Universum

Iraakse minister: “Soemeriërs maakten 7000 jaar geleden al ruimtereizen en hebben Pluto ontdekt”

Help anderen door deze info met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een Iraakse minister heeft gezegd dat de oude Soemeriërs duizenden jaren geleden al in ruimteschepen naar Pluto reisden. Kazem Finjan, de Iraakse minister van Transport, vertelde journalisten in Dhi Qar dat het allereerste vliegveld rond 5000 voor Christus in Irak verscheen, meldt de Britse krant The Independent.

Hij zei dat de beschaving van Soemer het vliegveld gebruikte om de ruimte te verkennen en Pluto heeft ontdekt, schrijft nieuwssite The New Arab. Op Twitter werd een filmpje van de persconferentie geplaatst.

Algemeen wordt aangenomen dat de Soemeriërs zich tussen 5500 en 4000 voor Christus in het zuiden van Mesopotamië vestigden, wat nu het zuiden van Irak is.

Wieg van de beschaving

Finjan verwees naar het werk van de Russische professor en expert op het gebied van Soemerië Samuel Kramer, die al veel heeft geschreven over de oude beschaving en haar kennis van het zonnestelsel.

In Dhi Qar zijn veel oude ruïnes gevonden, zoals de Soemerische steden Eridoe en Ur. In Ur stond ook de ziggoerat die rond 2200 voor Christus werd gebouwd. Soemer wordt gezien als de wieg van de beschaving.

Andere planeten

“Het eerste vliegveld dat op aarde werd gebouwd bevond zich op deze plek,” zei Finjan. De minister voegde toe dat Soemerische ruimteschepen van daaruit naar andere planeten reisden.

Officieel werd Joeri Gagarin de eerste mens in de ruimte. Op 12 april 1961 maakte hij aan boord van de Vostok 1 een rondje om de aarde. Na de vlucht werd Gagarin wereldberoemd.

[Independent]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
koekje
koekje
6 jaren geleden

Dus toch maar geen Annunakii en geen disclosure?

Quasimodo
Quasimodo
6 jaren geleden

Dus ze zijn daar alleen maar dommer geworden naarmate de tijd verstreek.

Gezinusk
Gezinusk
6 jaren geleden

Waarschijnlijk is Kazem Finjan in de war met de boeken van Zecharia Sitchin die van mening was dat de Annunaki afkomstig was van een andere planeet die in Soemerië als Goden werden vereert. Professor Samuel Noah Kramer heeft deze stelling van de hand gewezen en geloofde dat de Goden uit het Soemerische rijk een aardse verklaring had.

Kramer erkende Zecharia Sitchin als één van de weinigen die in staat was het Soemerische geschrift te lezen en te schrijven, naast het Akkadisch, Oud- en Nieuw Babylonisch, het Assyrisch, Hittitisch, Arabisch, en Hebreeuws, maar was van mening dat de interpretaties van de vertalingen van Sitchin een geheel eigen leven zijn gaan leiden met een verhaallijn die de nieuwsgierigheid wekte bij het grotere publiek.

Peter
Peter
6 jaren geleden

Niet de soemeriers maar de buitenaardsen , de nepfilim ,maakten dit alles mogelijk.
De soemeriers vereerden hen als goden.
Deze meneer ,net als de egyptaren accepteren slechts de aardse lezing.
Wil men meer weten over deze materie,men leze het boek de 12 Planeet van sitchin.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

8
0
We lezen graag je reactie!x