CoronaBuitenland

In Noorwegen staat de boel op springen: ‘Het gaat steil omhoog’

Help door dit met je kennissen op je social media te delen!

De Noorse autoriteiten zien een extreme stijging in het aantal sterfgevallen. In de stad Trondheim hebben uitvaartondernemers het zo druk dat doden zelfs in garages worden opgeslagen. Het is een crisis, kopt de Noorse krant Dagbladet.

“Dit hebben we sinds het bedrijf in 1922 begon nog nooit meegemaakt,” zei Lars Svanholm, directeur van de grootste uitvaartverzorger van Trondheim, tegen de Noorse media. Het afgelopen jaar zag hij een stijging van maar liefst 28 procent. En dat zorgt voor logistieke problemen. Hij slaat lichamen van overledenen nu noodgedwongen op in een garage.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Op het randje

“De afgelopen maanden ging het behoorlijk steil omhoog,” zei Svanholm. Nabestaanden moeten soms wekenlang wachten op de begrafenis. Ondertussen zet de trend door. Hij zit op het randje van wat hij aankan.

Overal in Noorwegen trekken uitvaartondernemers aan de bel. De stijgingen lopen uiteen van 10 procent tot 30 procent. In de Noorse provincie Trondelag, waar Trondheim onder valt, zijn dit jaar 16 procent meer mensen overleden dan vorig jaar, meldt TV2.

Nog niet zo lang geleden sloegen Noorse artsen alarm over een mysterieuze toename van het aantal patiënten, merkt de Zweedse journalist Peter Imanuelsen op.

Vergrijzingsgolf

Ook andere Europese landen kampen met oversterfte. In oktober was de oversterfte in Duitsland bijvoorbeeld 23 procent. In de EU stierven in één maand 31.000 mensen meer dan verwacht. Mensen sterven massaal en niemand lijkt te weten of te willen weten waarom.

Het Noorse statistiekbureau SSB gooit het op de vergrijzingsgolf. “Om die reden is het niet spectaculair dat er iets meer mensen sterven, maar er sterven meer mensen dan we misschien hadden gedacht en gehoopt,” zei Anders Sonstebo van het SSB tegen TV2.

Twee jaar geleden moesten we koste wat kost voorkomen dat oude mensen stierven met corona en nu is het ‘niet spectaculair’ dat er iets meer overlijden.

4.8 140 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

118 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jojo
Jojo
1 jaar geleden

De genocide gaat volgens plan van billyboy! dat de bevolking niet gek word begrijp ik gewoon niet! zoveel geprikte mensen die niet ontploffen van woede baart mij echt zorgen.

ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

In 2020 was er niets aan de hand ondanks de cojonagolf maar dat kwam door de maatregelen, zo wordt gepropageerd.

En nu is er niets aan de hand ondanks de forse oversterfte zonder cojona.

Tja, en de massa stinkt erin want dit soort berichten worden niet verspreid door de propagandamachines, dus bestaat het niet.

Ik vraag mij af wat er nog meer moet gebeuren zodat de ogen open gaan staan door de massa. Kennelijk moet de helft dood neervallen of zo.

michael
michael
1 jaar geleden

Het is zo over duidelijk iedereen weet toch dat het de ontvolkingsprik is!!

Jeff
Jeff
1 jaar geleden

geweun deurpreuken

Back to top button
118
0
We lezen graag je reactie!x