Homepagina » Buitenland » Beruchte huurlingenleger Blackwater wil Venezolaanse president Maduro afzetten. Dit is het plan
Beruchte huurlingenleger Blackwater wil Venezolaanse president Maduro afzetten. Dit is het plan
Foto: Gastón Cuello Wikimedia Commons

Beruchte huurlingenleger Blackwater wil Venezolaanse president Maduro afzetten. Dit is het plan

Het is onrustig in Venezuela. Gisteren werd daar geprobeerd een gewelddadige coup te plegen nadat oppositieleider Juan Guaido via sociale media had opgeroepen tot een militaire opstand.

Guaido heeft zichzelf in januari tot interim-president benoemd. Hij wordt erkend door Europa en de Verenigde Staten.

Ondertussen geeft de gekozen president Maduro, die steun geniet van onder andere Rusland, niet op.

Interesse

Erik Prince, de oprichter van het beruchte huurlingenleger Blackwater, heeft nu aangeboden om een leger in te zetten en Maduro uit het zadel te wippen, meldt Reuters op basis van meerdere bronnen.

Het leger zou bestaan uit 5000 huursoldaten uit Colombia en andere Zuid-Amerikaanse landen.

Zijn woordvoerder Marc Cohen zei eerder deze maand nog dat hij ‘geen plannen had om een operatie in Venezuela uit te voeren’.

Een directeur van zijn private-equitybedrijf bevestigde echter dat hij interesse heeft in een missie in Venezuela.

Ontmoetingen

Volgens één bron heeft Prince in april nog ontmoetingen gehad over een missie in het land.

Twee ingewijden beweren dat Prince een beroep heeft gedaan op privé-investeerders en bevroren Venezolaanse tegoeden.

Blackwater heeft zich onder meer in Irak flink misdragen, maar de Amerikaanse overheid durfde in eerste instantie niet in te grijpen.

In 2007 schoten medewerkers van het militaire beveiligingsbedrijf 17 burgers in Bagdad dood.

Gedreigd

Het bedrijf, dat ondertussen diverse keren van naam is veranderd, had een contract van één miljard dollar om het personeel van de Amerikaanse ambassade in Bagdad te beschermen.

Het onderzoek, dat werd uitgevoerd door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, werd stopgezet nadat een hoge manager van Blackwater had gedreigd om de hoofdonderzoeker te vermoorden, schreef de New York Times.

In 2015 kreeg een medewerker van Blackwater alsnog een levenslange gevangenisstraf voor de moord op de onschuldige burgers, onder wie ook vrouwen en kinderen.

Oekraïne

Drie andere beveiligers kregen 30 jaar celstraf.

De Duitse krant Bild am Sonntag onthulde dat Blackwater-huurlingen ook hebben meegevochten in Oekraïne.

[Sputniknews, PressTV]


Vind je dit belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

11 reacties

 1. Maduro moet inderdaad gewieberd worden, waardeloze vent.

  2 likes
 2. Waarom dan?

  Net als ghadaffi en saddam en assad?

  12 likes
 3. De WOIII zou volgens voorspellingen voortkomen uit een ogenschijnlijk onbelangrijk conflict. Het zou dus zomaar Venezuela kunnen zijn. Hopelijk werkt de perimeter van de Russen nog goed en zal deze er voor zorgen dat de gangreen nep joden/zionisten en de politici in de VS en de EU hun fysieke rottingsproces mogen ondergaan. Dat het judasvlees ze van de botten mag vallen, want de geest lijkt niet te willen luisteren.

  Trump is dus van hetzelfde als al z’n voorgangers. Hoe haal jehet uiteindelijk in je achterlijke hoofd om een stinkhond als John Bolten in te zetten als nota bene VS veiligheidsadviseur.

  De Amerikanen zijn niet te verbeteren moordenaars en wederom zoeken ze de grenzen op van het ontoelaatbare op…. Trump heeft zichzelf bij deze bewezen als incapabele zionistische hond en kan met deze ziekelijke interventie en het ongrondwettelijk toe eigenen van Venezuela het wel vergeten. De populariteit zal voir hem bij deze alleen maar afnemen en is dit een win-win situatie voor de nazi zionisten. Trump afgemaakt en het land Venezuela ingepikt!

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Amerika heeft sinds 9/11 6,4 biljoen dollar gepompt in oorlogen waarbij meer dan 800.000 doden zijn gevallen. Lees het onthutsende rapport

Amerika heeft sinds 9/11 6,4 biljoen dollar gepompt in oorlogen waarbij meer dan 800.000 doden zijn gevallen. Lees het onthutsende rapport

Een Amerikaanse waakhond heeft de kosten van ...

Juan Guaido als CIA-project en vriend van drugsbaronnen. Zelfbenoemde interim-president Venezuela valt door de mand door deze onthullende foto's

Juan Guaido als CIA-project en vriend van drugsbaronnen. Zelfbenoemde interim-president Venezuela valt door de mand door deze onthullende foto’s

Er zijn foto’s opgedoken waarop de zelfbenoemde ...