Homepagina » Natuur en Milieu » Alle huizen van het gas halen is grote fout. Hoogleraar verbrijzelt klimaatbeleid: ‘Volslagen hysterisch’
gas

Alle huizen van het gas halen is grote fout. Hoogleraar verbrijzelt klimaatbeleid: ‘Volslagen hysterisch’

Het besluit om alle huizen in Nederland van het gas af te halen, is een grote fout van het kabinet, zegt hoogleraar David Smeulders van de TU Eindhoven.

In het programma dr Kelder en Co zei Smeulders dat de roep om gehaast van het gas af te gaan ‘volslagen hysterisch’ is.

Uit berekeningen die hij heeft gemaakt, blijkt dat de CO2-uitstoot juist toeneemt als huizen van het gas af gaan.

Zinloos

Dat komt omdat de warmtepompen die voor cv-ketels in de plaats komen, draaien op stroom. Die stroom is vooral afkomstig uit energiecentrales die draaien op kolen, gas of biomassa. En bij de verbranding van kolen, gas en biomassa komt weer een hoop CO2 vrij.

Het gasverbod is zinloos, zegt Smeulders. “Het levert niks op, behalve sympathie voor Groningen en een hogere energierekening voor huishoudens,” zegt hij.

Verbijstering

De hoogleraar merkt op dat buurlanden met verbijstering gadeslaan wat hier gebeurt.

In Duitsland en België worden huizen juist wel aangesloten op het gasnet.

Goed alternatief

Smeulders wijst erop dat we ‘worden opgezadeld met een peperdure operatie terwijl de klimaatwinst zeer beperkt is’.

Volgens hem is waterstof een goed alternatief. Bij de verbranding daarvan komt als restproduct namelijk alleen zuiver water vrij.

[AD, NPO Radio 1]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
1 jaar geleden

Dat weten wij zelf ook daar hebben we geen hoogleraar voor nodig.

Jets
Jets
Reactie op  Willem
1 jaar geleden

Juist wel. WETENSCHAP is heilig voor het kabinet en een deel van de Tweede Slaapkamer.

Ronald
Ronald
1 jaar geleden

Het kabinet is net een kalkoenfarm. Ze kakelen elkaar allemaal na zonder enig verstand van zaken. Het kabinet, eerste en tweede kamer en veel officiële instanties zijn niet meer geloofwaardig. Maar deze ellende is onze eigen schuld. We staan elke keer weer zo stom in en stemhokje een vinkje te zetten voor die onbenullen, die ons keer op keer belazeren.

Ronald
Ronald
1 jaar geleden

Die gasten zijn niet gek hoor, o nee ze zijn helemaal niet gek. Wij, het volk, wij zijn gek!

Elise
Elise
1 jaar geleden

Gewoon je gasfornuis niet wegdoen. Ergens bewaren. Gebruik camping gas.

Willem
Willem
Reactie op  Elise
1 jaar geleden

Moet je er wel kleinere gaspitjes/spuitmondjes of hoe die dingen ook heten in zetten anders werkt het niet.

Elise
Elise
1 jaar geleden

We kunnen beter met zijn allen asiel gaan aanvragen in Duitsland.

exegese
exegese
1 jaar geleden

Ze lokken ons doelbewust regelrecht in de val. Nederland zoals het nu is moet kapot en veranderen in een grootstedelijk industriegebied met distributie mogelijkheden via onze havens. Wij worden het Ruhrgebied van Noord west Europa. Het milieu en de natuur zullen in de toekomst helemaal niet meer zo belangrijk blijken omdat andere belangen dan zwaarder zullen wegen. Daarom moeten die boeren weg, de middenstand gesloopt en de mensen op de rand van de afgrond om ze mak te krijgen zodat de nieuwe plannen zonder morren omarmd worden. Dat plan zal doorgaan, of wij dat willen of niet. Welkom op de fundamenten van uw nieuwe toekomst, het grauwe stinkende industriële distributie hart van Europa. Men zal u allen waanzinnig “dankbaar” zijn voor het opofferen van uw prachtig groene. dierbare thuisland.Welkom in de realiteit !

Henk
Henk
1 jaar geleden

In Duitsland zijn ze veel verstandiger dan hier , gas is een enorm schone brandstof . Hier denken de geitenwollen sokken dat ze het beter weten . Ze komen er wel achter na verloop van tijd dan kunnen we ze allemaal uitlachen deze beroepsdrammers .

Straalmans
Straalmans
1 jaar geleden

Volgende stap zal dan zijn dat mensen met een filter in hun hol moeten rondlopen, want ja, daar komt ook gas uit.

Elise
Elise
1 jaar geleden

Het toverwoord duurzaamheid= geld verdienen.
Bij mijn moeder(73) en vader(74)zijn ze het huis om aan het zetten met een warmtepomp. Zonder verwarming/radiatoren meer onder de ramen. Er wordt ook geen vloerverwarming aangelegd. Ze hebben rijdende radiatoren, die ook nog es in het stopcontact moeten. Huizen zijn ook nog vochtig.(was heel vroeger een ven). Ze krijgen het huis niet eens warm. En de meter maar draaien. Zelfs als het huis helemaal klaar is(zonnepanelen/dubbele ramen), dan halen ze het rendement er niet eens uit. Heel dat project is een wassen neus.
Het ergste is dat ze de verbouwing geheel mee moeten maken.(ze zitten dus gewoon in het huis tijdens de verbouwing). Het woonbedrijf belooft ze van alles(ander huis/gelijkvloers), maar ze zitten er nog steeds in. Ik heb ze gewoon achteruit zien gaan. Ze zitten er compleet doorheen. In maart gaan ze verder.
Dit is dus een voorbeeld waar dus 2 problemen voorkomen, waar wij het nu hier op de site over hebben.
1. duurzaamheid deugt niet
2. woningnood.
Normaal ga je eerst de mensen uit het huis halen(vervangende woonruimte of ander huis) en daarna ga je verbouwen.(dit is een complete huisverbouwing/het dak en ramen moeten er ook af).
De medewerkers die dit project op hebben gezet zijn allemaal ontslagen of zelf weggegaan, want het loopt voor geen meter. Nu zijn daar weer andere mensen in voor de plaats gekomen, maar het probleem is er nog steeds.
Ja, dit kan allemaal hier in Nederland. Dikke schande en dan nog vluchtingen een nieuwbouw huis geven?
En dat is wat ik steeds zeg: als je de boel zelf niet op orde hebt, dan kun je geen andere mensen helpen en duurzaamheid kan niet worden toegepast, als je geen vervangende woonruimte hebt.
Zelfs een analfabeet snapt dat dit niet kan. Waarom? Omdat die mensen levenservaring hebben(gevoel in hun lijf hebben) en die mensen(kun je ze nog wel mens noemen?) achter de reken/tekentafel zitten of politiek beleiden, die denken alleen maar aan geld verdienen/status.
En dit is de reden dat Nederland op alle vlakken naar de filistijnen gaat. Men denkt niet goed na!(complete plaatje) Ze doen dingen als een kip zonder kop! Tok tok tok! Jullie zijn knettergek!

Elise
Elise
1 jaar geleden

Heb net een zware kankerbehandeling achter de rug. Lijdt zelf pijn/armoede enz. Krijg ik dit(ouders) ook nog op mijn dak. Ben bezig om een ander huis te regelen via een andere woningbouwvereniging. Ik moet nu werken aan mijn herstel en niet aan deze wantoestanden!. Graag posten, want het hele k*t beleid/systeem zorgt ervoor dat hele families/naasten ook overspannen worden. Hulp? Waar? Verwijzingen naar andere instanties heeft geen zin. Degene die hier verantwoordelijk is moet deze problematiek oplossen! Een psycholoog gaat mij daar echt niet mee helpen!

x

Check Also

lockdowns

World Economic Forum opgetogen over lockdowns: ‘Deze mensen zijn werkelijk gestoord’

Lockdowns zorgen ervoor dat ondernemers failliet gaan, ...

gates

Groene Reset: Bill Gates vergelijkt strijd tegen broeikasgassen met ‘wereldoorlog’

Wie dacht dat de rust na de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

17
0
We lezen graag je reactie!x