Gezondheid

Paddo’s als behandeling voor depressie

Help anderen door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Hoogleraar David Nutt van het Imperial College London zegt dat een dosis psilocybine uit de paddo delen van het brein kan uitschakelen die betrokken zijn bij depressie.

Vrijwilligers zeiden dat hun stemming tot twee weken na injectie met de drug verbeterde, aldus Nutt en zijn team.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Nutt, die voorzitter is van de British Neuroscience Association en daarnaast de overheid adviseerde over drugsmisbruik, heeft 500.000 pond (590.000 euro) gekregen om het eerste klinische onderzoek te doen met de illegale drug.

Overactief

Het is de bedoeling dat 60 patiënten een kunstmatige vorm van psilocybine krijgen toegediend. Psilocybine is een hallucinogeen indool dat wordt aangemaakt door honderden schimmelsoorten. Paddo’s zijn vooral bekend vanwege hun hallucinogene en psychedelische werking.

In Nederland krijgen jaarlijks 285.000 volwassenen een eerste depressie. Een studie uit 2007 in het American Journal of Lifestyle Medicine gaf een verband aan tussen een tekort aan belangrijke voedingsstoffen als omega-3 vetzuren, folaat, cobalamine en zink en depressie. Nutt zei dat het vanwege het huidige drugsbeleid moeilijk is om aan paddo’s te komen.

“Aan de hand van hersenscans is het mogelijk om te zien dat bepaalde hersengebieden bij depressie overactief zijn,” zei hij. “Tot onze verrassing bleek psilocybine dit netwerk af te sluiten. Onze vrijwilligers voelden zich tot enkele weken na de behandeling een stuk beter.”

Verouderde wetten

Hij voegde toe: “We hebben verouderde wetten die het onderzoek dwarsbomen.” Ook in Colombia wordt klinisch onderzoek gedaan naar de effecten van paddo’s op depressie. In Groot-Brittannië mogen slechts enkele ziekenhuizen deze drug op voorraad hebben.

In 2009 werd Nutt gedwongen ontslag te nemen als voorzitter van de Adviesraad voor Drugsmisbruik nadat hij een pamflet had gepubliceerd waarin stond dat alcohol en tabak schadelijker zijn dan LSD, xtc en cannabis.

Een woordvoerder van het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken zei dat het drugsbeleid niet veranderd hoeft te worden.

Bron: Telegraph.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

74 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
10 jaren geleden

De paddo,s op de foto is Cubensis, het middel wat ik eens in de maand tot me neem, om op ZEER verhelderende wijze in de toekomst te kijken als een sjamaan!!Ik noem mezelf dan ook een psychonaut,een astronaut die door zijn hersenen spit.Even een link die de schadelijkheid in punten aangeeft van alle soorten drugs.http://www.scientias.nl/alcohol-is-schadelijker-dan-heroine/18878 Let op de link verteld u de schadelijkheid van alle drugs!!Maar kunstmatige Psylocibine is het laatste wat ik gebruik.Waarom zou je als de natuur ze levert.De afbeeldingen(foto,s) van de de paddo,s die deze link laat zien,zijn door mij ingezonden.zie link: http://www.wapwinkel.com/growshop-wapwinkel/paddo-kweek/paddo-kweekset-cubensis.html Als gebruiker weet ik dat u als lezer vragen heeft??Ik zou zeggen stel ze, en ik beantwoord ze.

Hunting Wolf
Hunting Wolf
10 jaren geleden

Belangrijke tip: Als u nog nooit paddo,s heeft geprobeerd, doe dit dan als u wilt proberen, altijd samen met een ervaren iemand,en zorg dat u zich onbekommert en lekker fit voelt voor de inname!!!Bij gebruik van andere medicijnen??PAS OP!!!!!! De paddo kan de werking versterken, van uw medicijnen.Voor mij is de paddo een soort van “HEILIGE” ervaring!!Maar dit verteld niets over uw toestand,of ervaring.Hou u ten allen tijde aan de max dosering van 30 gram nat, 3 gram gedroogd.

Redice
Redice
10 jaren geleden

[quote name=”Hunting Wolf”]De paddo,s op de foto is Cubensis, het middel wat ik eens in de maand tot me neem, om op ZEER verhelderende wijze in de toekomst te kijken als een sjamaan!!Ik noem mezelf dan ook een psychonaut,een astronaut die door zijn hersenen spit.Even een link die de schadelijkheid in punten aangeeft van alle soorten drugs.http://www.scientias.nl/alcohol-is-schadelijker-dan-heroine/18878 Let op de link verteld u de schadelijkheid van alle drugs!!Maar kunstmatige Psylocibine is het laatste wat ik gebruik.Waarom zou je als de natuur ze levert.De afbeeldingen(foto,s) van de de paddo,s die deze link laat zien,zijn door mij ingezonden.zie link: http://www.wapwinkel.com/growshop-wapwinkel/paddo-kweek/paddo-kweekset-cubensis.html Als gebruiker weet ik dat u als lezer vragen heeft??Ik zou zeggen stel ze, en ik beantwoord ze.[/quote]
hello wolf,
ik heb een paddo kweekset aangeschaft een paar maand geleden en heb alreeds vier oogsten binnengehaald.heb al een paar keer een kleine hoeveelheid gebruikt maar net niet genoeg om de effecten te voelen omdat ik er een beetje bang van ben om “te hard” te gaan of zoals sommigen op forums zeggen “denken dat ze erin gaan blijven of zelfs een hartaanval zouden krijgen”.
ben echt nieuwsgierig om een goede trip te maken, heb dezelfde paddo’s als u dus wat zijn uw slechte ervaringen als die er al zijn??

Hunting Wolf
Hunting Wolf
10 jaren geleden

Dit zinnetje moet je niet verkeerd begrijpen.“Tot onze verrassing bleek psilocybine dit netwerk af te sluiten. Onze vrijwilligers voelden zich tot enkele weken na de behandeling een stuk beter.” Dit betekend niet dat ze enkele weken psylocibine kregen maar slechts ÉÉN keer.NAMELIJK als je net een keer paddo,s hebt gehad, is de volgende dag als je weer zou nemen, de trip bijna niet aanwezig, en bij drie keer onstaat er zelfs niet meer een trip.

Back to top button
74
0
We lezen graag je reactie!x