Gezondheid

Suikerbom: ‘diabetes type 3’ leidt tot ziekte van Alzheimer

Help door dit met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een ongezond dieet kan mogelijk leiden tot de ziekte van Alzheimer door een vorm van insulineresistentie die diabetes type 3 wordt genoemd.

Een hoog gehalte aan insuline door een slecht dieet kan het brein op dezelfde manier beschadigen zoals diabetes type 2 de spieren en lever- vetcellen aantast.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Door de hersenen te vaak bloot te stellen aan insuline kunnen ze op den duur stoppen met reageren op het hormoon, waardoor we minder goed in staat zijn om helder te kunnen denken en nieuwe herinneringen te creëren. Dat kan uiteindelijk leiden tot permanente schade, aldus de onderzoekers.

Gezond mediterraan dieet

En vet- en suikerrijk dieet wordt al langer in verband gebracht met een verhoogde kans op alzheimer, terwijl studies onder grote bevolkingsgroepen hebben aangetoond dat een gezond mediterraan dieet bescherming kan bieden.

Bij diabetes type 2 stijgt het gehalte aan insuline door te veel vet en suiker te eten waarop onze spieren, vet- en levercellen op den duur niet langer worden beïnvloed door het hormoon.

Uitgeput

Dit houdt in dat de hoeveelheid glucose en vet in ons bloed ongecontroleerd kan toenemen waardoor de alvleesklier wordt gedwongen nog meer insuline aan te maken. De klier raakt uiteindelijk uitgeput en de productie van insuline keldert.

Onderzoek onder patiënten door de Universiteit van Washington heeft laten zien dat mensen die insuline via een neusspray kregen details van verhalen beter konden onthouden, een beter geheugen hadden en onafhankelijker waren.

Amyloïde plaques

Een studie naar ratten door experts van de Brown-universiteit toonde aan dat het brein afhankelijk is van insuline om bepaalde zenuwimpulsen te reguleren. Door insuline te blokkeren raakten de ratten gedesoriënteerd en verdwaald in een doolhof omdat ze zich niet konden herinneren waar ze waren.

Hun brein vertoonde hetzelfde patroon van verval als bij alzheimerpatiënten. Ook werden eiwitophopingen die bekend staan als amyloïde plaques aangetroffen.

Gezond voedsel

Als de theorie standhoudt kan het eten van meer gezond voedsel en bewegen het risico op de ziekte van Alzheimer terugdringen en geheugenverlies bij patiënten met de aandoening afremmen.

Onderzoeksleider Dr. Suzanne de la Monte zei tegenover de New Scientist: “De ratten dementeerden. Ze konden niet leren en herinnerden zich niets. Ik denk dat Alzheimer begint met insulineresistentie.”

Let eens op de verpakkingen van voedingsproducten en ontdek hoeveel suiker er aan ons voedsel wordt toegevoegd. Dat gebeurt onder verschillende namen, waaronder maltodextrine, fructose, oligofructose, suiker, sacharose, invertsuiker, glucosestroop of glucose-fructosestroop. Er worden ook vele moderne kunstmatige zoetstoffen gebruikt waaronder bijvoorbeeld aspartaam, acesulfaam-K, neotaam, natriumcyclamaat, sacharine en sucralose.

Bron: Telegraph.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
gerrie ter horst
gerrie ter horst
11 jaren geleden

Zonder vet kan een mens niet leven. Het vet in onze voeding = iets anders dan levensmiddelen, wordt om de smaak te compenseren door een suikersoort/zoetstof vervangen. En dan ook nog vaak door het gevaarlijke glucose-fructosestroop. Gemaakt van gentech mais. Door dat goedje overal in te stoppen putten we onze alvleesklier uit. Als de commercie niet de macht had dan kon het misschien verboden worden. Gebruik nooit iets anders als weinig ruwe rietsuiker. En ook sober roomboter of kokosolie. Maar zonder zieke mensen komt er nog meer werkloosheid. Medicijnmannen en ziekenhuizen moeten winst maken. Wil iemand a.u.b. ziek worden? Dan blijven die instanties tenminste in stand en hebben mensen werk.
Winst en de farmacie; ik wordt er misselijk van. O ja, dat was de bedoeling !!!

Hunting wolf
Hunting wolf
11 jaren geleden

Mijn moeder heeft alzheimer, en er zijn twee soorten.De ene betreft eiwit groei op het korte termijn geheugen gebied in de hersenen, de andere betreft verstopte haarvaatjes in het gebied.Grote vraag welke onstaat door de SUIKERBOM??????Terwijl mijn moeder Suiker schuwt???

Back to top button
2
0
We lezen graag je reactie!x