Homepagina » Mens en Dier » Hoofdagent neemt ontslag na ‘wappiedemo’s’: Ik kan dit niet meer. Ik ga eraan kapot
agent
Foto: Nee tegen de coronamaatregelen (Karen Eliot CC BY-SA 2.0)

Hoofdagent neemt ontslag na ‘wappiedemo’s’: Ik kan dit niet meer. Ik ga eraan kapot

De Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020 is begonnen met het publiceren van de transcripties van politieverhoren, zo laat de organisatie op social media weten. Tientallen agenten hebben zich bij de commissie gemeld en vervolgens een verklaring afgelegd. Deze klokkenluiders schetsen een heel ander beeld dan de media.

Sinds het begin van de coronacrisis is het werk van de mobiele eenheid in Nederland heel erg veranderd, verklaarde een hoofdagent bij de onderzoekscommissie, die onder leiding staat van Pedro Kuit.

“Zelfs bij toegestane aangekondigde demonstraties wordt de ME zichtbaar op locatie geplaatst. Ik stel ook vast dat dit afhangt van het onderwerp van de demonstratie: bij de Black Lives Matter-demonstraties worden we niet eens opgeroepen of low profile geplaatst buiten zicht,” zei de hoofdagent, die als specialisme mobiele eenheid heeft gekozen.

Romeo’s

“Bij demonstraties tegen het coronabeleid worden we vol in zicht geplaatst en krijgen we van tevoren de opdracht op te treden bij de minste overtreding van de regels. Afstand houden is dan een ideale regel om op te treden: het is immers bijna onmogelijk voor demonstranten om de afstand van 1,5 meter in acht te nemen. Bovendien is dat juist iets waar zij tegen demonstreren,” vervolgde de agent. “De minste tegenstand, zoals niet snel genoeg lopen, is dan een toegestane reden om maximaal geweld te gebruiken.”

De hoofdagent merkte op dat de demonstraties tegen de coronamaatregelen standaard ‘wappiedemo’s’ worden genoemd. Hij bevestigde dat de zogenoemde Romeo’s er bij de coronaprotesten ‘continu op uit zijn de situatie te laten escaleren’, zodat de ME vervolgens zo snel mogelijk kan schoonvegen.

Ik kan en wil hier geen deel meer van uitmaken

De agent zei hier niet langer aan mee te kunnen en willen werken. “Er wordt neerbuigend en discriminerend over demonstranten gesproken. Het zijn ‘hersenloze wappies’, ‘virussen die je moet bestrijden’ en ‘onderkruipsels waar je de lat over moet leggen’.”

Je kunt je overigens niet zomaar ziek- of afmelden: “Er wordt dan direct gevraagd of je moeite hebt met ‘wappies rammen’. Wanneer je dat bevestigt, heb je geen leven meer: je wordt dan continu vernederd en gepest, en onder druk gezet demonstranten te slaan.”

“Ik kan dit niet meer. Mijn vrouw kent me niet meer terug. Ik ben depressief, slaap slecht, huil veel en val constant uit tegen mijn vrouw en kinderen.” De agent heeft als gevolg van zijn werk bij de ME een posttraumatische stressstoornis (PTSS) opgelopen en is momenteel onder behandeling. “Ik heb besloten mijn ontslag in te dienen. Ik kan en wil hier geen deel meer van uitmaken. Ik ga eraan kapot.”

[BPOC]
4.6 329 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
225 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
7 maanden geleden

Dapper en triest tegelijkertijd.

nanochip
nanochip
7 maanden geleden

Kunnen er vele een voorbeeld aan nemen
Sterkte gewenst voor deze mens

Corrie Cornelia Pruim
Corrie Cornelia Pruim
7 maanden geleden

Ik hoop van ganser harte dat dit verhaal ook echt is en niet verzonnen dan heb ik enorm veel respect voor deze man die zijn gezin voor laat gaan en misschien dat er dan nog velen zullen volgen.

Sam
Sam
7 maanden geleden

Wauw goed dat u voor uzelf kiest.
Bedankt dat u dit verhaal met onscwilde delen.
Dat geeft een mens weer hoop.

x

Check Also

hulp

NineForNews heeft je hulp nodig

Het wordt steeds duidelijker zichtbaar dat overheden, ...

verpleegkundige

CCU-verpleegkundige: ‘Ik heb het afgelopen halfjaar meer patiënten met deze klachten gehad dan in de 24 jaar ervoor’

CCU-verpleegkundige Myrthe heeft aan de werkgroep Zorgmedewerkers ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

225
0
We lezen graag je reactie!x