Homepagina » Gezondheid » Wat doe jij tegen de onzekerheid door deze bizarre tijden?
onzekerheid

Wat doe jij tegen de onzekerheid door deze bizarre tijden?

Het zijn bizarre tijden. En het lijkt erop dat het steeds gekker wordt. Had jij toen je “gelukkig nieuwjaar” zei, pak ‘m beet een half jaar geleden, gedacht dat het ZO zou worden in Nederland?

Ineens was er een virus dat Corona genoemd werd. Wereldwijd raakten mensen in paniek. Onnodig zei ik toen al. Lees mijn blog van 5 maart 2020 maar eens terug.

Natuurlijk is het vreselijk dat er veel slachtoffers zijn gevallen. Maar nu de cijfers bekend zijn is onomstotelijk bewezen dat de normale seizoensgriep méér slachtoffers eist dan Corona. Dus… Corona is niet gevaarlijker dan een normale griep.

Onnodige paniek

Wat wel gevaarlijk is, is de onnodige angst en paniek die gezaaid wordt. Deze wordt voornamelijk gecreëerd door de landelijke media. Slecht nieuws ‘verkoopt’ beter zeggen ze. En dus zag je op tv en in de kranten overvolle intensive care afdelingen. Iedereen moest mondkapjes op. Het beeld dat geschetst werd was zeer onheilspellend.

De realiteit was echter heel anders.

Er waren veel intensive care afdelingen die gewoon leeg stonden. Bovendien zijn er steeds meer gerenommeerde wetenschappers die ontdekten dat Corona helemaal niet zo gevaarlijk is als men jou wil laten geloven. Alleen… deze wetenschappers krijg je amper te zien op tv. Het past niet in het plaatje van ‘slecht nieuws verkoopt beter’.

Volkomen losgeslagen

De landelijke (mainstream) media zijn volkomen losgeslagen en compleet gek geworden. Het ene nepnieuwsverhaal na het andere verschijnt. Het is te gek voor woorden. En de massa gelooft het grif en laat zich bang maken. Ook omdat veel mensen als een papegaai napraten wat ze horen en zien.

Het 9-1-1 syndroom

Er wordt één verhaal verteld en via veel kanalen wordt dit ene verhaal verspreid. Vervolgens horen mensen dat en praten het na. Zo ontstaat er een enorme wolk van ongeveer dezelfde ‘informatie’, want iedereen geeft er zijn eigen draai aan. Uiteindelijk hoor je het overal. Alleen is niet zichtbaar dat deze wolk ontstaan is uit één enkele bron.

Wat nou als die ene bron het bij het verkeerde eind had? Dan geloven heel veel mensen iets dat niet klopt. En dus wordt er enorm veel onzekerheid verspreid.

Honderdduizenden mensen voelen zich daardoor angstig en onzeker.

 • Waar gaat het heen?
 • Waarom nu nog een noodwet invoeren, terwijl het gevaar van het virus allang voorbij is?
 • Waarom wordt er nu alweer angst gezaaid door te waarschuwen voor een tweede golf?
 • Moet dan iedereen weer een paar maanden verplicht thuiszitten?
 • Is dat de doodslag voor de zelfstandige ondernemer? De horeca? Winkeliers?
Onzekerheid

Niets is zo erg als onzekerheid. Niet weten waar je aan toe bent. Niet weten wat er gaat gebeuren.

Veel mensen weten wel ergens vanbinnen dat er niets van klopt. Het hele Coronagedoe is vreemd. Maar toch zit die onzekerheid er.

Wat als het wél gevaarlijk is? Wat als de maatregelen wel goed zijn? Wat als…

Onzekerheid is een vorm van angst. Sommige mensen voelen zich onzeker over van alles en nog wat of over zichzelf. Zij twijfelen bij veel dingen waar anderen niet eens over nadenken. Het is een gevoel van twijfel over iets of jezelf. Je bent in mindere of meerdere mate bang of je bepaalde dingen wel goed doet, of dat dingen wel goed zullen komen.

En als ik tegen iemand zeg dat je het gewoon naast je neer moet leggen en er niet aan moet denken, omdat het onnodig is en het niets oplost, dan krijg ik vaak de vraag: hoe doe je dat dan?

Hoe kom je van die onzekerheid af, als je overal om je heen dingen ziet en hoort die je eraan herinneren?

Wis dat onzekere gevoel

Er zijn mensen die dat gemakkelijk kunnen. En er zijn mensen die dan minder goed kunnen. Als jij ook dat onzekere gevoel hebt, over wat dan ook, dan is het goed om een paar keer te luisteren naar de speciale sessie ‘leven met onzekerheid’.

Deze sessie werkt op onbewust niveau, waardoor je vanuit jezelf onzekere dingen kunt laten voor wat ze zijn.

Je hoeft er verder niets voor te doen. Het werkt vanzelf. Wanneer je luistert naar deze sessie stop je met piekeren of nadenken over wat er mogelijk mis kan gaan.

Je voelt je in letterlijke zin zekerder. En dat geeft veel innerlijke rust. Want laten we wel wezen. Onzeker zijn over iets lost niets op. Het geeft je alleen een onbehaaglijk gevoel, waar je niets aan hebt.

Het is dan ook veel fijner om, ondanks de situatie, je gewoon goed en zeker te voelen. Toch?

Je kunt dan ook veel betere beslissingen nemen, omdat je helderder denkt.

En wie wil zich nou niet gewoon lekker voelen, ongeacht de situatie?

Het is een mooie, snelle en gemakkelijke manier om je zeker te voelen in onzekere tijden.

Klik hier voor meer info en downloaden

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Rayoflight schreef:

  Om de vraag te beantwoorden :’ik ga me informeren en heb het idee dat al deze onzekerheid kunstmatig is want iemand zei ooit :”vele revoluties hebben het bewezen, de mens blijft in zijn kern altijd hetzelfde”’.

  Deepstate, N.W.O, 9-1-1

  Deepstate is eigenlijk niet meer dan een verzameling van organizaties en lieden die tot doel heeft om de wereld zoals wij die nu kennen te hervormen. Mogelijk worden deze lieden aangestuurd door identiteiten die niet menselijk zijn.
  Een agenda binnen Deepstate is de N.W.O en deze agenda is al heel lang geleden in werking gezet.
  Sinds 1914 is er een tendens om de vrijheid van de burger in te dammen.

  Oorzaak hiervan is volgens mij dat de mensheid te snel veel te geavanceerd geworden is. Er zijn identiteiten die de mensheid aan hen willen onderwerpen, DS werkt samen met deze identiteiten. Een vrije wereld betekend uiteindelijk een mensheid die daadwerkelijk de ware aard van het universum zal ontdekken en zal ontdekken hoe het mogelijk is om deze parasieten van de mensheid te verslaan zijn.

  Deepstate informatie model (mijn verklaring van wat er nu wereldwijd aan de hand is)

  Binnen de NWO agenda wordt er gebruik gemaakt van wiskunde,big-data,social-media en artificial intelligence. Doel is het om het gedrag van elk mens op aarde te ‘mappen’ naar multidimensionele vectoren. Een vector is dan eigenlijk niet meer dan een lijst met getallen die het interne gedrag van het individu representeren. Hier is ‘ongeloofelijk’ veel data voor nodig die Door middel van Sociale media en o.a. zoekmachines is deze data verkregen wordt.

  Volgende fase is het om elk individu in een soort informatie-bubble te brengen. Dit enerzijds om individuen te classificeren en anderzijds om gedrag voorspelbaarder te maken. Deze ‘gedragsbubbels’ bewegen zich in de multidimensionele ruimte van het model (hilbert space).

  Einddoel van DS is het om alle gedragsbubbels conform NWO model te krijgen. Hiervoor worden deeplearning en AI toegepast (vb :Tensorflow).De mensen die betrokken zijn in het ontwikkelen van het model werden heel vroeger ‘Quants’ genoemd. Ook lijkt het mij dat ‘organisaties’ zoals cicada3301 tot doel hadden om mensen te ronselen met de nodige knowhow voor het maken van dit model. (?)

  Onzekerheid is die er wel ?

  Welnu ,Doel van bovenstaand model is het om :

  IEDEREEN ONZEKER TE MAKEN, EN HET IDEE TE WEKKEN DAT NWO/HET NIEUWE NORMAAL ALMACHTIG IS.

  Niets is echter minder waar! Het hele model zit namelijk vol met fouten. Hoewel het theoretisch mogelijk is om een samenleving volledig te sturen is de realiteit anders. Mensen kunnen en zullen uiteindelijk voor het model onvoorspelbaar gedrag vertonen. Dit is zelfs al vele malen uit het verleden gebleken. De geest van de mens is namelijk niet te breken! Een gegeven is dat Deepstate al verscheiden malen de eerst 2020 agenda nu 2030 heeft aangepast. Laat zich raden waarom dit is aangepast nietwaar?

  Feed-Back loops

  Mensen zijn wakker en zullen beseffen dat ze eigenlijk in een soort informatie bubble leven die hun gedrag als het ware bijstuurt zoals bijvoorbeeld een sappige wortel bepaald waar een hongerige ezel heenloopt.

  Het bewust zijn van de manipulatie door NWO genereert feedback loops in het model die onmogelijk te berekenen zijn. Resultaat: NWO stuntelt maar wat en het feit dat ze nu grof geweld gebruiken om de mensheid te onderdrukken betekend dat ze gefaald hebben. Geweld tegen het volk zal zich altijd uiteindelijk tegen hen keren.

  Of in termen van Tesla: hoe meer kracht je tegen het systeem inzet hoe krachtiger het systeem zich zal verzetten.

  Samengevat : Mensheid wordt wakker, en NWO veliest aan betekenis. Daarom ben ik het ook volledig eens met :

  ‘Wat wel gevaarlijk is, is de onnodige angst en paniek die gezaaid wordt. Deze wordt voornamelijk gecreëerd door de landelijke media. ‘

  Heb er aan toe te voegen :

  WEES ER ZEKER VAN DAT HET NIEUWE NORMAAL ZAL FALEN.
  Licht zal altijd overwinnen !

  Groetjes RayOfLight

  23 likes
 • Sjaakie van den Hoek schreef:

  Waarom wordt er nu alweer angst gezaaid door te waarschuwen voor een tweede golf???

  Om dat die hufter van Ab Oosterhuis zo nodig Vaccinaties wil verkopen
  de corrupte hufter en zuipschuit.

  16 likes
 • Cekay schreef:

  The Deep State, wil niet dat we naar een hogere dimensie evolueren.
  De pijnappelklier wordt bewust afgezwakt door o.a. fluor, kwik etc.
  Alles waar we plezier in hebben, moet worden afgeschaft. Theater, sport, horeca, religie lichamelijke contact eis.
  Dat zien we dus nu dan ook gebeuren.
  Door de 1.5 meter worden we steeds afstandelijker en vervreemden we van elkaar.
  Met de eventuele noodwet, wordt het leven bijna onmogelijk. Dit heeft niets met Corona ( griep ) te maken, maar wel met een algeheel onderdrukking.
  Zie George Orwell en de boeken van Robin de Ruiter.

  D.S. wil dat we onze identiteit en soevereiniteit verliezen en alle rassen laten mengen. Geen zwarte Piet en alles waar maar een kleurtje aan gegeven werd, moet veranderd worden. Bijv. de negerzoen, moorkop etc.
  Straatnamen vernoemd naar kolonisten met een minder fraai verleden, moeten veranderd worden. Met alle complicaties van dien. Iedereen moet dan zijn adresgegevens o.a. drukwerk laten veranderen.
  Ook het gezellige winkelen moet winder worden. Zie de leegstand van de winkels en wat nog te komen staat.
  Een vreedzame actie op het Malieveld van Viruswaanzin, werd verboden en BLM wordt op het Catshuis ontvangen.
  Undercover agenten vermomd als hooligans, veroorzaken de rellen en dat is schitterend op video vastgelegd

  12 likes
 • Mikkie schreef:

  Wat ik doe tegen de onzekerheid?
  Me doodergeren aan alle tegenstrijdige informatie die van alle wetenschappers komt die het RIVM informeren en wat onze overheid klakkeloos overneemt.
  Hier in Oost Groningen stoort zich ook bijna niemand nog aan de maatregelen.
  Mensen staan in de supermarkt gewoon met elkaar te kletsen, je moet soms duwen om erlangs te kunnen, de kassabon krijg je in de hand gedrukt, pasjes worden uitgewisseld etc. En IEDEREEN die je er naar vraagt vindt de maatregelen maar flauwekul.
  En nóg steeds ken ik niemand, die iemand kent, die corona heeft gehad. En persoonlijk denk ik sterk dat je juist kwetsbaar bent als je de grriepprik hebt gehad. Het zijn juist die personen( ouderen, chronisch zieken) die er dan dood aan zouden kunnen gaan.
  Kent iemand een jong en totaal gezond persoon die er aan gestorven is?

  9 likes
 • Rob Klaasen schreef:

  We werden ook nog gek gemaakt over rassisme het is allemaalte te gek voor woorden met daarbij een beeldenstorm nog op de koop toe . En ik hoop dat we als 1 volk , wit , zwart , bruin of geel nu eens met beide benen op de grond blijven staan en gewoon doen , want iedereen is gelijk . Toen ik deze week naar Veronica inside keek dacht ik nog van geloof dat Johan Derksen voor een volkstribunaal is verschenen , dit is compleet gestoord . De man is totaal absoluut geen rassist maar word door de media in de hoek gezet als zodanig totaale flauwekul . Dit is absurt wat er gebeurt . Johan verkondigt zijn mening trapt soms op teentjes maakt grappen . Maar de media zoekt sensatie en valt daarom dit programma aan want dat scoort en verdient lekker .

  8 likes
 • Bas van Stapelberg schreef:

  Mensen zijn voor een groot deel schapen. Kijk naar de hoeveelheid mensen die stemmen op een VVD of CDA of D’66. Compleet van het padje.
  En onzeker??? Pardon wie laat je onzeker voelen? De reclames dag en nacht uitgezonden op radio en tv? De smeerlappen uit de politiek? De smeerlappen van werkgevers? En niet te vergeten de ziekmakende propaganda van publieke of commerciële zenders?
  Laat je toch niet gek maken door dat zooitje gebakken lucht en materialisme.
  Ga genieten van een goed boek en een kopje thee en schakel die ellendig tv uit want daar komt alleen maar gif vanaf.

  7 likes
 • salvar schreef:

  niet mis te verstaan:
  1). een griepje uitvergroot tot een killer virus?
  2). iedereen verplicht thuis zitten zo er genocide gepleegd kan worden op de ouderen en nu ken ik er al verschillende die gestorven zijn aan eenzaamheid en de hele dag verplicht in de stoel zitten liefst zonder water.
  3). 1,5 meter zelfs nu springen sommige als een angstig hert aan de kant.
  4). alles dicht op de supers na.
  5). angst zaaien voor de tweede golf , het lijkt wel of alle burgemeesters opdracht hebben gekregen.
  6). de politie en straks het leger is je grootste vijand geworden (op rutte na dan).
  7). boetes uitdelen omdat je vrij rondloopt of te veel bij elkaar zit , wat voor wereld is dit geworden.

  5 likes
 • peter schreef:

  Wat ik heb gedaan in aanloop naar aankomende tijden? Ik kan water zuiveren, vuur maken, en heb een krachtig PCP luchtdruk geweer gekocht. Alles werkt uiteraard zonder stroom.

  3 likes
  • salvar schreef:

   @peter
   mensen zoals jij en meerdere moeten (de tijd dringt) een groep vormen en uit de ether verdwijnen.
   zorg ervoor dat je ergens bent waar je kan overleven samen.
   moet kunnen , alles is beter dan te blijven in je woning want dan ga je eraan.

   0 likes
 • x

  Check Also

  intimidatie

  Ben jij ook een moderne slaaf, zonder het te weten?

  Wist je dat het erg gevaarlijk is ...

  Gevaar Corona

  Coronacrisis hier in Spanje

  [Een artikel geschreven door Michel Lejeune van ...

  >