Homepagina » Mens en Dier » Is Ab Osterhaus belanghebbende bij de productie van coronavaccins? ‘Hier gaat het om’
osterhaus
Foto: WAidid CC BY 3.0

Is Ab Osterhaus belanghebbende bij de productie van coronavaccins? ‘Hier gaat het om’

Afgelopen week bleek dat Ab Osterhaus, die dit jaar al 25 keer aanschoof aan tafel bij Op1, in 2018 opeens 5,5 miljoen euro op de rekening van zijn bedrijf Admeos gestort kreeg. Waar kwam dit geld vandaan? Ondernemer Yves Gijrath is er verder ingedoken en komt tot de conclusie dat de balansen van de viroloog niet kloppen. Een fiscalist zei tegen hem: ‘Dit is een klassiek voorbeeld van een kasrondje om de box 3-heffing te ontwijken’. “Ziekelijk ordinair,” zegt Gijrath in zijn podcast The GYGS.

Wat veel ernstiger is: de jaarrekeningen kloppen niet. “Hij loopt gewoon te rommelen.” Ook de deskundigen die hij ernaar liet kijken, zeggen: “Het is niet te begrijpen, er klopt iets niet.”

Gijrath nam contact op met Jort Kelder, presentator van Op1. Die zei over Osterhaus: “Het is een rampzalige man, hij maakt alles ondergeschikt aan zijn eigen ego en ik blokkeer hem op mijn donderdag.”

Hier gaat het natuurlijk om

Vervolgens vroeg Gijrath aan de redactie van Op1 of Osterhaus, die enkele dagen geleden op de radio weer opriep tot een totale lockdown, betaald krijgt voor zijn tv-optredens. Dat bleek niet het geval te zijn.

Hij vroeg ook of de tv-viroloog van andere partijen weleens een vergoeding ontvangt voor zijn aanwezigheid bij Op1, bijvoorbeeld van het RIVM of de farmaceutische industrie. De redactie kreeg bovendien de vraag voorgelegd of Osterhaus belanghebbende is bij de productie van coronavaccins of eigenaar is van patenten die betrekking hebben op het coronavaccin. Op deze vragen kwam geen antwoord.

“Zwak,” reageert Gijrath. “Hier gaat het natuurlijk om.”

Hij moet niet meer op tv komen

Erik de Vlieger, medepresentator van de podcast, voegt toe: “Hij is 25 keer als influencer bij Op1 geweest, hoogstwaarschijnlijk om te advocateren voor eigen zaak. En als hij dat ontkent, dan hebben wij gewoon die jaarcijfers van 2017 en 2018, en wie weet heeft hij nog meer. Dit is alleen maar een transactie van 5,5 miljoen euro. Wat zijn dit voor mensen?”

“Ab Osterhaus is de Famke Louise van 2020, maar dan op de foute manier. Hij heeft er groot belang bij dat er vaccins worden geproduceerd,” zegt Gijrath. “Hij moet niet meer op tv komen.”

De Vlieger en Gijrath proberen ondertussen nog steeds te achterhalen of het klopt dat RIVM-topman Jaap van Dissel beschikt over een vermogen van 6 miljoen euro en hoe hij aan dat geld is gekomen. Het RIVM houdt de kaken vooralsnog stijf op elkaar.

4.7 65 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
38 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pluis
Pluis
9 maanden geleden

Zeer, zeer kwalijke zaak!
Daar moet het coruptie team van de Belastingdienst eens naar kijken. Dat wordt een schandaal!!!
Wij kunnen nooit meet met droge ogen beweren dat een ander land een bananenrepubliek is. Nederland is zelf zo corrupt als de neten. Soort van Pakistan aan de Noordzee…
De schade die moedwillig is aangericht, is zo groot, dat een nieuw Neurenberg tribunaal op zijn plaats zou zijn.

rien
rien
9 maanden geleden

hahaha dat ga je aan npo1 vragen…..wat denk je dat ze gaan antwoorden…denk na 🙂

Ron
Ron
9 maanden geleden

In België komen er ook zakkenvullers getuigen over het belang van vaccinatie en dat noemt men bij ons experten ook al ben je viroloog voor dierenziekten. Of is mensen houden de nieuwe vorm van veehouderij voor de rijken nu ze de boerderijen viseren als vervuiler?

Stay Positive
Stay Positive
9 maanden geleden

Wat een heerlijk nieuws is dit. Zo doorgaan, laat ze zweten en ontmantel dit soort randdebielen.

x

Check Also

meldpunt

Meldpunt Vaccinatie registreert 110 miskramen, Lareb wil meldingen niet aannemen

Het RIVM adviseert alle zwangere vrouwen om ...

agema

Agema fel: De Jonge doet aan stemmingmakerij als hij zegt dat 90% covidpatiënten ongeprikt is

Van elke 10 coronapatiënten in het ziekenhuis ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

38
0
We lezen graag je reactie!x