Propaganda

De NOS blijft Amerikaanse propaganda verspreiden

Help door deze info met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Door De Stille Waarheid: Opnieuw is de NOS betrapt op het verspreiden van Amerikaanse propaganda. De manier waarop bericht wordt over o.a. het conflict in Syrië, de spanningen in Oost-Europa en de MH17-tragedie, laat duidelijk zien dat de redactie zelf in Amerikaanse propaganda trapt, en hierdoor een vooringenomen mening heeft ontwikkeld. Steeds meer mensen in Nederland maken zich zorgen over de objectiviteit, onafhankelijkheid en de neutraliteit van de NOS. En terecht! Het is immers onze enige publieke zender, die wij overigens zélf financieren. Bij een recent artikel over een gebombardeerde moskee in Syrië valt de NOS opnieuw door de mand.

De NOS blijft Amerikaanse propaganda verspreiden
Moskee in al-Jina (Reuters)

Bij een luchtaanval op 16 maart op een moskee in het Syrische dorpje al-Jina kwamen 42 mensen om het leven. De NOS heeft er drie artikelen over geschreven. Alhoewel de NOS in het eerste artikel nog alle opties open houdt, wordt er in het tweede artikel de indruk gewekt dat de VS niet aansprakelijk zou zijn voor de luchtaanval. Vrij opmerkelijk aangezien er door de VS zelf toegegeven is dat zij wel degelijk op die plek een luchtaanval uitgevoerd hebben, alleen ‘niet op de moskee hadden gericht’, maar op een gebouw op 15 meter afstand van de moskee. Door te claimen dat de VS niet aansprakelijk zou zijn voor de luchtaanval, en de vinger te wijzen naar Rusland en Assad, verspreidt de NOS Amerikaanse propaganda, oftewel: nepnieuws.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Bellingcat

Het Britse onderzoeksbureau Bellingcat wordt veelvuldig door de NOS geciteerd. Zo werden onderzoeksresultaten volop gebruikt bij artikelen over MH17, maar ook bij luchtaanvallen in Syrië. Wat opvallend is, is dat de NOS Bellingcat enkel als bron gebruikt indien het onderzoeksbureau Rusland of Assad de schuld geeft. Zo heeft Bellingcat ook onderzoek gedaan naar de moskee in al-Jina, waaruit blijkt dat de VS wel degelijk schuldig is. Toch heeft de NOS ervoor gekozen om dit onderzoek te negeren. Onderzoeksresultaten worden door de NOS blijkbaar enkel gebruikt wanneer het de westerse NAVO-agenda uitkomt.

Nepnieuws

De afgelopen maanden heeft de NOS onze tijdlijnen volgegooid met nieuws over ‘nepnieuws’. Er zijn maar liefst 71 artikelen over nepnieuws te vinden op de website van de NOS, waarin de Nederlandse burger gewaarschuwd wordt voor dit fenomeen. Maar wat ze vergeten zijn te melden is dat er in Nederland (buiten de mainstream media om) amper nepnieuws bestaat, in tegenstelling tot wat continu wordt gesuggereerd in de Nederlandse media. Villamedia meldde afgelopen woensdag dat de samenwerking tussen Nu.nl, Universiteit Leiden en Facebook tot nu toe geen resultaten heeft opgeleverd. Toch koos de NOS ervoor om dit nieuwsbericht compleet te negeren. Met het woordje ‘nepnieuws’ wordt er doelbewust zand gestrooid in de ogen van de bevolking. Men moet vooral denken dat de alternatieve media leugens verspreiden, en de mainstream media (NOS/Volkskrant/Telegraaf, etc.) te vertrouwen zijn. Onze lezers weten natuurlijk wel beter.

[De Stille Waarheid]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Gezinusk
Gezinusk
7 jaren geleden

Bij het publieke net dient al enige tijd het kaft van het koren gescheiden te worden. Nieuws- en actualiteitenprogramma’s als het NOS Journaal, Eenvandaag, Nieuwsuur, Buitenhof etc.., maken zich al jaren structureel schuldig aan het verspreiden van propaganda en censuur. Als ze het weer over Poetin of Erdogan hebben denk ik hou jullie zelf maar eens een flinke spiegel voor. Stel huichelaars van de eerste orde!

Dit soort praktijken zouden geweerd moeten worden omdat de netwerken erachter teveel invloed binnen deze mediagroepen hebben verkregen. Het zal u misschien niet verbazen dat dit Zakenbanken en machtige multinationals zijn die een globaliserende rol spelen i.s.m. Brussel en Co.

De manipulerende drijfveer heet winstbejag ten koste van alles. Zo betaald de belastingbetaler al deze nieuwscrap. Weg met deze parasieten op het publieke net. Laat ze een commercieel nieuwsstation opzetten alla CNN waar ze thuishoren.

Marcel
Marcel
7 jaren geleden

Wij weten inderdaad wel beter.

Bijvoorbeeld dat regelrecht nepnieuws niet de hoofdmoot van de nieuwsstroom vormt. Wat veel vaker voorkomt is het zogenaamde framing. Een bepaalde draai aan het nieuws geven door het een of ander enorm uit te vergroten en andere zaken nauwelijks, terloops, of helemaal niet te melden.

Ook het bericht in dit artikel vertoont er alle kenmerken van.

De hoofdmoot van het bericht is dat er een moskee getroffen is door een bom. Ophef gegarandeerd. 42 doden, oei. Hebben de Amerikanen dit nou wel of niet gedaan ? Bewust of per ongeluk ?

Dat zijn niet de vragen waar het om gaat.

Het is namelijk helemaal niet schandalig om een moskee plat te gooien. Dan kun je wel afspreken om dat niet te doen in conventie zus en verdrag zo

het is oorlog.
Dan telt conventie zus en verdrag zo niet, het enige wat telt is dat je hem wint.
Als je dan ook nog weet dat de vijand juist enorm misbruik maakt van die vrijplaatsen door er soldaten en wapens in onder te brengen dan zit er maar 1 ding op. Wegvagen van het aangezicht der aarde. Dan moet de vijand maar niet hun moskeeën, scholen, en ziekenhuizen volproppen met strijders en wapentuig. Dat is in die landen namelijk gewoonte. Lekker schieten vanuit zo’n heilige plaats en maar jammeren als er eens wordt teruggeschoten. Dat mag helemaal niet ! Boehoehoe.

Het allerbeste is het om helemaal geen oorlog te voeren.
Als je het toch doet dan is het het waard om het goed te doen.
Dat beseffen ze bij de Amerikaanse strijdkrachten toch net even wat beter als de heilige boontjes bij de NOS.

Roy
Roy
7 jaren geleden

Dit artikel is echt een kwestie van hoe wil je een bericht lezen.. Een beetje begrijpend lezen mag wel van..

Ze zeggen dat de VS beweren dat zij het niet hebben gedaan, ze wekken niet de indruk dat de VS er niet achter zit.

quote SW..
“Door te claimen dat de VS niet aansprakelijk zou zijn voor de luchtaanval, en de vinger te wijzen naar Rusland en Assad, verspreidt de NOS Amerikaanse propaganda, oftewel: nepnieuws.”

Er wordt niet gezegd dat Rusland en Assad de schuldige zijn..
Er wordt gezegd

quote NOS..
“ONDUIDELIJK is WIE er verantwoordelijk voor is. Syrische en Russische gevechtsvliegtuigen voeren in het gebied geregeld luchtaanvallen uit op tegenstanders van president Assad, MAAR OOK de internationale coalitie onder leiding van de Amerikanen is er actief.

Verder staat het volgende ook gewoon in het bericht van de NOS.

quote SW..
“Vrij opmerkelijk aangezien er door de VS zelf toegegeven is dat zij wel degelijk op die plek een luchtaanval uitgevoerd hebben, alleen ‘niet op de moskee hadden gericht’, maar op een gebouw op 15 meter afstand van de moskee.”

quote NOS..
“Volgens het Pentagon is gisteravond wel een luchtaanval uitgevoerd, maar gebeurde dat in de naburige provincie Idlib en was de aanval niet gericht op een moskee.”

Ik ben geen fanboy van de NOS (of welke media dan ook) maar de dames en/of heren van de stille waarheid slaan wel een beetje door..

de173eeuw
de173eeuw
7 jaren geleden

Who cares really?

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x