Internet

Het internet wordt helemaal kapotgecensureerd door Facebook en Google. Kom in actie voordat het te laat is

Help door dit met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het internet geeft burgers veel vrijheid. Het was dan ook te verwachten dat sociale mediareuzen als Facebook en Google stappen gingen ondernemen om mensen die een oppositioneel geluid laten horen, de mond te snoeren.

Op de Bilderbergconferentie van 2017 stond ‘de oorlog tegen informatie’ prominent op de agenda. De laatste jaren mochten topmensen van sociale mediabedrijven geregeld aanschuiven op de conferentie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

In de aanloop naar deze oorlog tegen informatie werden steeds vaker mensen van Google uitgenodigd. In eerste instantie ging het alleen om voorzitter van de raad van commissarissen Eric Schmidt.

Kapotgecensureerd

In 2013 werden maar liefst drie mensen van Google uitgenodigd: Regina Dugan, Demis Hassabis en Schmidt. In 2016 mocht Hassabis nog een keer terugkomen.

De laatste jaren hebben internetreuzen hun algoritmes steeds verder aangepast tot het punt waarop vrijwel elk kritisch bericht van internet wordt gehaald of gewoonweg niet verschijnt in de zoekresultaten.

De Franse president Macron (Bilderbergconferentie 2014) heeft in zijn land een wet aangekondigd die de strijd aangaat met nepnieuws (lees: kritische geluiden). In Duitsland is zo’n wet al van kracht.

Minister Ollongren (Bilderbergconferentie 2016) heeft aangegeven ook in Nederland de strijd te willen aangaan met ‘nepnieuws’.

De oorlog tegen informatie die op de Bilderbergconferentie is bekokstoofd heeft als gevolg dat het internet helemaal kapotgecensureerd wordt. Willen we dat?

Schade

Laten we kijken naar een aantal praktijkvoorbeelden.

Deze week werd in het Newseum in Washington DC gesproken over de neutraliteit van sociale media.

De Amerikaanse politiek commentator en blogger Michelle Malkin liet weten dat zelfs de meest onschuldige berichten van sociale media worden geweerd.

Zelf maakt Malkin al heel lang gebruik van sociale media als manier om haar journalistieke werk te verspreiden. Ze ziet nu hoeveel schade ze veroorzaken en hoe alternatieve media worden aangevallen.

Vorm van moord

Politiek activist en commentator Pamela Geller zei dat sociale media zoals Instagram, Facebook en YouTube een monopolie hebben en hun platforms gebruiken om elke zienswijze of persoon te verwijderen of te verbergen die niet aansluit op de ‘progressieve’ waarden die zij opdringen.

Haar website Geller Report haalde eerst 70 procent van de inkomsten uit Google AdSense, maar van het ene op het andere moment kwam ze op een zwarte lijst vanwege haar conservatieve denkbeelden.

Ze legde uit dat ze kritische geluiden niet alleen de kop indrukken, maar er ook voor zorgen dat de mensen die deze geluiden laten horen zichzelf niet langer kunnen onderhouden. “Dit is een vorm van moord,” zei ze.

Zonder pardon verwijderd

Margaret Howell van het Right Side Broadcasting Network zei dat internetreuzen zoals Facebook, Google en YouTube conservatieve geluiden censureren.

Deze bedrijven gaan volgens haar heel ver. In een aantal gevallen werden video’s van haar zonder enige politieke context zonder pardon verwijderd.

Zelfs beelden die ze had opgenomen tijdens een persconferentie in het Witte Huis werden gecensureerd door YouTube, beelden die ook gewoon door de mainstream media zijn uitgezonden.

Als nooit tevoren

Nieuwssite MintPress News schrijft dat ‘zij en alle andere onafhankelijke media als nooit tevoren worden gecensureerd en geïntimideerd door de 1%, met name Facebook en Google’.

Facebook en Google roeien onafhankelijke journalistiek uit onder het mom van het bestrijden van fake news, stelt de website.

“We moeten laten zien dat het establishment ons niet de mond kan snoeren,” klinkt het. “Facebook probeert te bepalen wat je in je newsfeed ziet. Spoedig wordt al het nieuws dat indruist tegen de status quo verwijderd (gecensureerd).”

MintPress News merkt op dat Facebook al heeft toegeven accounts te verwijderen op verzoek van de Amerikaanse en Israëlische overheid.

Sponsoren

Onderzoeksjournalistiek van de website wordt op Facebook aangemerkt als ‘spam’ en op Google als ‘niet geschikt voor adverteerders’ waardoor ze helemaal kapot worden gecensureerd.

In Nederland proberen websites de censuur te omzeilen. Zo is TPO een verzetskrant begonnen en komt GeenStijl met GeenStijl Premium.

Je kunt ook NineForNews helpen in de strijd tegen deze orwelliaanse praktijken door ons te sponsoren! Dat kan hier. Je leest onze website dan 100% advertentievrij.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eksegese
Eksegese
6 jaren geleden

Goed alternatief voor Google is duckduckgo en voor Facebook mewe. Die zeggen althans het recht op privacy zeer serieus te nemen.

Teun
Teun
6 jaren geleden

Vergeet het D666 fanblaadje De Gelderlander niet.
Kritiek op de islam? Dan passen ze censuur toe.
Kritiek op die D666 opperbitch? , censuur….
Het wordt tijd dat mensen ontwaken en inzien wat voor smerige kliek dat D666 is…

Hawks
Hawks
6 jaren geleden

Tsja, door wie worden Facebook en Google betaald? Ik kan klagen wat ik wil maar ik ben geen klant van ze.

Jaya
Jaya
6 jaren geleden

Facebook, Google etc. zijn tegen de ultieme waarheid dat het bestaan in essentie oneindig en eeuwig is en geen censuur kent.

Back to top button
21
0
We lezen graag je reactie!x