Mens en Dier

Hoofdagent neemt ontslag na ‘wappiedemo’s’: Ik kan dit niet meer. Ik ga eraan kapot

Help door dit met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020 is begonnen met het publiceren van de transcripties van politieverhoren, zo laat de organisatie op social media weten. Tientallen agenten hebben zich bij de commissie gemeld en vervolgens een verklaring afgelegd. Deze klokkenluiders schetsen een heel ander beeld dan de media.

Sinds het begin van de coronacrisis is het werk van de mobiele eenheid in Nederland heel erg veranderd, verklaarde een hoofdagent bij de onderzoekscommissie, die onder leiding staat van Pedro Kuit.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

“Zelfs bij toegestane aangekondigde demonstraties wordt de ME zichtbaar op locatie geplaatst. Ik stel ook vast dat dit afhangt van het onderwerp van de demonstratie: bij de Black Lives Matter-demonstraties worden we niet eens opgeroepen of low profile geplaatst buiten zicht,” zei de hoofdagent, die als specialisme mobiele eenheid heeft gekozen.

Romeo’s

“Bij demonstraties tegen het coronabeleid worden we vol in zicht geplaatst en krijgen we van tevoren de opdracht op te treden bij de minste overtreding van de regels. Afstand houden is dan een ideale regel om op te treden: het is immers bijna onmogelijk voor demonstranten om de afstand van 1,5 meter in acht te nemen. Bovendien is dat juist iets waar zij tegen demonstreren,” vervolgde de agent. “De minste tegenstand, zoals niet snel genoeg lopen, is dan een toegestane reden om maximaal geweld te gebruiken.”

De hoofdagent merkte op dat de demonstraties tegen de coronamaatregelen standaard ‘wappiedemo’s’ worden genoemd. Hij bevestigde dat de zogenoemde Romeo’s er bij de coronaprotesten ‘continu op uit zijn de situatie te laten escaleren’, zodat de ME vervolgens zo snel mogelijk kan schoonvegen.

Ik kan en wil hier geen deel meer van uitmaken

De agent zei hier niet langer aan mee te kunnen en willen werken. “Er wordt neerbuigend en discriminerend over demonstranten gesproken. Het zijn ‘hersenloze wappies’, ‘virussen die je moet bestrijden’ en ‘onderkruipsels waar je de lat over moet leggen’.”

Je kunt je overigens niet zomaar ziek- of afmelden: “Er wordt dan direct gevraagd of je moeite hebt met ‘wappies rammen’. Wanneer je dat bevestigt, heb je geen leven meer: je wordt dan continu vernederd en gepest, en onder druk gezet demonstranten te slaan.”

“Ik kan dit niet meer. Mijn vrouw kent me niet meer terug. Ik ben depressief, slaap slecht, huil veel en val constant uit tegen mijn vrouw en kinderen.” De agent heeft als gevolg van zijn werk bij de ME een posttraumatische stressstoornis (PTSS) opgelopen en is momenteel onder behandeling. “Ik heb besloten mijn ontslag in te dienen. Ik kan en wil hier geen deel meer van uitmaken. Ik ga eraan kapot.”

[BPOC]

4.6 331 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

225 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
3 jaren geleden

Dapper en triest tegelijkertijd.

nanochip
nanochip
3 jaren geleden

Kunnen er vele een voorbeeld aan nemen
Sterkte gewenst voor deze mens

Corrie Cornelia Pruim
Corrie Cornelia Pruim
3 jaren geleden

Ik hoop van ganser harte dat dit verhaal ook echt is en niet verzonnen dan heb ik enorm veel respect voor deze man die zijn gezin voor laat gaan en misschien dat er dan nog velen zullen volgen.

Sam
Sam
3 jaren geleden

Wauw goed dat u voor uzelf kiest.
Bedankt dat u dit verhaal met onscwilde delen.
Dat geeft een mens weer hoop.

Back to top button
225
0
We lezen graag je reactie!x