Homepagina » Propaganda » De NOS blijft Amerikaanse propaganda verspreiden
De NOS blijft Amerikaanse propaganda verspreiden

De NOS blijft Amerikaanse propaganda verspreiden

Door De Stille Waarheid: Opnieuw is de NOS betrapt op het verspreiden van Amerikaanse propaganda. De manier waarop bericht wordt over o.a. het conflict in Syrië, de spanningen in Oost-Europa en de MH17-tragedie, laat duidelijk zien dat de redactie zelf in Amerikaanse propaganda trapt, en hierdoor een vooringenomen mening heeft ontwikkeld. Steeds meer mensen in Nederland maken zich zorgen over de objectiviteit, onafhankelijkheid en de neutraliteit van de NOS. En terecht! Het is immers onze enige publieke zender, die wij overigens zélf financieren. Bij een recent artikel over een gebombardeerde moskee in Syrië valt de NOS opnieuw door de mand.

De NOS blijft Amerikaanse propaganda verspreiden

Moskee in al-Jina (Reuters)

Bij een luchtaanval op 16 maart op een moskee in het Syrische dorpje al-Jina kwamen 42 mensen om het leven. De NOS heeft er drie artikelen over geschreven. Alhoewel de NOS in het eerste artikel nog alle opties open houdt, wordt er in het tweede artikel de indruk gewekt dat de VS niet aansprakelijk zou zijn voor de luchtaanval. Vrij opmerkelijk aangezien er door de VS zelf toegegeven is dat zij wel degelijk op die plek een luchtaanval uitgevoerd hebben, alleen ‘niet op de moskee hadden gericht’, maar op een gebouw op 15 meter afstand van de moskee. Door te claimen dat de VS niet aansprakelijk zou zijn voor de luchtaanval, en de vinger te wijzen naar Rusland en Assad, verspreidt de NOS Amerikaanse propaganda, oftewel: nepnieuws.

Bellingcat

Het Britse onderzoeksbureau Bellingcat wordt veelvuldig door de NOS geciteerd. Zo werden onderzoeksresultaten volop gebruikt bij artikelen over MH17, maar ook bij luchtaanvallen in Syrië. Wat opvallend is, is dat de NOS Bellingcat enkel als bron gebruikt indien het onderzoeksbureau Rusland of Assad de schuld geeft. Zo heeft Bellingcat ook onderzoek gedaan naar de moskee in al-Jina, waaruit blijkt dat de VS wel degelijk schuldig is. Toch heeft de NOS ervoor gekozen om dit onderzoek te negeren. Onderzoeksresultaten worden door de NOS blijkbaar enkel gebruikt wanneer het de westerse NAVO-agenda uitkomt.

Nepnieuws

De afgelopen maanden heeft de NOS onze tijdlijnen volgegooid met nieuws over ‘nepnieuws’. Er zijn maar liefst 71 artikelen over nepnieuws te vinden op de website van de NOS, waarin de Nederlandse burger gewaarschuwd wordt voor dit fenomeen. Maar wat ze vergeten zijn te melden is dat er in Nederland (buiten de mainstream media om) amper nepnieuws bestaat, in tegenstelling tot wat continu wordt gesuggereerd in de Nederlandse media. Villamedia meldde afgelopen woensdag dat de samenwerking tussen Nu.nl, Universiteit Leiden en Facebook tot nu toe geen resultaten heeft opgeleverd. Toch koos de NOS ervoor om dit nieuwsbericht compleet te negeren. Met het woordje ‘nepnieuws’ wordt er doelbewust zand gestrooid in de ogen van de bevolking. Men moet vooral denken dat de alternatieve media leugens verspreiden, en de mainstream media (NOS/Volkskrant/Telegraaf, etc.) te vertrouwen zijn. Onze lezers weten natuurlijk wel beter.

[De Stille Waarheid]


Vond je dit leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

12 reacties

 1. Draai veel NOS nieuws 180 graden om ,dan kan men over het algemeen beter bij de waarheid komen.
  Misschien een nieuwe omroep,die de andere kant eens kan gaan belichten.
  In het partijprogramma van Fvd las ik over het openbreken van het NOS partijkartel.
  Ben benieuwd hoe de politiek hier op gaat reageren.

  P

  19 likes
 2. Bij het publieke net dient al enige tijd het kaft van het koren gescheiden te worden. Nieuws- en actualiteitenprogramma’s als het NOS Journaal, Eenvandaag, Nieuwsuur, Buitenhof etc.., maken zich al jaren structureel schuldig aan het verspreiden van propaganda en censuur. Als ze het weer over Poetin of Erdogan hebben denk ik hou jullie zelf maar eens een flinke spiegel voor. Stel huichelaars van de eerste orde!

  Dit soort praktijken zouden geweerd moeten worden omdat de netwerken erachter teveel invloed binnen deze mediagroepen hebben verkregen. Het zal u misschien niet verbazen dat dit Zakenbanken en machtige multinationals zijn die een globaliserende rol spelen i.s.m. Brussel en Co.

  De manipulerende drijfveer heet winstbejag ten koste van alles. Zo betaald de belastingbetaler al deze nieuwscrap. Weg met deze parasieten op het publieke net. Laat ze een commercieel nieuwsstation opzetten alla CNN waar ze thuishoren.

  15 likes
 3. Dit artikel is echt een kwestie van hoe wil je een bericht lezen.. Een beetje begrijpend lezen mag wel van..

  Ze zeggen dat de VS beweren dat zij het niet hebben gedaan, ze wekken niet de indruk dat de VS er niet achter zit.

  quote SW..
  “Door te claimen dat de VS niet aansprakelijk zou zijn voor de luchtaanval, en de vinger te wijzen naar Rusland en Assad, verspreidt de NOS Amerikaanse propaganda, oftewel: nepnieuws.”

  Er wordt niet gezegd dat Rusland en Assad de schuldige zijn..
  Er wordt gezegd

  quote NOS..
  “ONDUIDELIJK is WIE er verantwoordelijk voor is. Syrische en Russische gevechtsvliegtuigen voeren in het gebied geregeld luchtaanvallen uit op tegenstanders van president Assad, MAAR OOK de internationale coalitie onder leiding van de Amerikanen is er actief.

  Verder staat het volgende ook gewoon in het bericht van de NOS.

  quote SW..
  “Vrij opmerkelijk aangezien er door de VS zelf toegegeven is dat zij wel degelijk op die plek een luchtaanval uitgevoerd hebben, alleen ‘niet op de moskee hadden gericht’, maar op een gebouw op 15 meter afstand van de moskee.”

  quote NOS..
  “Volgens het Pentagon is gisteravond wel een luchtaanval uitgevoerd, maar gebeurde dat in de naburige provincie Idlib en was de aanval niet gericht op een moskee.”

  Ik ben geen fanboy van de NOS (of welke media dan ook) maar de dames en/of heren van de stille waarheid slaan wel een beetje door..

  10 likes
 4. Wij weten inderdaad wel beter.

  Bijvoorbeeld dat regelrecht nepnieuws niet de hoofdmoot van de nieuwsstroom vormt. Wat veel vaker voorkomt is het zogenaamde framing. Een bepaalde draai aan het nieuws geven door het een of ander enorm uit te vergroten en andere zaken nauwelijks, terloops, of helemaal niet te melden.

  Ook het bericht in dit artikel vertoont er alle kenmerken van.

  De hoofdmoot van het bericht is dat er een moskee getroffen is door een bom. Ophef gegarandeerd. 42 doden, oei. Hebben de Amerikanen dit nou wel of niet gedaan ? Bewust of per ongeluk ?

  Dat zijn niet de vragen waar het om gaat.

  Het is namelijk helemaal niet schandalig om een moskee plat te gooien. Dan kun je wel afspreken om dat niet te doen in conventie zus en verdrag zo

  het is oorlog.
  Dan telt conventie zus en verdrag zo niet, het enige wat telt is dat je hem wint.
  Als je dan ook nog weet dat de vijand juist enorm misbruik maakt van die vrijplaatsen door er soldaten en wapens in onder te brengen dan zit er maar 1 ding op. Wegvagen van het aangezicht der aarde. Dan moet de vijand maar niet hun moskeeën, scholen, en ziekenhuizen volproppen met strijders en wapentuig. Dat is in die landen namelijk gewoonte. Lekker schieten vanuit zo’n heilige plaats en maar jammeren als er eens wordt teruggeschoten. Dat mag helemaal niet ! Boehoehoe.

  Het allerbeste is het om helemaal geen oorlog te voeren.
  Als je het toch doet dan is het het waard om het goed te doen.
  Dat beseffen ze bij de Amerikaanse strijdkrachten toch net even wat beter als de heilige boontjes bij de NOS.

  6 likes
  • Meesterlijk verwoordt en nog waar ook

   1 likes
   • Je zal daar maar wonen beste Marcel. Je moet trouwen met een vrouw die je familie voor je uitzoekt. Geen werk, hokken vol met dreinende niet schoolgaande kinderen. Een vrouw met een grote bek, omdat ze niet van je houdt. En tenslotte wordt jouw olie geroofd omdat men in europa gemiddeld voor 1,50 p/ltr. benzine in de heilige koe “gooit”. In de V.S. en Rusland slechts 50 eurocent de liter. Als we nu allemaal eens 5 euris de liter gingen betalen, had je geen “last” gehad van die mensen. En zolang het kader en presentatoren voornamelijk uit in- en om de Zuid-as komen gaat het NOOIT veranderen. Opmerkelijk de kritiek die geuit wordt door de dames en heren van de NPO’s EN helemaal van de RTL’s, die inmiddels deel uitmaken van het Zionistisch Imperium. Zelfs in Duitsland heeft de familie Bertelsmann niets meer te vertellen. Truc: Je koopt gewoon alle aandelen op en flikkert je tegenstanders eruit. Doet men in Jerusalem ook. Alles opkopen van de “luie” Arabieren en zelf huisjes neerzetten.
    Helaas hebben zij dit allemaal geleerd van onze onvolprezen gereformeerde voorvaderen van de VOC. Dus criticasters, wij gaan gewoon weer onze overallen aantrekken. Bootjes, treinen, vliegtuigen etc. bouwen; of niet soms?? Nee liever in de file met je Armanipak in je leaseauto kankeren. Eigen schuld dikke bult.

    0 likes
 5. maarten vananderoye

  Altijd dat gedoe over “nepnieuws” wat is dan geen nepnieuws? Die van de Russen? Die van het Midden-Oosten? Die van de andere continenten? Het geeft mij alleen maar de indruk dat alles nepnieuws is. Het “Ware” nieuws bestaat blijkbaar niet… of willen de complot-believers beweren dat zij het bij het rechte eind hebben? Dàt lijkt mij dan weer te vergezocht!

  Maar in zekere maten klopt het wel dat we altijd op de een of andere manier in meer of mindere maten worden beïnvloed door derden bij berichtgevingen. Dubbel (of drie-dubbel) checken van de verkregen informatie is altijd de beste oplossing. En dan nog kan men nooit garanderen dat de bron een correcte weergave is.

  2 likes
 6. De NOS is domweg een doorgeefluik van Amerikaanse en Britse persbureau’s. Dat wordt kritiekloos gekopieerd.

  2 likes
 7. Who cares really?

  1 likes
 8. de NOS is de Vrijmetselarij en dus blijft de Vrijmetselarij mee propageren met de Amerikaanse Vrijmetselaars.

  De wereld is 1 maar de Vrijmetselarij verdeeld ons in groepen zodat wij in groepen gaan denken wat al vee jaren gebeurd.

  0 likes
 9. Wat mij wel opvalt is dat het NOS Journaal erg anti-Trump is.

  0 likes
  • Alles in anti-Trump en/of Poetin. Hot in de kroeg waarschijnlijk. Maar goed dat de jongeren haast geen reguliere zenders bekijken, zoals de NPO’s en niet in de laatste plaats de RTL’s. Het grootste anti-Trumpkanaal op Aarde. Let vooral op de buitenland correspondenten van de omroepen. De gespeelde verontwaardiging op de gezichten van de dames en heren spreekt boekdelen, wanneer Trump verkeerde schoenen aanheeft. Dat pro-Amerikaninisme is helemaal in. Waarschijnlijk mag er geen positief nieuws verspreid worden; kennelijk verlies je dan je goedbetaalde baan in het buitenland. Willen Poetin en Trump gaan handelen samen, weer niet goed. Kennelijk willen die vreedzame Democraten dit niet; liever oorlog. Waar twee vechten om een been; gaan De Derden en mee heen. (China en India)

   0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

gelekt

Gelekt MIVD-document: Geen Buk-raketsystemen rond rampplek MH17. ‘Schokkend’

Vlucht MH17 van Malaysia Airlines is neergehaald ...

nos

NOS krijgt internet over zich heen na ‘recordtemperatuur’ op Antarctica: ‘Puur burgerbedrog’

Vrijdag meldde de NOS dat het ergens ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 27 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.