging Wakker Dier maakt bezwaar tegen de benaming van het dieet van de intelligente zoogdieren. “Iedereen weet dat je een planktondieet niet 100% vegetarisch kunt noemen. Behalve fytoplankton zal er altijd een flink deel zoöplankton aanwezig zijn.”

Bron: Speld.nl

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x