Homepagina » Bewustzijn » Man met hersenvliesontsteking herstelt wonderlijk goed na bijna-doodervaring. Je gelooft nooit wat hij zag
Man met hersenvliesontsteking herstelt wonderlijk goed na bijna-doodervaring. Je gelooft nooit wat hij zag

Man met hersenvliesontsteking herstelt wonderlijk goed na bijna-doodervaring. Je gelooft nooit wat hij zag

Een 54-jarige gezonde man werd op een ochtend wakker met hevige hoofd- en rugpijn. Hij werd binnengebracht op de afdeling spoedeisende hulp, waar men vermoedde dat hij een hersenvliesontsteking had.

Al snel bleek dat de aandoening was veroorzaakt door de E. colibacterie.

De man verbleef acht dagen in het ziekenhuis, waar hij bij tijd en wijle verward overkwam en soms zelfs bewusteloos was.

Bijna-doodervaring

Hoewel bacteriële meningitis als gevolg van de E. colibacterie heel vaak leidt tot complicaties en dodelijk is, herstelde deze patiënt tot verbazing van de artsen volledig.

Terwijl hij in coma lag had hij naar eigen zeggen een bijna-doodervaring. Hij claimde onder meer uit zijn lichaam te zijn getreden.

Zo had hij individuen gezien die rond zijn bed zaten te bidden. Dit bleek te zijn gebeurd op de vijfde dag, toen hij in coma lag.

Overleden familielid

De man zag ook een fel licht en had een ontmoeting met een overleden familielid, dat hij nooit had gekend.

Toen hij deze persoon na zijn herstel beschreef, bleek het te gaan om zijn zus, die na haar geboorte gelijk werd geadopteerd en die 10 jaar daarvoor was gestorven.

Hij sprak verder met een spiritueel wezen en communiceerde zonder gebruik te maken van woorden. De plek waar hij was voelde ‘echter’ aan dan deze wereld.

Belangrijk

Wetenschappers van de Universiteit van Virginia schrijven dat dit laat zien hoe belangrijk het is om bijna-doodervaringen te bestuderen en zo het brein en bewustzijn beter te leren begrijpen.

Hun studie over deze casus is gepubliceerd in The Journal of Nervous and Mental Disease.

[Virginia]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • onbekend schreef:

  Dat fel licht, is dat zonlicht op de volgende planeet?

  2 likes
 • Shockley schreef:

  Ik heb ook iets meegemaakt 7 mei jl. Het was zo bizar dat ik nu nog dagelijks denk “wat was dit?”

  Al een aantal dagen was mijn harig stukje geluk op vier poten, anders dan anders. Wilde alleen maar zitten en liggen. En als we wandelden leek ze vooral gericht te zijn op vogeltjes enz alsof ze zen was. 1 met de natuur. Ik had de dierenarts gebeld maar die zei dat het waarschijnlijk een griepje was. Ik kon de volgende dag wel langskomen. Dat hoefde echter niet meer.

  Ten tijde van haar sterven droomde ik het volgende: ik zag het universum, en op een gegeven moment een soort bed dat fungeerde als een gondel zwevend door de ruimte richting een licht. Ik zag wat schimmen van mensen en toen ineens een figuur in een gouden pak. Het gezicht zag ik niet, alleen vanaf zijn middel. Hij wenkte mijn hondje die op dit “bed/gondel” sprong in haar oude doen. Vol vrolijkheid dus. Ze keek nog 1 keer om met haar altijd blije gezichtje waarop de man in gouden pak zei “Het is goed zo, ze gaat naar huis”

  Ik werd wakker, totaal verbazing. En ik keek voor mijn bed, en zag daar het inmiddels levenloze lichaam van mijn hond. En toch was ik bizar kalm! Erg in zen, in totale vrede. Ik voelde nog even en wist “dit is net gebeurd” Daarna heb ik haar nog bedankt voor al haar liefde en vriendschap. Ik brak pas toen ik weer in de auto stapte nadat ik haar naar de dierenarts had gebracht.

  Nu loop ik al maandenlang te gissen naar wie dit figuur was in gouden pak. Want het was veel echter en anders dan een normale droom. Plus dat het dus echt gebeurde tijdens haar overlijden. Wie het weet mag het zeggen…

  9 likes
  • Louise schreef:

   @ Shockley..
   Wat een mooie belevenis, zowel voor jou als je hond, daarom kon ze of hij rustig inslapen..
   Maar waarom accepteer je die spirituele gebeurtenis niet gewoon, er zijn zoveel entiteiten en ze zijn allemaal echt….
   Je hoeft niet te zoeken het maakt niet uit of dat iemand een goud pak aan had…
   Je hond is opgehaald door liefdevolle wezens en jij hebt een prachtige ervaring gehad, wat waarschijnlijk je beeld verandert over dood gaan of overgaan….. Koester deze prachtige ervaring……laat het los…🙏

   11 likes
  • Kevin schreef:

   Raar, ik maakte iets gelijkaardigs mee, nu al heel lang geleden. Ik kan nog goed omschrijven wat ik meemaakte en zag, maar na al die jaren kan ik niet meer het exacte gevoel omschrijven van de intensiteit van belevenis. Weet niet of heel het verhaal hier welkom is.

   1 likes
 • salvar schreef:

  natuurlijk is er leven na de dood, waar leef je anders voor.

  6 likes
 • charlud schreef:

  Bekijk de website van Victor Zammit “Afterlive Evidence” : http://www.victorzammit.com/index.html

  4 likes
 • Rene schreef:

  The cirkel of live

  2 likes
 • Kees Chinees schreef:

  “Hij sprak verder met een spiritueel wezen en communiceerde zonder gebruik te maken van woorden. De plek waar hij was voelde ‘echter’ aan dan deze wereld.”

  Dat echter aanvoelen zeggen de mensen die DMT hebben gebruikt ook.

  2 likes
 • rob schreef:

  Waarom bidden mensen eigenlijk, om de mens te redden van de dood? als een mens sterft komt het in een ander wereld of een dimensie terecht ,waarom dan dat bidden ..om de persoon door te laten leven hier op aarde, of omdat we de persoon zogezegd liefhebben en die ander mooie wereld willen ontnemen

  2 likes
 • Elles schreef:

  Toen hij deze persoon na zijn herstel beschreef, bleek het te gaan om zijn zus, die na haar geboorte gelijk werd geadopteerd en die 10 jaar daarvoor was gestorven.

  Wonderlijke zin 2x moeten lezen, ze is dus 10 jaar voor zijn herstel overleden.

  1 likes
 • Coldshot schreef:

  Hij had “individuen gezien die rond zijn bed zaten te bidden” ?? Was dat gewoon de familie? Of bidden “spirituele wezens” ook tot een god o.i.d.? Is deze meneer ook toevallig ZELF erg gelovig? (zien we wat we WILLEN zien… of zien we toch iets wat we eigenlijk niet mogen zien?).

  1 likes
 • Grossmann schreef:

  Nou, veel bijzonders, wereldschokkends, heeft de beste man ook niet gezien. Bijv. hoe je uit lucht energie kunt winnen of alle ziekten kunt genezen of iets belangrijkers. Dat Love is in the Air is, dat weet men al duizenden jaren. Deze Air wordt Prana genoemd.

  1 likes
 • Anita schreef:

  Dit verhaal lijkt erg op het verhaal van de hersenchirurg Eben Alexander die een gelijksoorte ervaring had. Ook hij ontmoette zijn zus die hij niet kende in het leven na de dood bij een bijna dood ervaring.
  Vele mensen hebben een bijna doodervaring gehad en er is daar al veel onderzoek naar gedaan.

  Het onderzoek dat de University of Virginia doet naar de functie van onze hersens is wat mij betreft al ingehaald door de kennis die de schrijver Jozef Rulof, metaphysicus, 1898-1952, ontving over de functie van onze hersenen. Jozef Rulof was trancemedium en ontving zijn kennis vanuit Gene Zijde.

  Kijkt u even op website http://www.rulof.org. Onder het kopje Hersenen en Bronnen en laat u overuigen dat ons bewustzijn niet in de hersenen is opgeslagen. Er zijn ook mensen die kunnen denken zonder dat zij hersenen hebben, bij de geboorte. In het boek Zielsziekten vanuit Gene Zijde bezien kunt u daar meer over lezen.

  1 likes
 • wow schreef:

  Gene Zijde,…= bedacht door het ego om maar niet alleen te hoeven zijn= dualiteit. . Bijna dood=helemaal niet dood. Dood =voor het ego een feit.
  Meditatie = het medicijn die jou “brengt””in de realiteit,
  het is het BewustZijn, innerlijke stilte wat tot in de eeuwigheid overeind blijft.

  Bijna= dus helemaal niet.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Zes maanden oude baby krijgt 7 vaccins en sterft 2 dagen later. Moeder deelt haar verhaal (en heeft dringend advies)

  Is uw kind gevaccineerd tegen waterpokken? Dan kan het deze ziektes oplopen

  Twee 14-jarige jongens hebben hersenvliesontsteking opgelopen als ...

  Nooit gezien zoiets: ik zag in de badkamer mijn overleden oma zitten. Hartpatiënt vertelt openlijk over bijna-doodervaring

  Nooit gezien zoiets: in de badkamer zat mijn overleden oma. Hartpatiënt vertelt openlijk over bijna-doodervaring

  Catja de Rijk is al 15 jaar ...

  >