Een ongezond dieet kan mogelijk leiden tot de ziekte van Alzheimer door een vorm van insulineresistentie die diabetes type 3 wordt genoemd.
Een hoog gehalte aan insuline door een slecht dieet kan het brein op dezelfde manier beschadigen zoals diabetes type 2 de spieren en lever- vetcellen aantast.
Door de hersenen te vaak bloot te stellen aan insuline kunnen ze op den duur stoppen met reageren op het hormoon, waardoor we minder goed in staat zijn om helder te kunnen denken en nieuwe herinneringen te creëren. Dat kan uiteindelijk leiden tot permanente schade, aldus de onderzoekers.
Gezond mediterraan dieet
En vet- en suikerrijk dieet wordt al langer in verband gebracht met een verhoogde kans op alzheimer, terwijl studies onder grote bevolkingsgroepen hebben aangetoond dat een gezond mediterraan dieet bescherming kan bieden.
Bij diabetes type 2 stijgt het gehalte aan insuline door te veel vet en suiker te eten waarop onze spieren, vet- en levercellen op den duur niet langer worden beïnvloed door het hormoon.
Uitgeput
Dit houdt in dat de hoeveelheid glucose en vet in ons bloed ongecontroleerd kan toenemen waardoor de alvleesklier wordt gedwongen nog meer insuline aan te maken. De klier raakt uiteindelijk uitgeput en de productie van insuline keldert.
Onderzoek onder patiënten door de Universiteit van Washington heeft laten zien dat mensen die insuline via een neusspray kregen details van verhalen beter konden onthouden, een beter geheugen hadden en onafhankelijker waren.
Amyloïde plaques
Een studie naar ratten door experts van de Brown-universiteit toonde aan dat het brein afhankelijk is van insuline om bepaalde zenuwimpulsen te reguleren. Door insuline te blokkeren raakten de ratten gedesoriënteerd en verdwaald in een doolhof omdat ze zich niet konden herinneren waar ze waren.
Hun brein vertoonde hetzelfde patroon van verval als bij alzheimerpatiënten. Ook werden eiwitophopingen die bekend staan als amyloïde plaques aangetroffen.
Gezond voedsel
Als de theorie standhoudt kan het eten van meer gezond voedsel en bewegen het risico op de ziekte van Alzheimer terugdringen en geheugenverlies bij patiënten met de aandoening afremmen.
Onderzoeksleider Dr. Suzanne de la Monte zei tegenover de New Scientist: “De ratten dementeerden. Ze konden niet leren en herinnerden zich niets. Ik denk dat Alzheimer begint met insulineresistentie.”
Let eens op de verpakkingen van voedingsproducten en ontdek hoeveel suiker er aan ons voedsel wordt toegevoegd. Dat gebeurt onder verschillende namen, waaronder maltodextrine, fructose, oligofructose, suiker, sacharose, invertsuiker, glucosestroop of glucose-fructosestroop. Er worden ook vele moderne kunstmatige zoetstoffen gebruikt waaronder bijvoorbeeld aspartaam, acesulfaam-K, neotaam, natriumcyclamaat, sacharine en sucralose.
Bron: Telegraph.co.uk
Gerelateerd:
- 68 genen reageren anders na Kirtan Kriya
- Bijen kunnen ’tijd terugdraaien’ en verjongen
- De 10 geheime wapens van de voedselindustrie
- Hoe vitamine D helpt tegen de ziekte van Alzheimer
- Kokosolie is remedie tegen alzheimer (video)
Alles komt naar buiten: dit is wat er werkelijk gebeurde in aanloop naar de aanval op Israël van 7 oktober
Australisch bedrijf brengt eerste cannabismedicijn op de markt: hier kun je het voor gebruiken
Baby krijgt 14 epileptische aanvallen per dag na nieuw vaccin tegen meningitis B
Nederlandse hoogleraar: “Ik ben blij dat we af zijn van die Clinton-maffia”
Studie: Buitenaardse groepen houden aarde mogelijk bewust in isolement
Rode, gele en groene vliegende schotels hangen uren boven bases op Zuidpool. Lees erover in dit CIA-document
Turbo-verkoudheid is mogelijk. Deze Finse studie laat zien hoe
Ancient Aliens 5: Vreemde ontmoetingen (video)
Buitenaardsen bestaan echt en zien eruit als mensen. Deze Cambridge-wetenschapper heeft een unieke kijk op evolutie