Blog

Hoe vind je een oplossing voor een alcoholverslaving?

Help anderen door dit met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Als je een verslaving aan alcohol bestrijdt, is de eerste stap naar herstel om te erkennen dat je een probleem hebt en te accepteren dat je hulp nodig hebt. De weg naar herstel kan lang en moeilijk zijn, maar de eerste stap is meestal hulp zoeken bij het probleem.

De volgende stap is het onderzoeken van je bereidheid om een ​​nieuwe strategie aan te nemen. Leer zoveel mogelijk over alcoholisme en andere vormen van verslaving, zodat je weet welke vragen je moet stellen wanneer je een programma of faciliteit ontdekt, zoals een afkickkliniek alcohol, die aan je behoeften voldoet.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Verband tussen alcohol- en drugsverslaving

Alcoholverslaving is vaak een toegangspoort tot drugsverslaving. Het pad van alcoholverslaving naar drugs kan kort en krachtig zijn, of het kan lang, bochtig en gevaarlijk zijn. Als je een alcoholprobleem hebt en je gebruikt ook drugs of andersom, zoek dan eerst professionele hulp voordat er ernstige gevolgen zijn. Je kan naar een afkickkliniek drugs gaan en je laten behandelen.

Bovendien zijn drugs niet de enige manier waarop mensen betrokken raken in de wereld van middelenmisbruik of verslaving. Veel mensen ontwikkelen verslavingen omdat ze onderliggende psychische aandoeningen hebben, zoals depressie of een bipolaire stoornis. Deze omstandigheden maken hen kwetsbaarder om te bezwijken voor verslavend gedrag, zoals het regelmatig drinken van te veel alcohol of het gebruik van illegale middelen.

Zoek steun bij andere mensen

Hoewel de beste manier van handelen is om professionele hulp te krijgen, kan je ook steun zoeken bij vrienden en familieleden. Je zult merken dat ze meer dan bereid zijn om tijd vrij te maken in hun drukke schema’s om je door deze moeilijke tijd te helpen. Ze zullen je waarschijnlijk de broodnodige aanmoediging en complimenten kunnen geven, wat een belangrijk onderdeel is van het herstellen van een verslaving.

Als je niemand hebt die dit soort ondersteuning kan bieden, zijn er andere opties beschikbaar. Er zijn steungroepen voor mensen die in het verleden met drugs- of alcoholproblemen hebben geworsteld. Deze groepen bieden een veilige ruimte waar anderen zoals jij samen kunnen komen en hun strijd kunnen delen zonder angst voor oordeel of veroordeling. Ze geven leden ook toegang tot professionals die gespecialiseerd zijn in verslavingsherstel, zodat mensen iemand hebben om over hun problemen te praten buiten de groepsomgeving en iemand anders die begrijpt wat ze op persoonlijk niveau doormaken.

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Blog

Deze blog wordt aangeboden door een derde (niet-NFN) partij en is een zorgvuldig geselecteerd blog-artikel. De inhoud van blogs valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NineForNews.
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
gerritje
gerritje
1 jaar geleden

is zo langzamerhand niet alles wat de mens lekker of prettig of leuk vind niet een verslaving in vele hoofden? gek genoeg hoor je nooit over machtsverslaving of regelverslaving.

dat een verslaving iemands leven kan vernietigen moge duidelijk zijn ,, maar tegenwoordig (en zeker wanneer bepaalde belangen meewegen) is men al wel heel snel verslaafd.

Een ieder heeft recht op zn eigen “verslaving” en wanneer het uit de hand loopt (en dat bepaald de persoon of naaste familie zelf) is daar altijd nog het maatschappelijke net (daar betalen we met zn al meer voor dan redelijkerwijs opgemaakt kan worden, maar ja je hebt van die graaiers op een bepaald niveau), maar wanneer “verslaving” een verdien of prestigemodel gaat worden van vooral linkse lieden (links t op slachtoffers) om zichzelf aan te verrijken of te verheerlijken dan gaat het snel bergafwaarts (voor zover dat nog kan) ,zeker als inkomsten van de zgn verslaafde hier een rol in spelen als zgn pressiemiddel

Back to top button
1
0
We lezen graag je reactie!x