Buitenland

Ware aard presidentskandidaat VS komt naar boven

Help door dit artikel met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een Amerikaanse Republikeinse presidentskandidaat omschrijft de aanslagen op Iraanse wetenschappers als ‘schitterend’.

Dat zei Rick Santorum tijdens een verkiezingscampagne in Greenville in de Amerikaanse staat Zuid-Carolina, toevoegende dat wetenschappers die werkzaam zijn voor het Iraanse kernprogramma niet veilig zijn.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Opvallend is dat de laatste aanslag juist plaatsvond nadat Iran een overeenstemming had bereikt met de P5+1, Groot-Brittannië, China, Frankrijk, Rusland, de Verenigde Staten en Duitsland, om te onderhandelen in Turkije.

De Verenigde Staten, Israël en hun bondgenoten beschuldigen Iran ervan te werken aan een kernwapenprogramma en hebben hun invloed gebruikt om de VN-Veiligheidsraad tot vier keer toe sancties te laten opleggen aan de Islamitische Republiek.

In november 2011 riepen sommige Amerikaanse presidentskandidaten op geheime operaties uit te voeren in Iran en het kernprogramma van Teheran te saboteren.

Gelekt

Door de aanname van VN-resolutie 1747 in maart 2007 kwam de Iraanse Dr. Fereydoun Abbasi plotseling te boek te staan als ‘kerngeleerde’ zodat de westerse mogendheden stappen tegen hem konden ondernemen.

Volgens bronnen heeft de woensdag om het leven gebrachte Mostafa Ahmadi Roshan, vicedirecteur van de nucleaire opwerkingsfabriek in het Iraanse Natanz, recentelijk ontmoetingen gehad met het Internationaal Atoomagentschap (IAEA), wat betekent dat het IAEA informatie heeft gelekt over Iraanse nucleaire installaties en wetenschappers.

Bron: Presstv.ir

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x