Homepagina » Binnenland » Kamer wil geen debat over weggeven nieuwbouwhuizen aan asielzoekers: ‘Echt te bizar voor woorden’
nieuwbouwhuizen

Kamer wil geen debat over weggeven nieuwbouwhuizen aan asielzoekers: ‘Echt te bizar voor woorden’

Er moeten heel wat nieuwbouwhuizen bijkomen in Nederland om de woningnood te keren.

Schiedam is nu in opspraak geraakt omdat de gemeente van plan is om nieuwbouwhuizen weg te geven aan asielzoekers.

“De gemeente Schiedam wil die gelukszoekers zelfs vanuit opvangkampen in derdewereldlanden laten invliegen om ze hier vervolgens van een prachtige woning te voorzien,” zei Kamerlid Alexander Kops (PVV).

Te bizar voor woorden

“Het is echt te bizar voor worden,” voegde hij toe.

De Nederlanders kunnen fluiten naar een woning, zei Kops, die graag een debat wil over deze kwestie.

Hij kreeg hier in de Tweede Kamer geen steun voor.

Het CDA zei eerst een reactie van de minister te willen afwachten. GroenLinks, VVD, D66, CU, PvdA en SP wilden ook geen debat.

Tekst loopt door onder de video.

In Schiedam is nog tevergeefs geprobeerd om asielzoekers te weren uit de nieuwbouwwoningen.

Alleen de Ouderenpartij stemde voor een motie om de zogeheten statushouders uit te sluiten. De overige partijen stemden tegen.

Extra druk

De partij merkte op dat er sprake is van ‘significante extra druk op de beschikbare voorraad, gezien het uiterst beperkte aantal sociale huurwoningen in de stad’.

Maarten Reurink van de Ouderenpartij wees erop dat mensen al gemiddeld acht jaar wachten op een woning.

Daar komt nu nog ruim twee jaar bij, zei hij.

Stemmingmakerij en discriminatie

Er kwam gelijk felle kritiek uit de hoek van GroenLinks, dat de Ouderenpartij betichtte van ‘stemmingmakerij’.

De VVD zei dat het voorstel om asielzoekers uit te sluiten van een Schiedamse woning ‘discriminatie’ is.

[Schiedam24]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

16 reacties

 1. Het wachten is dat de vlam in de pan slaat, dit is vragen om anarchie.. ik heb zelf in Amsterdam gewoond, met urgentieverklaring, je stond 8 jaar op een wachtlijst, dan had je keuze uit 3 woningen en als het je niet beviel (verkeerde buurt of verkeerde buren) dan mocht je weer onder aan rij aansluiten. Wat zijn dit voor volslagen idiote bewindvoerders, zelf rijden ze s’avonds naar hun riante huis (met of zonder chaffeur) en dat bepaald dat wij als Nederlanders de “import” voor moeten laten gaan ??? Nederlanders eerst en als er dan nog wat overblijft (wat het niet doet) eens kijken…

  54 likes
 2. ik begin het gevoel te krijgen of ik gek ben?
  het is toch niet te geloven wat je hier leest.
  de aap komt uit de mouw bij sp de sociale partij , ja voor gelukzoekers dus deze partij moet ook weggevaagd worden.
  ik ben eigenlijk geen kwaadaardig persoon maar als dit waar is zou je bijna een volksopstand beginnen.

  43 likes
 3. Mensen (idioten en weg met ons types) die hebben gestemd op de gevestigde partijen zijn er ook voor dat gelukzoekers en buitenlandse criminelen een mooi nieuw huis krijgen met van alles gratis ten koste van Vernederlanders (omvolking), vandaar ook dat er geen debat door deze partijen gevoerd hoeft te worden. Lijkt mij logisch en heeft te maken met “democratie voor sadomasochistische kiezers” en dat alles is bedacht in een VS/ISR/SA project: “Europese landen zullen en moeten degraderen tot arme middeleeuwse criminele derdewereldlanden”.

  En ach, asgrauw sheeple links fascistisch Vernederland willen het zo, met liefde en zelfopoffering, en verdienen daarom ook niet beter. Spijt is voor (nu al), als het te laat is.

  24 likes
 4. Dat Schiedam in opspraak is geraakt verbaasd mij enigzins. Andere gemeenten doen het namelijk veel asocialer. Die houden hun beleid hieromtrent namelijk sluw en geniepig buiten het gezichtsveld.

  Dat doen zij door COA’s samen te laten werken met de gesubsidieerde “goede doelen” instanties zoals bijvoorbeeld Humanitas. Met gefingeerde lijstjes, opgesteld voor het welbevinden van de “asielzoekers”, wordt bepaald hoe snel de doorstroom moet vlotten. Hoe urgent of hoe lang de autochtone nederlander al op de lijst staat voor een sociale huurwoning is ondergeschikt. Voor hen is immers de participatiesamenleving sinds 2015 in werking gegaan. Wat er dus op neer komt dat zij eerst familie, vrienden, kennissen moeten aanspreken voor hulp. Dit ongeacht de eventuele gevolgen die hier uit kunnen voortkomen. En lukt het niet om bij familie, vrienden, bekenden tijdelijk in te wonen (of geld te lenen) dan zullen de gemeentes hen eerst verwijzen naar de hulporganisaties die voor dit euvel zijn opgericht. Wel te weten, naar daar waar de zogenaamde vrijwilligers werken en die onbetwist loongerelateerde arbeid verrichten. Kortom een verwijzing krijgen naar wederom gesubsidieerde bedrijven die commerciele organisaties van de (arbeids)markt aan het verdringen zijn. Wat een gaaf land hebben we toch. En is er nou geen politieke partij die niet ziet waar dit heen gaat?
  Blijven we als natie daadwerkelijk Brussel volgen? Dus kiezen we voor het consensueel corporatisme, oftewel nemen we daarom de korte route naar slavenglobalisatie. Want ja natuurlijk willen we dat. Maar waarom dit niet openlijk toegeven dan? Waarom zo geniepig? Toch misschien bang dat nu het nog kan het volk in opstand komt…. Of is de corruptie al zo doorgevoerd dat de wal het schip niet meer kan keren.
  En ja, de woningbouwverenigingen werken hier uiteraard aan ook aan mee. Hoe zou dat toch komen?
  Zalig zijn de onwetenden. Voor de slaven die niet door hebben dat ze al onderdrukt worden. Hallo Neo!

  21 likes
 5. Triest, dat dit niet serieus wordt genomen.

  20 likes
 6. De enige groep Nederlanders, die zich niet gediscrimineerd mogen voelen zijn blanke Hollanders. Derhalve overweeg ik een huid transplantatie. Nog heel even en dan moeten we aan de imam vragen of we een kerk mogen bouwen. Bisschop die gasten toch is het land uit!

  17 likes
 7. Welkom in Rutteland.

  11 likes
  • Hoorde vandaag op radio dat rutte bij een satanische sekte is aangesloten?
   Zo iemand die beslist over wel en wee van de Nederlanders?

   7 likes
   • @hadjemaar. Dat je dat Rutte de enige was. Zijn we Demmink alweer vergeten met zijn kindermisbruik? En zo zullen er meer zijn en niet alleen in de politiek. Volgens veel (eerdere) berichten zitten ze overal in de top. Bea schijnt ild te zijn van de negende cirkel, wat wel wordt uitgelegd als ‘de zetel van Satan’. Als je de berichten zo leest dan is het een web dat over de hele wereld ligt. Nederland schijnt in Europa zelfs centraal te staan wat dat betreft.

    6 likes
 8. Acht tot tien jaar op een wachtlijst staan, als rechtgeaard hard werkend staatsburger en dan voorbij gestreefd worden door gelukszoekers die hier niets dan (hoge) kosten hebben bijgedragen aan de maatschappij, hetgeen in de meeste gevallen ook zo blijft. Dan kun je met terecht spreken van ontoelaatbare discriminatie. Maar dat is waar ze goed in zijn in Den Haag, dat is een doel op zich geworden en komt voor bij overheden, sub-overheden, grote organisaties maar ook in bedrijven. Mensen moeten immers tegen elkaar opgezet worden om ze mateloos te irriteren en ze uit hun kracht te halen en ze ook het idee te geven dat ze zelf niet deugen i.p.v. onze leiders.

  8 likes
  • @exegese

   Ben gepensioneerd, woon alleen in een 5 k eengezinswoning, ben ruim 10 jaar ingeschreven als woningzoekende, slaap niet meer in mn bed maar op de bank, kan alleen met pijn de trap op,ben een geboren en getogen Nederlander, ging altijd voor het ” vaderland” , was nooit ziek of werkeloos.Durf niet meer na zonsondergang op straat, word geterroriseerd door mn ” medelandse buren” , kortweg leef als een vluchteling en in angst.
   En met sociale hulp val ik net tussen de wal en het schip, heb er nét geen recht op, maar houd geen rooie cent meer over!
   Ik dank God op mn blote knieén dat ik een Bijbel heb, want je kunt niks en niemand meer vertrouwen géén enkele kerk. ik wacht wel op mn beurt, want een ding is zeker, alles wat leeft gaat dood!

   8 likes
 9. Er was toch een overschot aan kantoren? Waarom niet verbouwen en de asielzoekers daar huisvesten.

  7 likes
 10. Dat is niet bizar, omdat het leidende geheel straks ook weer terug gaat naar hun politieke middeleeuwen waar ze thuis horen.

  4 likes
 11. Ik vraag me wel waarom ze de stemmers blijven duwen in de armen van de FvD / PVV hoek. Hebben ze nog enige vorm van hersenen in hun pan? Het lijkt wel dat ze niet meer kunnen nadenken. Totaal cognitief dissonantie.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

ollongren

Ollongren gaat er eigenhandig voor zorgen dat je geen huis kunt krijgen

Een wetsvoorstel van minister Ollongren van Binnenlandse ...

nederland

Terwijl Nederland kampt met schreeuwend woningtekort, wordt op deze plek een luxe woonwijk voor asielzoekers uit de grond gestampt

Nederland heeft een schreeuwend tekort aan woningen. ...