Mens en Dier

Kijk: Denk-voorman Azarkan vraagt Gideon van Meijeren wie de echte machthebbers zijn

Help anderen door dit met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

Denk-fractievoorzitter Farid Azarkan zei donderdag in de Tweede Kamer dat ‘de mensen hier’ volgens FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren aangestuurd worden door andere machten. “Hij sprak over het WEF. Maar nu zegt hij: het zijn de ambtenaren. Hoe verhouden die ambtenaren zich tot die elite? Is dat dezelfde club? Hoe zit dat?” vroeg hij aan Van Meijeren.

“Ik heb overduidelijk gezegd dat de Nederlandse regering niet de hoogste macht heeft over Nederland, de Tweede Kamer evenmin. Ik heb inderdaad heel vaak gewezen op de invloed van bijvoorbeeld de Europese Unie. Dat is het duidelijkste voorbeeld,” antwoordde Van Meijeren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

“Ik noem ook het World Economic Forum en de Bilderbergconferenties. Ook in de ambtenarij zit een hele sterke macht. Dat hebben wij al heel vaak benoemd.,” voegde hij toe.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Azarkan: ik begrijp het niet

Het FVD-Kamerlid diende een motie van wantrouwen in tegen minister van Justitie Yesilgöz. Azarkan begreep dat niet. “De heer Van Meijeren zegt: wij kunnen in die hele parlementaire democratie geen controle uitoefenen, niks. Maar hij doet daar wel aan mee. Hij dient net, volgens de regels, een motie in om te bekijken of hij de minister kan wegsturen. Dat is een groot goed. Dus gelooft hij er nou in dat dat via de democratische weg kan, namelijk via de parlementaire democratie? En als hij daar niet in gelooft, dan begrijp ik niet waarom hij een motie van wantrouwen indient via datzelfde systeem,” zei hij.

Parlementaire democratie ‘is vrijwel niets meer waard’

“Ik zit hier niet in de naïeve veronderstelling dat wij hier met z’n 150’en fundamentele beleidswijzigingen kunnen doorvoeren. Ik zit hier wel om voor de mensen thuis – ik richt me ook helemaal niet tot u en ik probeer u ook helemaal niet te overtuigen – te exposen wat er gaande is. Dat lukt gelukkig ook steeds beter. Wij zijn de grootste ledenpartij van Nederland. Onze beweging is niet te stoppen. We groeien nog iedere dag. Vandaar ook dat wij ongrijpbaar, oncontroleerbaar en onbeheersbaar zijn en dat er nu zelfs stemmen opgaan om ons te verbieden. Ik denk dat net bewezen is dat de parlementaire democratie vrijwel niets meer waard is. Zolang het mogelijk is, zal ik hier gebruikmaken van de mogelijkheid om me uit te spreken in de publieke ruimte,” legde Van Meijeren uit.

4.9 148 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

109 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sansculotte
Sansculotte
1 jaar geleden

Gideon zou zelfs Cesar Milan nog laten liggen. Hulde!

Vlinder
Vlinder
1 jaar geleden

Ook Azarkan begrijpt wel meer niet. Daar zit het vol mee in de kamer.

sommers
sommers
1 jaar geleden

ontkennen is ook een vak of hij is naief of hij weet hoe het zit

voor
voor
1 jaar geleden

Azarkan begrijpt er geen snars van .Goed van Gideon!!!
Wat is die Gideon toch een KANJER.
FVD wordt de grootste partij. Legt alle partijen aan de kant. En zeker D666, vvd,cu en cda. Allemaal weffers. We moeten af van het schwabinet.

Back to top button
109
0
We lezen graag je reactie!x