Binnenland

Psycholoog: dit is het verband tussen psychopathie, het enorme lijden en crisissen

Help mee door deze informatie met iederen die je kent op je social media te delen!

Er is een aantoonbaar verband tussen psychopathie, het enorme lijden en de crisissen in de wereld. Psychopaten op invloedrijke posities bepalen voor een groot deel de koers, het beleid en nemen ook de besluiten. Dat zei psycholoog André Rozendaal afgelopen week tijdens de raadsvergadering in de gemeente Horst aan de Maas.

Psychopaten in combinatie met macht is de giftigste cocktail die eigenlijk alleen nog maar kan leiden tot diepe ellende, benadrukte Rozendaal.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Sinds mensenheugenis en zeker ook in de twintigste eeuw is sprake geweest van psychopathisch leiderschap van de wreedste soort. Psychopaten achteraf herkennen, is niet zo moeilijk. Maar vooraf herkennen, is een stuk lastiger, zei hij.

Al dan niet opzettelijk gecreëerde crisissen

“Als psycholoog kan ik niet anders dan concluderen dat ook heden ten dage hoog- maar ook lagergeplaatste politici en captains of industry psychopathische trekken vertonen. Dit is voor wie goed kijkt terug te zien in hun gedrag en ook in het beleid dat ze voeren.”

Rozendaal waarschuwde dat psychopaten altijd de macht weten te grijpen ten tijde van al dan niet opzettelijk gecreëerde crisissen.

Het zijn namelijk de ideale omstandigheden waarbinnen een psychopaat zijn uitmuntende, manipulatieve eigenschappen kan uitspelen. Als mensen in angst leven, zijn ze heel gemakkelijk te manipuleren. Ze zijn niet alert op wat er werkelijk gebeurt en staan niet in contact met hun gezonde verstand en innerlijke kompas, aldus Rozendaal.

Ze liegen en volharden in leugens

Onderzoeken laten zien dat in de top van het bedrijfsleven, de gezondheidszorg, de media, de politiek en de overheid één op de vijf voldoet aan de kenmerken van een psychopathische stoornis. Dat is volgens de psycholoog zeer verontrustend.

Hij noemde ook een aantal signalen op die mogelijk kunnen wijzen op de aanwezigheid van een psychopaat aan het roer, waaronder: ze liegen en volharden in leugens, zelfs als de feiten zwart op wit staan. “Wie o wie in Den Haag hebben dit kunstje al vele malen getoond?”

4.9 140 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

104 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 jaar geleden

Deze Wereld wordt al een paar duizend jaar geregeerd door een stelletje volkomen gestoorde Babylonische Psychopaten…Ze hebben zich als een terminaal kankergezwel ingebed in elke samenleving tot op de allerhoogste TOP-Functies en Koningshuizen…Parasieten zijn het die hun slachtoffers leegzuigen en voor dood achterlaten…

Happy with nothing
Happy with nothing
1 jaar geleden

Als psycholen ons van dit rampenvolk in de top van de piramide kunnen verlossen , ben ik voor,politie en leger zullen we zeker niets aan hebben.

Sjef
Sjef
1 jaar geleden

Weet niet wat erger is, een psychopaat of een narcist. Maar alle leiders zijn in feite een narcist ten top. Als je de kenmerken van een narcist op Rutte toepast dan heeft hij een score van 98%.

Greet Resist
Greet Resist
1 jaar geleden

ik denk dat Huig Plug er zo uit het blote hoofd wel een paar weet op te noemen uit ervaring, als officieel erkent klokkenluider

Back to top button
104
0
We lezen graag je reactie!x