Gezondheid

Hoe we langzaam worden vergiftigd door alledaagse producten

Help door deze informatie met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het is bekend dat giftige chemicaliën in plastic producten, blikjes, shampoo en cosmetica kanker, geboorteafwijkingen en onvruchtbaarheid kunnen veroorzaken. Toch reguleert de overheid het gebruik van de schadelijke middelen niet.

The New York Times vergelijkt de lakse houding van de overheid met de trage reactie op de schadelijkheid van tabak. Nu is iedereen ervan doordrongen dat roken dodelijk is en is het gebruik van tabak in publieke ruimtes en de verkoop van sigaretten streng gereguleerd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Twee grote medische organisaties hebben onlangs waarschuwingen afgegeven over giftige chemicaliën in alledaagse producten. Deze stoffen worden gelinkt aan borst- en prostaatkanker, afwijkingen, obesitas, diabetes en onvruchtbaarheid.

Vervangers zijn vaak net zo slecht

Men legt vooral de nadruk op hormoonverstoorders, chemicaliën die de hormonen in het lichaam imiteren. Deze verstoorders worden gevonden in pesticiden, plastic, shampoo en cosmetica, maar ook in kassabonnetjes, blikjes, vlamvertragers en talloze andere producten.

Elke zwangere Amerikaanse vrouw heeft tenminste 43 verschillende chemische stoffen in haar lichaam, waardoor er eigenlijk alleen nog maar ‘vervuilde’ baby’s geboren worden.

Er zijn ongeveer 80.000 chemicaliën in omloop, waarvan slechts een klein deel is onderzocht op veiligheid. Wanneer bepaalde stoffen worden verboden vanwege gezondheidsrisico’s, zijn de vervangende producten vaak net zo slecht.

Eindeloze parallellen met de tabaksindustrie

Europa wil chemicaliën eerst testen voordat ze op de markt komen, maar in Amerika heeft de chemische lobby nog erg veel macht. “Je kunt eindeloze parallellen trekken met de tabaksindustrie,” zegt professor Andrea Gore van de Universiteit van Texas in Austin.

Volgens experts is het belangrijk dat mensen zichzelf beschermen tegen de chemische stoffen. Met name zwangere vrouwen en jonge kinderen. Probeer biologisch te eten, vermijd plastic, raak kassabonnetjes zo weinig mogelijk aan en koop geen banken met vlamvertragers, zeggen ze.

De chemische lobby trok afgelopen jaar in Amerika 121.000 dollar uit per Congreslid om te lobbyen, dus het ligt in de lijn der verwachting dat de chemiereuzen meer winst gaan maken, dat er meer jongetjes geboren gaan worden met afwijkingen en dat meer vrouwen onnodig zullen sterven aan de gevolgen van borstkanker.

[New York Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marie
Marie
8 jaren geleden

En vergeet de vaccinaties niet, zeer schadelijk en zeker als het zo vroeg (vanaf 2 maand) in een babylijfje word gespoten, o.a waar aluminium inzit..

Loki
Loki
8 jaren geleden

En wat dacht je van geaborteerde foetussen, wat ook die worden door allerlei dagelijkse producten verwerkt.
In de VS loopt daar een zaak tegen Pepsico. die zou dat verwerken in frisdranken en Lays producten.
Drink ze en eet smakelijk.

Albert
Albert
8 jaren geleden

Ik heb zojuist het boek “100 jaar medische leugens” van Randall Fitzgerald gelezen. Ik ben er bijna hopeloos van geworden.
Een heel erg onderschat en niet onderzocht probleem is de ‘synergie’ van al die chemicaliën: hoe reageert al die chemische zooi met elkaar als het door ons stofwisselingssysteem wordt verwerkt. Twee (of meer) stoffen kunnen relatief onschuldig zijn, maar samengevoegd een gevaarlijk gif worden.
Biologisch voedsel is het beste alternatief maar ook daar is opletten geboden.

Berenbotje
Berenbotje
8 jaren geleden

En strarks wordt er allerlei nano-spul (complete nano-computers!) je bloedbaan ingespoten! Indien de overheid of een MNC besluit in je pakje Brinta een nanochip mee te geven, dan kun je er niets tegen doen, want je weet het niet eens! Nano Nano! Wie weet zit er al een heleboel nanotech nu al in je bloed!

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x