Gezondheid

Huispsychiater Fox News voorstander medisch gebruik hallucinogene middelen

Help mee door dit met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Dr. Keith Ablow, een psychiater van het medische A-Team van Fox News, zei openlijk dat ‘wonderlijke substanties’ als hallucinogene paddenstoelen of xtc gestigmatiseerd worden.

In een artikel dat onlangs door Fox News is gepubliceerd merkt Ablow op dat onderzoekers hebben ontdekt hoe psychedelische drugs als psilocybine angst voor de dood wegnemen bij terminale kankerpatiënten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Psilocybine is het belangrijkste psychoactieve bestanddeel in paddo’s. “De kans dat een terminale kankerpatiënt verslaafd raakt aan MDMA (xtc) of psilocybine is gelijk aan nul,” schreef hij.

Veilig

Een studie in het Archives of General Psychiatry uit 2011 concludeerde dat psilocybine de stemming van patiënten die lijden aan kanker en angstgevoelens veilig kan verbeteren.

Het onderzoek werd geleid door Dr. Charles S. Grob, professor psychiatrie aan de Universiteit van Californië in Los Angeles. Hij ontdekte een significante verbetering van de stemming tot zes maanden na psychotherapie waarbij patiënten psilocybine kregen toegediend.

Twaalf vrijwilligers tussen 36 en 58 jaar oud kregen een gemiddelde dosis psilocybine of een placebo. Noch de vrijwilligers, noch de onderzoekers wisten welke patiënten een placebo kregen en welke de werkzame stof.

Veelbelovend

Na de dosis werden de vrijwilligers zes uur lang gevolgd. Ze werden aangemoedigd in bed te liggen en naar rustgevende muziek te luisteren. Nadien werden de patiënten geïnterviewd.

“In de meeste gevallen konden ze beter omgaan met hun fysieke pijn en psychologische onrust dan voorheen,” legde Ablow uit. “Sommigen voelden dat de drugs deuren van perceptie openden die voorheen gesloten waren zodat ze van binnen een stuk rustiger werden.”

Gelijksoortige studies zijn gedaan met andere psychedelische drugs zoals xtc en lsd. “Laten we openstaan voor de mogelijkheid dat veel ‘gevaarlijke’ drugs tevens zeer veelbelovend zijn,” concludeerde Ablow.

Bron: Rawstory.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x