Buitenland

Hillary Clinton uitgejouwd en bekogeld met tomaten (video)

Help door deze informatie met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Bij haar bezoek aan Egypte is de Amerikaanse minister Hillary Clinton bekogeld met tomaten, schoenen en waterflessen.

Tegenstanders van de Moslimbroederschap bekogelden het konvooi van Clinton toen ze het Amerikaanse consulaat in de Egyptische havenstad Alexandrië verliet.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Ook groenten en andere objecten werden naar haar auto gegooid. De betogers riepen ‘Ga weg, Clinton’ en ‘Monica, Monica’, als verwijzing naar Monica Lewinsky die eind jaren 1990 een relatie had met Hillary’s man Bill.

Omkopen

De demonstranten beschuldigen de Verenigde Staten van inmenging in de Egyptische binnenlandse aangelegenheden. Na haar ontmoeting met de Egyptische president Mohamed Morsi werd Clinton buiten het presidentieel paleis opgewacht door een boze menigte.

Later omsingelden ze het hotel van Hillary en scandeerden ze dat Washington een rol heeft gespeeld bij de uitslag van de Egyptische presidentsverkiezingen en dat de VS de Moslimbroederschap heeft geholpen om aan de macht te komen.

Volgens veel betogers heeft Morsi zich door Washington laten omkopen. “Ik wil de Amerikanen die de ontwikkeling van democratie steunen zeggen dat we helemaal geen democratie hebben in Egypte,” vertelde Ahmed Abdel Alim aan persbureau AP. “De bevolking heeft geen enkele rechten in dit land.”

Arabische Lente

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken sprak ook met legerleider Mohammed Hoessein Tantawi. Clinton wil dat de rol van het leger moet worden teruggebracht tot die van beschermer van de nationale veiligheid. Nu heeft het leger nog veel macht en is er een machtstrijd gaande tussen de legerleiding en de regering van Morsi.

Egyptenaren protesteren tegen Hillary Clinton

Tegenstanders van de Moslimbroederschap hadden het protest georganiseerd omdat ze vinden dat de Verenigde Staten de verkeerde partij in Egypte steunen. In plaats van de revolutionairen van de Arabische Lente steunt de VS de conservatieve islamieten. Voor het oog van de media werden tussen Hillary Clinton en de islamitische president geen handen geschud.

Bronnen: RT.com, NOS.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
c
c
11 jaren geleden

WOOOW,ik zou niet graag in haar schoenen staan..je kunt er van opaan dat dit soort taferelen in de nabije toekomst meer regel dan uitzondering gaan worden. Mensen hebben het helemaal gehad.Ook hier in Nederland is het wachten wanneer de bom barst. Misschien om andere dingen maar toch..

Sipco
Sipco
11 jaren geleden

Hillery zit daar puur voor de belangen in olie, en smeert de ogen dicht van de bevolking met huichelaars woorden.Wie zit er achter de oorlog in Syrië??De amerikaanse C.I.A opruiers, die de rebellen van wapens voorzien.Puur omdat Amerika er zelf belang bij heeft Assad te zien vallen, en geen keus heeft omdat anders Rusland en china, Amerika behoorlijk op de vingers kunnen tikken.Hillery de boze Heks!!Het lacht nog om de dood van een ander ook!!!

Catharina R
Catharina R
11 jaren geleden

deze vrouw verdien zekers een duim omlaag . goed zo voor die mensen . en toch met een staal gezicht vertrekken ? onbegrijpelijk die heeft egt geen gevoel die tante .maar ik zie nu wel dat de mensen goed in opstand komt ….het begint er goed op te lijken dat het toch positiever word .

Debb3
Debb3
11 jaren geleden

Word moe van dat mens die denkt echt dat ze alles kan maken. Steeds die neppe lach van haar ieuw….. Namasté

Back to top button
25
0
We lezen graag je reactie!x