Homepagina » Gezondheid » Hoe we langzaam worden vergiftigd door alledaagse producten
Hoe we langzaam worden vergiftigd door alledaagse producten

Hoe we langzaam worden vergiftigd door alledaagse producten

Het is bekend dat giftige chemicaliën in plastic producten, blikjes, shampoo en cosmetica kanker, geboorteafwijkingen en onvruchtbaarheid kunnen veroorzaken. Toch reguleert de overheid het gebruik van de schadelijke middelen niet.

The New York Times vergelijkt de lakse houding van de overheid met de trage reactie op de schadelijkheid van tabak. Nu is iedereen ervan doordrongen dat roken dodelijk is en is het gebruik van tabak in publieke ruimtes en de verkoop van sigaretten streng gereguleerd.

Twee grote medische organisaties hebben onlangs waarschuwingen afgegeven over giftige chemicaliën in alledaagse producten. Deze stoffen worden gelinkt aan borst- en prostaatkanker, afwijkingen, obesitas, diabetes en onvruchtbaarheid.

Vervangers zijn vaak net zo slecht

Men legt vooral de nadruk op hormoonverstoorders, chemicaliën die de hormonen in het lichaam imiteren. Deze verstoorders worden gevonden in pesticiden, plastic, shampoo en cosmetica, maar ook in kassabonnetjes, blikjes, vlamvertragers en talloze andere producten.

Elke zwangere Amerikaanse vrouw heeft tenminste 43 verschillende chemische stoffen in haar lichaam, waardoor er eigenlijk alleen nog maar ‘vervuilde’ baby’s geboren worden.

Er zijn ongeveer 80.000 chemicaliën in omloop, waarvan slechts een klein deel is onderzocht op veiligheid. Wanneer bepaalde stoffen worden verboden vanwege gezondheidsrisico’s, zijn de vervangende producten vaak net zo slecht.

Eindeloze parallellen met de tabaksindustrie

Europa wil chemicaliën eerst testen voordat ze op de markt komen, maar in Amerika heeft de chemische lobby nog erg veel macht. “Je kunt eindeloze parallellen trekken met de tabaksindustrie,” zegt professor Andrea Gore van de Universiteit van Texas in Austin.

Volgens experts is het belangrijk dat mensen zichzelf beschermen tegen de chemische stoffen. Met name zwangere vrouwen en jonge kinderen. Probeer biologisch te eten, vermijd plastic, raak kassabonnetjes zo weinig mogelijk aan en koop geen banken met vlamvertragers, zeggen ze.

De chemische lobby trok afgelopen jaar in Amerika 121.000 dollar uit per Congreslid om te lobbyen, dus het ligt in de lijn der verwachting dat de chemiereuzen meer winst gaan maken, dat er meer jongetjes geboren gaan worden met afwijkingen en dat meer vrouwen onnodig zullen sterven aan de gevolgen van borstkanker.

[New York Times]


Vind je dit waardevol? Deel het dan met je vrienden op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

13 reacties

 1. En vergeet de vaccinaties niet, zeer schadelijk en zeker als het zo vroeg (vanaf 2 maand) in een babylijfje word gespoten, o.a waar aluminium inzit..

  15 likes
 2. Volgens mij is roken helemaal niet dodelijk.
  De stoffen die men bij de tabak doet, zijn vele malen schadelijker dan de tabak zelf.
  Tabak is een geneesmiddel, net als opium.
  Het is het misbruik van de geneeskrachtige eigenschappen dat roken schadelijk maakt.
  Ik vraag me zelfs af of Tabak zonder de saus er in wel verslavend is.

  12 likes
  • Voor het stoppen met roken ben ik overgestapt op de elektrische sigaret in de vooronderstelling dat nicotine de verslavende stof was en dat ik het op deze manier af kon bouwen. Wat bleek; de elektrische sigaret met nicotine was absoluut niet verslavend dus hoefde ik alleen de gewoonte af te bouwen(duurde bijna 1 jaar)

   2 likes
 3. En wat dacht je van geaborteerde foetussen, wat ook die worden door allerlei dagelijkse producten verwerkt.
  In de VS loopt daar een zaak tegen Pepsico. die zou dat verwerken in frisdranken en Lays producten.
  Drink ze en eet smakelijk.

  6 likes
 4. Ik heb zojuist het boek “100 jaar medische leugens” van Randall Fitzgerald gelezen. Ik ben er bijna hopeloos van geworden.
  Een heel erg onderschat en niet onderzocht probleem is de ‘synergie’ van al die chemicaliën: hoe reageert al die chemische zooi met elkaar als het door ons stofwisselingssysteem wordt verwerkt. Twee (of meer) stoffen kunnen relatief onschuldig zijn, maar samengevoegd een gevaarlijk gif worden.
  Biologisch voedsel is het beste alternatief maar ook daar is opletten geboden.

  8 likes
 5. Nee, en dan de “onschuldige” hielprik. pffff.

  2 likes
 6. En strarks wordt er allerlei nano-spul (complete nano-computers!) je bloedbaan ingespoten! Indien de overheid of een MNC besluit in je pakje Brinta een nanochip mee te geven, dan kun je er niets tegen doen, want je weet het niet eens! Nano Nano! Wie weet zit er al een heleboel nanotech nu al in je bloed!

  1 likes
 7. Wat is er met de hielprik denk je?

  1 likes
  • Met de hielprik wordt nanotechnologisch materiaal ingebracht om het kind in de controlelaag te houden.
   Dus dat het niet in een ander bewustzijnsveld kan komen en toekomstig mak slaafs schaap blijft.

   0 likes
 8. Met de hielprik wordt nanotechnologisch materiaal ingebracht om het kind in de controlelaag te houden.
  Dus dat het niet in een ander bewustzijnsveld kan komen en toekomstig mak slaafs schaap blijft.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

marc de hond

Marc de Hond wenst president Trump kanker toe. Kijk, dit zijn zogenaamd de deugers op de linkse flank

Marc de Hond, de zoon van opiniepeiler ...

chemotherapie

Chemotherapie kan juist leiden tot méér kanker. Dit is hoe het werkt

De behandeling tegen kanker is in de ...