Homepagina » Natuur en Milieu » Klimaatconferentie Parijs: 10 redenen om niet in de leugens te geloven
Klimaatconferentie Parijs: 10 redenen om niet in de leugens te geloven

Klimaatconferentie Parijs: 10 redenen om niet in de leugens te geloven

Volgens de deelnemers aan de klimaattop in Parijs moeten we allemaal doodsbang zijn voor de catastrofale invloed van de klimaatopwarming. Die angst is ongegrond, schrijft Christopher Booker in de Britse Daily Telegraph.

De delegaties die op dit moment bijeen zijn in Parijs willen dat landen hun uitstoot van broeikasgassen drastisch terugdringen. We krijgen al 30 jaar te horen dat de wereldtemperatuur flink is gestegen als gevolg van de toename van de CO2-uitstoot.

Recordhoogte

Op de klimaattop is gewaarschuwd dat de wereldtemperatuur zal stijgen tot een recordhoogte. Booker merkt op dat de aarde al 200 jaar opwarmt. Tussen 1975 en 1998 steeg de temperatuur 0,5 graad. Hoewel 1998 werd gezien als ‘warmste jaar ooit’, steeg de temperatuur sneller tussen 1910 en 1940, toen ‘global warming’ nog niet bestond.

‘Pauze’

Booker wijst op nauwkeurige metingen die zijn gedaan met satellieten. Uit deze metingen blijkt dat de aarde al 17 jaar niet meer opwarmt. Zelfs het VN-klimaatpanel IPCC spreekt van een ‘pauze’ in global warming. Deze daling is niet voorspeld door de computermodellen. Er wordt gedacht dat natuurlijke factoren, zoals de zon en zeestromingen, meer invloed hebben op het klimaat dan werd aangenomen.

Middeleeuwse opwarmingsperiode

Er is bewijs dat de aarde 1000 jaar geleden warmer was dan nu, aldus Booker. Klimatologen noemden dit ook wel de middeleeuwse opwarmingsperiode. Die had niets te maken met de CO2-uitstoot. In 1999 stelde het IPCC dat deze opwarmingsperiode nooit heeft plaatsgevonden en dat de temperatuur aan het einde van de 19e eeuw plotseling omhoog was geschoten. Computeranalisten lieten daarop zien dat de computermodellen van het IPCC niet klopten.

97 procent

President Obama zei onlangs nog dat 97 procent van alle klimaatwetenschappers gelooft in de door mensen veroorzaakte global warming. Dit percentage is gebaseerd op een studie door een student die een groep van 10.257 wetenschappers onderzocht. In die groep zaten slechts 77 klimaatwetenschappers. Van deze 77 klimaatwetenschappers geloofde 97 procent in global warming, maar zij vormden slechts 0,007 procent van de oorspronkelijke groep.

IJsberen

Er wordt gezegd dat het ijs zo snel smelt dat de Noordpool binnenkort ijsvrij is. Uit satellietmetingen blijkt volgens Booker echter dat het ijs zich herstelt. Rond Antarctica is er bovendien meer zeeijs dan ooit en de hoeveelheid sneeuw en ijs op de Zuidpool is ook toegenomen. Het gaat prima met de ijsberen. Biologe Susan Crockford zegt op basis van waarnemingen dat er nu meer ijsberen zijn dan 40 jaar geleden.

Zeespiegel

Uit computermodellen zou blijken dat kleine eilandnaties binnenkort worden opgeslokt door de golven. Uit studies blijkt dat het grootste atol van Kiribati al 40 jaar op rij is gegroeid. En rond de Malediven is de zeespiegel niet gestegen, aldus Booker.

Extreem weer

Zelfs het IPCC geeft in haar laatste rapport toe dat er geen bewijs is dat hittegolven, overstromingen of cyclonen vaker voorkomen dan voorheen. Droogtes komen juist minder vaak voor, zo blijkt uit een studie.

Orkanen

De afgelopen 45 jaar is er geen toename waargenomen in de frequentie of intensiteit van zware stormen en orkanen zoals Katrina en Erica.

Duurzame energie

VN-klimaatchef Christiana Figueres, de organisator van de klimaattop in Parijs, stelt dat we beter kunnen overstappen op duurzame energie, omdat fossiele brandstoffen op den duur opraken. Ondanks de honderden miljarden dollars, euro’s en ponden die westerse landen al in windmolenparken en zonnepanelen hebben gepompt, zijn de resultaten nog niet erg bemoedigend, merkt Brooker op. Windturbines en zonnepanelen zijn goed voor slechts 1,5 procent van de huidige energieproductie.

Bindend verdrag

De klimaattop in Parijs moet de wereld gaan veranderen. Dat is volgens Brooker niet waarschijnlijk. China is verantwoordelijk voor de helft van de CO2-uitstoot. Het land wil de uitstoot de komende 15 jaar gaan verdubbelen. India wil de CO2-uitstoot tegen 2030 verdriedubbelen.

Om dergelijke landen meer windmolens en zonnepanelen te laten bouwen is het Green Climate Fund opgericht. Tegen 2020 wil de VN 100 miljard dollar per jaar gaan uitdelen. Tot dusver zit er 700 miljoen in de pot. Er moet dus nog 99,3 miljard worden ingezameld.

De inzet van de klimaattop is een bindend verdrag tussen 195 landen dat de opwarming van de aarde onder de twee graden moet houden. Zo’n verdrag zal geen enkele invloed hebben op het klimaat, benadrukt Brooker. We moeten het doen met wat de natuur ons voorschotelt.

Boekentip: The Real Global Warming Disaster

[Telegraph]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Caesar Lion Cachet schreef:

  LS…

  Een grote hoax en nog geld verslindend ook. Hypocriet tot op het bot. Over HAARP en Chemtrails wordt niet gesproken. En onze hofnar Rutte maar babbelen over helemaal niets.

  9 likes
  • erik schreef:

   Ik ben het met je eens, Caesar. Maar de vraag is, waarom de mainstreammedia en onze politici het onderwerp geo-engineering volledig mijden. Er wordt ook geen moeite gedaan om het te ontkrachten, want ze weten dat er veel overtuigend bewijs is voor het bestaan van o.a. chemtrails en de inzet van ionenkachels zoals HAARP. Op het internet wemelt het van betrouwbare info, met name geoengineeringwatch.org doet goed zijn best om de massa te laten ontwaken. Chemtrails zijn een wereldwijd fenomeen en er wordt iedere dag op grote schaal gesproeid. Mijns inziens is men ziende blind als men de trails niet waarneemt en naïef als men nog steeds gelooft, dat het contrails betreft. Ik denk dat het interview met een insider, dat ik als link in mijn vorige reactie heb opgenomen, voldoende zegt. Chemtrails vormen een wereldwijd schild, ter ondersteuning/vervanging van de ozonlaag. Want deze is zover aangetast, dat er een ongekende hoeveelheid UV-B het aardoppervlak bereikt. Uiteraard met verwoestende gevolgen. Helaas verwoesten de stoffen in de chemtrails op hun beurt de ozonlaag nog meer en zo ontstaat er een vicieuze cirkel die zijn weerga niet kent. Het gaat hier dus over een klassieke catch-22, waar geen enkele politicus zijn of haar vingers aan wil branden. Want als de massa zou doorkrijgen, hoe penibel de situatie is… Totale chaos, anarchie, opstand etc zou het gevolg zijn.

   3 likes
   • Caesar Lion Cachet schreef:

    LS…

    Ik ben van mening dat als je juist helemaal niets vertelt de chaos alleen maar groter wordt. Als je de inbreker ziet aankomen dan doe je de deur op slot. Maar staat die plotseling aan je bed dan krijg je een hartaanval. Maar de mens is ziende blind. Ook de de zogenaamde intelligente mens. Vraag maar aan je huisarts: Weet u wat chemtrails zijn ?

    Dan zie je hem of haar denken aan wat voor pilletje voorgeschreven moet worden. Let eens op hoeveel mensen niet meer zonder zonnebril kunnen. Ik pak nog vaak mijn racefiets en wordt soms helemaal misselijk van de straling als ik door de duinen fiets en heb een licht gevoel van paniek.

    Conclusie: Onze totaal chantabele politici zijn trekpoppen van de NWO / Agenda 22 en 30 . Medeplichtig aan wereld terrorisme terwijl de zogenaamde satanische elite, koningshuizen en alle andere satanische bloedlijnen zich aan het ingraven zijn voor de fatale klap. Aardig stukje om te lezen is o.a. Deep Black Murder Incorporated / Veterans Today. Die duim omhoog onder je stukje is van mij !

    9 likes
  • Dennis ufkes schreef:

   Het klimaat is al meer dan 100 jaar man made. Mede door geoengenering nexrad HAARP SRM global dimming. Klimaat top hahhaha nep ja!

   0 likes
 • De wakkere weerman schreef:

  Er is juist wel opwarming van de aarde en zelfs een extreem snelle in de nabije toekomst!!!

  Want wat is er aan de hand??

  – Geoengineering zorgt voor een vernielde ozonlaag zodat UV-B min of meer ongehinderd het aardoppervlak kan bereiken. Waardoor er een verstoorde balans ontstaat naar de warme kant.

  http://www.geoengineeringwatch.org/extreme-uv-radiation-is-killing-our-trees/

  – Dan hebben we nog het broeikasgas methaan wat 20 tot 100x sterkere broeikasgas is dan Co2. 50Gt Methaan wat dus elk moment kan ontsnappen uit de poollzee. De aarde zal circa 10graden opwarmen

  http://www.geoengineeringwatch.org/geoengineered-incineration-is-pushing-the-planet-toward-venus-syndrome/

  Dan als dat gebeurd is dan ligt er nog ongeveer 1000 gigaton klaar om te ontsnappen. Aarde zal dan zeker onleefbaar worden.

  Deze is ook een aanrader:

  https://www.youtube.com/watch?v=uRW45eaw28g

  Dit is nu net dat de oliemaffia je niet vertelt, en je afhankelijk laat van olie, en dat dus ook als melkkoe gebruikt. Het milieu kan ze niets schelen.
  Terwijl vrije energie al vele jaren, zoniet decennia achter wordt gehouden. Dit is de grootste misdaad aller tijden!!!

  Wat er moet gebeuren is nu stoppen met geoengineering en stoppen met de olie-industrie.

  11 likes
  • Loki schreef:

   En hoe zit het met al die giga tonnen koolstofmonoxide die vulkanen de laatste jaren uitspuwen door verhoogde spanning in de aardkorst.

   1 likes
  • Henk001 schreef:

   de ozonlaag is verstoord door het gebruik van CFK’s. daar is in 1986 een eind aan gemaakt en de ozonlaag is zich langzaam aan het herstellen. het dunner worden van de ozonlaag kan de opwarming niet verklaren want het beetje extra energie door extra UV-B wordt meer dan gecompenseerd doordat ozon ook een broeikasgas is, zodat een dunnere ozonlaag het broeikaseffect een beetje vermindert en daarmee voor afkoeling zorgt

   4 likes
 • De wakkere weerman schreef:

  Zee-ijs groeit??

  http://arctic-news.blogspot.nl/2015/11/arctic-ocean-shows-new-record-low-sea-ice.html

  Draagt ook niet bij aan ijsgroei, de warmte zit voornamelijk in de oceanen:

  http://arctic-news.blogspot.nl/2015/11/ocean-heat.html

  En de warme oceanen wat verzuring tot gevolg heeft, draagt ook niet bij aan een leefbare planeet, en Fukushima draagt daar ook zijn steentje aan bij:

  http://www.geoengineeringwatch.org/catastrophic-pacific-ocean-die-off-the-us-militarys-all-out-assault-on-the-web-of-life/

  1 likes
  • Geuz schreef:

   Is juist wakkere weerman.

   Eenieder die even de tijd neemt zich in de wetenschappelijke achtergronden te verdiepen, kan vaststellen dat globale opwarming van de aarde afhankelijk is van de temperatuur van de oceanen, niet van de de temperatuur van de lucht.

   De hoeveelheid CO2 is niet significant.
   De bedoeling van deze hoax is duidelijk om globale wetgeving door te voeren en zo soevereine landen machteloos te maken.

   De eerste verbrandingsmotor in de 19de eeuw liep op plantaardige olie.
   Als auto’s en andere machines op plantaardige olie zouden lopen, dan zou de mensheid onafhankelijk zijn van EXXON, SHELL en BP. Doel is globale slavernij, er is erg weinig succesvol verzet.

   5 likes
   • Henk001 schreef:

    opwarming komt door dat er meer warmte (in de vorm van zonne-straling) binnenkomt dan er warmte (in de vorm van IR straling die de aarde weer de ruimte in straalt) verdwijnt. in de oceanen zit geen warmtebron die de temperatuurstijging zou kunnen verklaren. satellietwaarneming toont aan dat de bovengenoemde stralingsbalans is verstoord. hierdoor wordt er extra warmte in het klimaatsysteem gepompt en dat gaat voor pakweg 95% zitten in de opwarming van de oceanen
    maar de verstoring van de stralingsbalans wordt wel degelijk veroorzaakt doordat er extra broeikasgas CO2 aan de atmosfeer wordt toegevoegd

    4 likes
  • Henk001 schreef:

   de verzuring komt niet door de hogere temperatuur, maar doordat er meer CO2 vanuit de atmosfeer oplost in de oceanen

   5 likes
 • Kalki schreef:

  Ergens is het goed mis gegaan met onze schepping.

  9 likes
 • Eeelke schreef:

  Zolang ik niet, zoals Willem Barendz, om de Noord naar Japan kan varen is er niets aan de hand dan veel geldklopperij

  6 likes
 • Johan schreef:

  Inderdaad is methaangas vele malen belastend voor de mens door veel sterkere opwarming van de aarde.
  Dat de aarde opwarmt en wel het sterkst op de Noordpool wordt bewezen door sneeuwval. Het kan op de Noordpool alleen maar sneeuwen als het een paar graden onder nul is. Omdat het gemiddeld ongeveer dertig graden onder nul is verijst de sneeuw, vandaar dat enorm veel ijszettingen te zien zijn op satellietbeelden.

  Omdat de aandelen zo gedaald zijn van fossielenbrandstoffen, zal er ook minder olie, aardgas, etc. opgehaald worden. Er zullen dus binnenkort ook andere energie dan fossiele energie toegepast worden.

  Sinds ongeveer anderhalve maand is de dag en nachttemperatuur in heel Europa veel te hoog.
  Door de hogere temperaturen zal er ook veel meer neerslag zijn (verdamping). We hebben dus ook gezien in dit landje dat de neerslagsom ver boven het gemiddelde ligt van de afgelopen anderhalve maand.
  Voor half december dit jaar zal in dit landje de dagtemperatuur niet onder de tien graden komen.

  Ik weet niet of je in dit geval kan spreken over weerfluctuatie of klimaatfluctuatie.

  2 likes
  • Henk001 schreef:

   Klimaat gaat over langjarige (volgens afspraak 30 jaar of meer) gemiddelden. Extremen in het weer komen (naar boven en naar beneden) altijd voor. Alleen de kans op extremen naar de warme (en in Nederland: natte) kant wordt groter en naar de koude kant kleiner. Het is alsof je met verzwaarde dobbelstenen gooit. Je gooit vaker een 6 dan volgens de kansverwachting, maar je kunt onmogelijk zeggen of die ene keer dat je een 6 gooit is veroorzaakt door de verzwaring. En er zal af en toe ook nog wel eens een 1 gegooid worden (vgl met strenge winter).

   3 likes
 • Berenbotje schreef:

  Waarom zou opwarming van de aarde slecht zijn? Indien het water in de zeeen toeneemt betekent dat ook dat er meer wolken gaan komen die thans droge gebieden van water gaan voorzien. Prima toch, wanneer de woestijnen weer gaan bloeien? Laat de aarde maar opwarmen!

  2 likes
  • Henk001 schreef:

   Hoe ver wil je die opwarming laten gaan? Als we in het huidige tempo doorgaan met verhogen van de [CO2] en andere broeikasgassen, dan zal de temperatuur kort na 2100 meer dan 6 graden zijn gestegen. Je kunt eenvoudig opzoeken wat dat voor de ijskap op groenland en west-antarctica gaat betekenen: een zeespiegelstijging van 6 meter rond 2300. Ik weet niet of je achterkleinkinderen daar zo blij mee zijn.
   Bovendien is je redenering erg simpel: meer verdamping meer neerslag woestijnen worden groen. In werkelijkheid zal op sommige plekken te veel neerslag vallen om nog aan landbouw te kunnen doen en andere regio’s zullen juist uitdrogen, doordat luchtstromingspatronen verschuiven. Nog afgezien van het feit dat meer warmte in het klimaatsysteem niet alleen in temperatuur en verdamping gaat zitten maar ook in bewegingsenergie: heftiger stormen en buien met alle mogelijke schade vandien.

   3 likes
 • Loki schreef:

  Hier is de beste uitleg waarom er klimaatverandering is!!!!!!

  Planet Nibiru to pass Earth

  https://www.youtube.com/watch?v=BmPg9Gu0hSc

  4 likes
 • erik schreef:

  Overal lees je dat de menselijke uitstoot van CO2 verminderd dient te worden. De mainstreammedia vertellen NOOIT, dat dit maar een fractie is van de hoeveelheid die de natuur zelf uitstoot. Dit wil echter niet zeggen, dat er geen probleem is! Massale kap van oerwouden en de vernietiging van het maritieme leven (en dus van plankton) zorgen ervoor, dat de natuurlijke filtering van CO2 nagenoeg afwezig is. Simpel gesteld: oerwouden en plankton zetten koolstofdioxide om in zuurstof. Maar dan moeten deze natuurlijke filters uiteraard wel aanwezig zijn. En juist dat is het probleem, want onze prachtige planeet wordt sinds de industriële revolutie steeds meer in het nauw gedreven door de mens. In een relatief zeer korte tijd zijn oerwouden verdwenen en is het leven in onze zeeën en oceanen verwoest. De CO2 filters werken daarom nauwelijks meer. De oplossing van ons enorme probleem is daarom eenvoudig maar rigoureus: geef ruimte terug aan de natuur! Dring de enorme overbevolking terug en laat de wouden en de oceanen weer gedijen. Deze oplossing is in ons sociaal bestel absoluut een taboe-onderwerp. Wij voelen ons superieur aan de natuur, terwijl we er gewoon onderdeel van uitmaken. We denken de wereld naar onze hand te kunnen en mogen zetten, maar dit veroorzaakt slechts een totale vernietiging. Van alles dat hier leeft, dus ook van het menselijk ras. Tel daarbij bovendien bij op, dat de ozonlaag significant aangetast is. Ik ben het volledig met de wakkere weerman eens; de hoeveelheid UV-B straling die het aardoppervlak bereikt is ongekend hoog te noemen. Geoengineeringwatch.org toont dit duidelijk aan op zijn website. Neem o.a. de kernproeven die gehouden zijn na WO2; een regelrechte verwoesting van de ozonlaag. Men tracht via geo-engineering alle schade ten goede te keren, danwel uitstel van executie te bedwingen (eerder het laatste dan het eerste). We zitten in een klassieke catch-22: zonder geo-engineering is het vrij snel gedaan met ALLE leven op deze planeet en met deze engineering zullen we wat uitstel krijgen. Maar zeker geen afstel, laat daar geen onduidelijkheid over bestaan! De Titanic is zinkende, maar het orkest speelt door. Deze link wil ik je niet onthouden: http://www.geoengineeringwatch.org/why-are-they-spraying-answers-from-an-insider/

  1 likes
  • Henk001 schreef:

   De natuur stoot inderdaad iedere noordelijke herfst veel meer CO2 uit dan wij door verbranding van fossiele brandstoffen doen (439 Gigatot tegen 29 Gt). Alleen: in de lente neemt de natuur ook weer 450 Gt op. (Dat was vroeger in balans, maar nu door de extra CO2 groeien planten iets harder.) Blijft er dus netto nog 18 Gt menselijke uitstoot over. Daarvan nemen de oceanen jaarlijks 6 Gt op. Zodat er netto 12 Gt CO2 aan de atmosfeer wordt toegevoegd. En dat heeft ervoor gezorgd dat de concentratie CO2 van ca 280 ppm rond 1800 via 310 ppm in 1950 tot 400 ppm nu is gestegen

   3 likes
 • Kalki schreef:

  Ergens is het goed mis gegaan met onze schlepping.

  3 likes
 • Henk001 schreef:

  Booker wordt betaald door de fossiel brandstofreuzen om deze desinformatie te verspreiden. DAT is de echte samenzwering, niet de opwarming.

  3 likes
 • frans schreef:

  Er is niks mis gegaan met de schepping.
  Angst zaaien is het doel net als met chemtrails.
  Angst is de voedingsbodem van de duisteren.
  Stuur Licht en ze kwijnen weg.!!

  2 likes
 • karel schreef:

  de grootste politieke hoax ooit, buiten een natuurlijk proces dat weliswaar wordt beinvloed door vervuiling is er niets aan de hand. De mens moet zich aanpassen aan de natuur niet andersom.

  0 likes
 • x

  Check Also

  timmermans

  Europees klimaatactieplan: ‘De stoppen in het hoofd van Timmermans zijn nu echt doorgeslagen’

  Terwijl de meeste landen nog worstelen met ...

  NPO

  NPO waarschuwt dat zeespiegel steeds sneller stijgt: ‘Dat is pertinent onwaar’

  Weerman Gerrit Hiemstra mocht gisteravond aanschuiven in ...

  >